190
MED8D7CD93C546640008DC5269CFEA87541

Såld!

Attraktiv 3:a med ljus och rymd!

Näset, Lidingö

Källängsvägen 53

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,266 inklusive värme, vatten, kabel-tv och hushållsel
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea63 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer21/1003
Byggår1960
Driftskostnad183 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,500,000

Ansvarig mäklare

Smakfull och välplanerad 3:a i bästa skick. Genomgående fina parkettgolv, ljust kök med matplats och fräscht badrum. Stor balkong med sol från förmiddag till kväll.Fin utsikt med fritt läge mot grönska och natur. Centralt, attraktivt och lugnt läge. Välskött, stambytt fastighet och förening med god ekonomi.

Om området

Lidingö är som namnet antyder en kommun belägen på en ö vars slogan är hälsans ö. Med sitt unika läge nära skärgården och innerstan är det en unik plats att bo på.

Lidingö sägs varit bebodd redan på 600-talet men nyttjades i större utsträckning främst som en tillflyktsort för semesterfirande och började på allvar bebyggas 1925 när första bron stod klar med vackra ståtliga villor ofta med Gathe som arkitekt. På 40-talet började många flerbostadshus komma upp med spridning på ön och efter det har Lidingö bara fortsatt att exploaterats och vi ser idag en varierad bebyggelse där varje område har sin karaktär och bidrar till en fin helhet. Målsättningen har dock alltid varit att bevaka och värna om grönområden och friluftsliv. Tack vare detta kan vi fortfarande njuta av fantastiska naturreservat med exotisk växtlighet, vackra promenadstråk, utegym och fina badplatser. Idag finns närmare 48.000 antal invånare där var 8:e invånare av 10 skattar sin hälsa som bra eller mycket bra.

Ön är vitt känd vilket inte är så konstigt då världens största terränglopp Lidingöloppet utkämpas här varje år, kulturprofiler som Monica Zetterlund, Raoul Wallenberg, Hasse och Tage och nobelpristagaren Gustaf Dalén med sitt företag AGA har kopplingar härifrån.

Idrotten har en central plats för lidingöborna och här finns de flesta sporterna att utöva. På Lidingövallen intill Kyrkviken samlas en ny tillbyggd tennishall, nya fotbollsplaner och en friidrottsplats under uppbyggnad. Utöver två golfbanor, en skidbacke planeras det för en ny fin simhall. Bosön som samlar många av våra landslag för träning och utbildning finns även på Norra ön.

Här finns många moderna och populära för- och grundskolor samt Gymnasium, flertalet matbutiker, ett centrum med stort utbud som också är under förvandling kommande år, mindre torg med närservice samt goda kommunikationer med lidingöbanan som tar dig till Ropsten och goda bussförbindelser. Möjlighet finns dessutom vattenvägen över till Storholmen som tillhör Lidingö, Nacka, Nybrokajen och ut i skärgården via hållplatser i bl a Gåshaga samt Dalénum.

Utbudet av restauranger, vackra brunchställen och trendiga bagerier/caféer är goda och utspridda över ön. Det finns även flera kursgårdar, flertalet båtklubbar och historiska hotell Foresta med gästande celebriteter som the Beatles och Rolling Stones.

Norra Länken stod klar för några år sedan vilket ger en smidig access till innerstan samt E4:an och det sker även stora satsningar på andra sidan Lidingöbron med Norra Djurgårdsstaden samt Värthamnen, vilket kommer öka dragningskraften än mer till denna del av Stockholm.

Välkommen till Lidingö!

Bilder

Vardagsrum med utgång till balkong

Fin original ekparkett

Solig balkong i fritt läge

Utsikt

Detalj

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

VÄLDISPONERAD, FIN 3:A MED LJUS, RYMD OCH FRITT LÄGE UTAN INSYN ATT TYCKA OM!
Välkommen till denna mycket fina, renoverade och ljusa genomgångs 3:a om 63 kvm med känsla och atmosfär. Högt och fritt läge och endast 1/2 tr upp i huset utan insyn då fastigheten ligger i suterräng. Genomgående mycket fin ekparkett i hela lägenheten. (år 2013)
Solig sydvästbalkong med sol från förmiddag till kväll i fritt läge mot naturomgivningar. Välskött förening med god ekonomi i stambytt fastighet. Beläget i omtyckt och naturnära område med närhet till förskola, skola samt Källängstorget. Bra kommunikationer med buss till Ropsten.

PLANLÖSNING:
HALL: Välkomnande, möblerbar hall med gott om garderober för förvaring.Vit målade väggar och ekparkettgolv.
VARDAGSRUM: Vardagsrum med härligt ljus och rymd samt stor balkong i skyddat, fritt soligt läge med utsikt över naturomgivningar. Fin original ekparkett och vita väggar. Stora fönster ut mot den generösa balkongen.
KÖK: Trivsamt och ljust kök med fin matplats intill fönster. Gott om arbetsytor och förvaring. Vitmålade skåpluckor, bra med arbetsbänkar och ekparkettgolv.
SOVRUM: Generöst större sovrum med skjutdörrs garderober, vita väggar och ekparkettgolv.
SOVRUM: Ett mindre sovrum med två garderober, vita väggar och ekparkettgolv.
BADRUM: Mycket fräscht badrum från 2013.. Vitt kakel och svart klinkergolv med golvvärme. Takspotlights.Dusch, vitt badrumsporslin och handdukstork.Förberett med uttag för tvättmaskin.
Antal rum
3 rum
Boarea
63 kvm
Areakälla
föreningens information
Kök
Spis äldre, spisfläkt äldre och kyl/frys 2105.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 3,266 inklusive värme, vatten, kabel-tv och hushållsel
Driftskostnad
SEK 2,200 / år
Driftskostnad, varav
Försäkring
SEK 2,200
Beräknat antal personer
2
Kommentar
driftkostnad är ca 945 kr/mån. En schablonkostnad som debiteras varje månad och som sen regleras efter faktisk förbrukning 2 ggr/år och inkluderar värme, vatten samt el. Hemförsäkring ca 2200 kr/år.
Andel i föreningen
2.98665 %
Andel av årsavgiften
2.39952 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 7/7/2009
Energiprestanda
148 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
I grundavgiften om 2.321 kr ingår Com Hems basutbud. Övrig driftkostnad, en schablonkostnad om 945kr/mån.inkluderar värme, vatten samt el. Denna schablonavgift debiteras varje månad som sen regleras efter faktisk förbrukning 2 ggr/år.
Föreningen har tecknat centralt avtal för all el i fastigheten.
Till lägenheten disponeras ett större förråd samt ett mindre, sk matkällareförråd.Säkerhetsdörr.
Generös, insynsskyddad balkong i söderläge med milsvid utsikt.
Förening
Namn
Brf Lidingöbävern
Om föreningen
Brf Lidingöbävern förvärvade 2008 fastigheten Lidingö Bävern 1 som 1960 bebyggdes med ett flerfamiljshus. Föreningen består av 46 lägenheter med bostadrätt och 9 lägenheter med hyresrätt. Det finns cykelförråd, källarförråd samt tvättstuga. Uppvärmning genom fjärrvärme. Föreningen är en äkta privatbostadsförening.

El, vatten och värme: Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang för hela huset vilket innebär att du inte behöver teckna något individuellt elavtal. El, vatten och värme debiteras separat varje månad som en schablonkostnad och regleras sedan efter faktisk förbrukning två gånger om året.

Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till kabel-TV och bredband via Bredbandsbolaget. Det går även att få Digital-TV via fibernätet från bredbandsbolaget.
Parkering
Föreningen har 17 p-platser 300 kr/mån, intern kö. Föreningen har 18 garage (mindre storlek 860 kr/mån, större storlek 1080 kr/mån), intern kö.
Renoveringar
Kommande planerade renoveringar är att se över balkonger samt uppfräschning av garage och baksida. Föreningen har inte diskuterat några avgiftsförändringar.
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046. Följande renoveringar har bl.a. utförts:
2018 Besiktning av balkongerna.
2018 Renovering av vissa balkonger.
218 Ny avgasare till värmesystemet.
2016 Installation av ytterligare en tvättmaskin och torktumlare till tvättstugan
2016 Renovering av vissa garageportar
2016 OVK-besiktning
2016 Ommålning cykelförråd
2015: Isolerglas i samtliga lägenheter
2015: Nya entréportar med kodlås
2010: Istallation av bodar för hushållssopor, tidningsinsamling och barnvagnar
2010: Ventilationsfläktar utbytta
2010: Ommålning av portar
2010: Ommålning tvättstuga
2009: Stambyte
2009: Utbyte av elstigar
2007-2008: Tak, fasad och dränering utfördes
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Näset Lidingö

Källängsvägen 53

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg