510
MEDC4D17B2DB2254508A6FB5F12DA4133D9

Såld!

Villa med egen strandtomt

Götafors, Vaggeryd

Jönköpingsvägen 59

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum4 rok
Boarea163 kvm
Biarea79 kvm
Tomtarea1,394 kvm
Byggår1923
Driftskostnad2,904 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,600,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu finns en unik chans att förvärva en fastighet med egen strandtomt. Denna villa ligger invid Lagas stråk och här infinner sig ett lugn och en harmoni som är svårslagen. Sedan 1923 har fastigheten varit i samma familjs ägo men nu, nästan 100 år senare, är det dags för ägarskifte. Med en insynsskyddad trädgård och egen brygga blir tillvaron något utöver det vanliga. Villan är en stabil pjäs med två plan, källare och inglasat uterum. Fjärrvärme bidrar till ett underhållsfritt och praktiskt boende och täljstenskaminen kompletterar driften på bästa sätt. Entréplanet har en trivsam planlösning där det är lätt att umgås och få plats. Kök, vardagsrum och matrum binds samman med en trevlig rundgång där även kaminen är placerad i mitten av våningen. På övre plan finns tre väl tilltagna sovrum samt klädgarderober. Utöver detta finns en wc med inget mindre än utsikt mot vattnet. Förvaringsutrymmen finns både i klädgarderober på övre plan samt goda förvaringsutrymmen i källarvåningen. I källarvåningen finns också tvättstuga och hobbyrum.

Det här är inte bara ett hus med en vacker tomt, det är ett hem där man har allt man behöver. Lyxen att kunna traska ner mot bryggan, ta ett svalkande dopp och 5 minuters vila på bryggan är få förunnat. Den närmsta vägen till Hjortsjön nås med roddbåt där man kastar loss från egen brygga och ror ut i Lagan, vidare in under Hjortbron för att sedan komma ut i Hjortsjön. Den fjärde och sista generationen som är uppväxta här uttrycker det såhär ” vi behövde aldrig åka någonstans, vi hade allt här. Medan vår mor och far jobbade i trädgården kunde vi leka och bada samtidigt som de kunde ha god uppsikt över oss ”. Utveckling och förvaltning av denna fastighet är något som välkomnas. Här ges utrymme för drömmar att ta tillbaka en svunnen tid eller för den delen utveckla fastigheten till ett hem som passar en familj i en tid när ca 100 år har passerat efter uppförandet. Välkomna att besöka denna villapamp och gömda glänta i Vaggeryd!

Om området

Vackert område utmed Lagan med närhet till Vaggeryds centrum med all tänkbar service. I området finns grönområden, lekplats, fina promenadstråk vid Hjortsjön samt badmöjligheter. I närområdet finns ett par förskolor samt skola.

Kommunikation

Bra kommunikationer med både buss och tåg. Se www.jlt.se. Närhet till Jönköping och Värnamo, ca 25 minuter med bil.

Närservice

Vaggeryds centrum erbjuder affärer, butiker, restauranger, apotek och banker. Här finns även gym, sim -och sporthall, nybyggd familjecentral samt station för tåg och buss.

Parkering

Garage med plats för en bil samt asfalterad garageuppfart med plats för två bilar.

Övrigt

I Vaggeryd finns barn- och skolomsorg från förskola upp till Gymnasium. Vårdcentral samt tandläkarmottagningar finns också.

Bilder

Välkommen till Jönköpingsvägen 59!

Egen strandtomt

Unikt läge vid Lagan

Trädgård med gott om plats

Entré

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Nedre plan har en öppen planlösning och det finns möjlighet att tillföra väggar för att skapa fler rum. Övre plan består av sovrum, garderober med fönster, wc samt en hall som går att nyttja som ytterligare ett rum.
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum
Boarea
163 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
79 kvm
Hall
Hall med stilrent klinker på golv, slitstark träpanel på väggarna samt tapet. Plats för klädhängare och skoställ. Härifrån nås även en trappa till övre plan och även källarnedgången.
Kök
Trivsamt kök i ek med köksö och gott om förvaring. Köket är utrustat med rostrfria vitvaror såsom ugn, microvågsugn, spishäll samt kyl- och frysskåp. Bänkskiva av sten samt rostfri bänkskiva vid diskho. Klinker på golv, golvvärme och kakel ovan bänkskiva. Från köket är det utsikt både mot trädgården samt garageuppfarten och bidrar till god uppsikt över tomten. En del av köket består av ett matrum med öppen planlösning mot köksdelen. Här finns plats för matbord och stolar till ca 8-10 platser. Mellan kök och matrum finns även en braskamin klädd i täljsten.
Allrum
Väl tilltaget allrum med plats för både soffmöblemang samt matsalsmöblemang. Allrummet ligger i anknytning till köket och de sociala ytorna bildar en trevlig rundgång på nedre plan. Ljusinsläpp från flertalet fönster samt en altandörr ut mot det inglasade uterummet.
Duschrum nedre plan
Rymligt duschrum utrustat med duschkabin, toalettstol, bidé samt handfat. Kakel på väggar samt klinker på golv och golvvärme. Ljusinsläpp från fönster.
Övre hall
Övre hall som förgrenar sig till de tre sovrummen, klädgarderober samt en wc. Plastmatta på golv, tapetserade väggar samt ljusinsläpp från fönster.
Sovrum 1
Väl tilltaget sovrum med garderober samt plats för dubbelsäng, byrå, barnsäng samt tillhörande möblemang. Parkett på golv samt tapetserade väggar. Ljusinsläpp från trevligt fönsterparti.
Sovrum 2
Sovrum lämpligt för en enkelsäng samt tillhörande sovrumsmöblemang. Platsbyggd garderob samt plats för ytterligare förvaring. Ljusinsläpp från fönster, trätak, plastmatta på golv och tapetserade väggar.
Sovrum 3
Sovrum med platsbyggda garderober samt med ingång till en större klädgarderob med fönster. Lämplig för en enkelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang. Plastmatta på golv, tapetserade väggar, trätak samt ljusinsläpp från fönster.
WC övre plan
Övre plan är utrustat med en WC. Plastmatta på golv samt tapetserade väggar. Utöver detta erbjuds även sjöutsikt från fönstret.
Källarvåning
I källarvåningen finns tvättstuga, bastu, dusch, hobbyrum, matkällare, pannrum samt, förvaringsutrymmen samt en hall.
Tvättstuga
Tvättstugan är placerad i källarvåningen och är utrustad med tvättmaskin, en större vask, en traditionell diskho, vattenkran samt förvaringsskåp för praktisk hantering av kläder. Tvättstugan har även direkt anslutning till ytterligare ett rum som är anpassat för upphängning av kläder på tork.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare och krypgrund
Byggnadsår
1923
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1946
Uppvärmning
Fjärrvärme och braskamin
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 7/1/2020
Energiklass
E
Energiprestanda
127 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
129 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källargrund och Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Tegel och trä
Fönster
2+1-glasfönster och 2 glasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor och bandklädd plåt
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Dammluckan 3
Övrigt
2006 - Renovering av kök
2001 - Renovering av duschrum på nedre plan
1981 - Fönsterbyte
1970-talet - Fasadtegel tillfördes fastigheten under troligtvis denna tid
1969 - Takpannor
1940 - Källare grävdes ut
Egen trädgårdsbevattning från ån
Förberett för fiber till tomten men ej anslutet. Anslutningsavgift 4 995 kr.
Övriga byggnader
Garage och förrådsdel
Växthus
Lekstuga/förråd
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 34,843 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 8,786
VA
SEK 5,971
Uppvärmning
SEK 18,976
Renhållning
SEK 1,110
Beräknat antal personer
2
Kommentar
El avser kostnad för elhandel och elnät.
Beräknad årsförbrukning Fjärrvärme: 18 139 kWh.
Driftkostnaderna avseende el och uppvärmning avser beräknad årsförbrukning.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,247,000
Byggnadsvärde
SEK 1,006,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 1,055,000
Tomt
Areal
1394 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Egen strandtomt
Uteplats
Uteplats vid bryggan, inglasat uterum, tralldäck
Parkering
Garage för en bil samt asfalterad garageuppfart med plats för minst två bilar
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Götafors Vaggeryd

Jönköpingsvägen 59

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg