190
MEDCFD3995BBE9D4E5BB5597ECCEB652325

Ljus och trevlig 3:a mitt i Nya Hovås!

Kommande®

Nya Hovås, Hovås

Hovås Allé 24

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,332 Inkl värme, VA, tv & bredband från Telia
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea84 kvm
Våning4 (hiss finns)
Driftskostnad250 kr/månad

Som utgångsbud: SEK 4,100,000

Nu kan vi erbjuda en riktigt trevlig 3:a på Hovås Allé 24, som stod färdig 2018 mitt i Nya Hovås!
Ett område som blandar modern arkitektur, grönska och underbar närhet till havet.
På våning 4 av 6 finner ni denna ljusa och rymliga gavellägenhet, som har fönster i tre väderstreck och en härlig inglasad balkong om cirka 7 kvm som vetter åt söder.

Ni välkomnas in i praktisk och rymlig hall med goda avhägningsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. I anslutning till hallen finner ni även lägenhetens gästtoalett. Vidare finner ni ett rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp samt matplats.
Ett stilrent kök från Marbodal med vita luckor och mörk bänkskiva samt snygg maskinpark från Siemens. Även har finns plats för matbord.
Bostaden har två sovrum belägna i var sin ände av lägenheten. Det ena sovrummet ligger i anslutning till köket och är utformat i en praktisk vinkel för att erbjuda både del för säng samt kontorshörna.
Det andra sovrummet är Master bedroom, har erbjuds gott om plats, egen walk in closet samt privat badrum. Badrummet är ljust och helkaklat. Här finner ni utrustning som badkar, handdukstork, kommod med tillhörande under och överskåp, toalett samt en praktisk tvätt del med både tvättmaskin och torktumlare. Avslutningsvis har vi en riktigt härlig inglasad balkong om cirka 7 kvm som får solljus från både söder och väster under dagen.

Låter detta intressant? Tveka då inte att kontakta ansvarig mäklare för mer information samt att boka visning!

Om området

Nya Hovås - en småskalig blandstad i världsklass! Det är egentligen kombinationen av två saker som gör Nya Hovås unikt. Vi börjar med det grundläggande, nämligen: läget, läget, läget. Det är helt enkelt väldigt bra. Man kan säga att Nya Hovås ligger lantligt. Med cykel rullar du ner till havet på bara fem minuter och till skogen är det ännu närmare. Men trots närheten till naturen tar du dig in till centrala Göteborg på bara 15-20 minuter med expressbuss.

Det andra som i kombination med läget gör Nya Hovås så unikt är att det växer fram en fantastisk småskalig handel i området. Här vill vi skapa platser där människor möts på ett naturligt sätt i vardagen. Nya Hovås blir ett utmärkt komplement till alla större köpcentrum och handelsområden som ligger i sydväst. Blandningen av bostäder, butiker, kontor och andra verksamheter som växer fram blir just precis som man önskade sig, på riktigt. Resultatet blir en naturligt levande stadsdel som är trevlig och trygg att vistas i alla dagar i veckan.

Flertalet skolor och förskolor finns dessutom i området runt omkring - perfekt läge för barnfamiljen!

Kommunikation

För att ta er in mot stadskärnan åker ni med fördel buss 158 som tar er in till Linnéplatsen eller Rosa Express för att komma in till Nordstan. Busslinje 180 tar er dessutom in till knytpunkten Marklandsgatan där ni enkelt kan byta till buss eller spårvagn. Från hållplatsen Sandås (vid Brottkärrsskolan) går även busslinje 82 mot Marklandsgatan.
För att ta er ut mot havet eller söderut åker ni enklast Rosa express som går via Billdal ner till Snipen, alternativt busslinje 82 som tar er till Brottkärr.

Väg 158 tar er in till Linnéplatsen på 7 minuter under normala förhållanden.

Närservice

I Nya Hovås ligger Origo Huset där du hittar: ICA Kvantum Hovås, systembolaget, frisör, apotek, kemtvätt, din lokala fastighetsmäklare HusmanHagberg, Noble House Sushibar, Lasse-Maja Bageri & Café, Balans Yoga, Capio Vårdscentral, Friskis och Svettis, Peoplestraining, systembolaget och Bounce. I Spektrumhuset som också är beläget i Nya Hovås finns: blomsteraffär, Restaurang Sociale, Yoko Yap mm.

På torget i Nya Hovås vid Ica Kvantum står fiskbilen där du köper färsk fisk och skaldjur.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning 2019
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Boarea
84 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 6, hiss finns
Pris
SEK 4,100,000 som utgångsbud
Avgift
SEK 4,332 Inkl värme, VA, tv & bredband från Telia
Driftskostnad
SEK 3,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,500
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftkostnaden är uppskattad och kan komma att variera efter antal boende i lägenheten samt vilken typ av abonnemang som tecknas.
Andel i föreningen
1.6928 %
Andel av årsavgiften
1.69 %
Byggnad
Energideklaration
Utförd 3/18/2020
Energiklass
C
Energiprestanda primärenergital
65 kWh/m² och år
Förening
Namn
Brf Hovås Park
Om föreningen
Brf Hovås Park innehar fastigheten med adresserna Lillgårdens gränd 5, 7, Hovås Allé 20, 24 samt Ängsäters Gränd 6, 8. Fastigheten består av två huskroppar med lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök. Samtliga lägenheter har en rymlig balkong, uteplats eller en terrass! Föreningen är en "ordning och reda-förening" som har ambitionen att erbjuda ett tryggt och trevligt boende där alla tar personligt ansvar för det gemensamma. Utanför dörren finns allt som Nya Hovås har att erbjuda samt goda kommunikationsmöjligheter. Flertalet skolor finns inom gångavstånd och en kort cykeltur bort finner ni havet med sina saltstänkta klippor och småbåthamn.

I föreningen finns en övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra till en kostnad av 350kr/dygn. Gästlägenheten är belägen på Lillgårdens Gränd 7 och har 3 bäddar, dusch och toalett. På fastigheten finns det gott om plats för cyklar både i utomhusställ och låsta inomhusförråd. Ett förråd till varje lägenhet finns i källaren.

Föreningens välhållna innergård blir en mötesplats för stora och små. Spaljéliknande planteringar fungerar som rumsavdelare mellan sittplatser, buskar och den lilla lekhörnan. Vacker nedpendlad belysning bildar ett "tak" över gården.
Organisationsform
Bostadsförening
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
68
Tv och bredband
I månadsavgiften ingår Telia Triple Play-TV, bredband och IP-telefoni. Multimediauttag finns i sovrum, kök samt vardagsrum. En multimediacentral finns i varje lägenhet.
Parkering
Föreningen disponerar 45 garageplatser i källarplan till en kostnad av 1500kr/mån. För närvarande finns det lediga garageplatser. Möjlighet finns att hyra parkeringsplats i Bounces parkeringshus för samma belopp.
Ekonomi
Föreningen har inga planer på förändringar av avgiften.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Husen är Svanmärkta och energisnåla med låg klimatpåverkan. Huset värmes med bergvärme, värmen distribueras som vattenburen värme till radiatorer. Med ett TFX-system tas värmeenergin i den förbrukade ventilationsluften tillvara istället för att gå direkt ut i det fria. Energi sparas samtidigt som inomhusklimatet blir bättre. Driftskostnaden för uppvärmning av lägenheterna ingår i månadsavgiften. Lägenheterna har individuell mätning av varmvatten, miljövänligt och smart. Kostnaden för varmvatten ingår med en schablon i månadsavgiften och regleras kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet tecknar eget elavtal för hushållsel. Föreningen ansvarar för drift och skötsel av gemensamma utrymmen och utvändig mark inom fastigheten. Till dessa hör hissar, trapphus, entréer, miljöhus, planteringar, gångytor, snöröjning mm. Kostnaden för ovanstående är inkluderad i månadsavgiften.

Karta

Nya Hovås Hovås

Hovås Allé 24

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg