190
MEDE1879B72C40E431985ECF275BB0988F5

Nu saluförs en stor och magisk 2:a utöver det vanliga!

Kommande®

Henriksdalsberget, Nacka

Henriksdalsringen 109

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,152 inkl. värme, vatten, vindsförråd & bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Ett obligatoriskt tillägg för bredband/TV/telefoni tillkommer med fn 250 kr/mån.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea70 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer9-564-1-0212
Byggår1969-71
Driftskostnad543 kr/månad

Som utgångsbud: SEK 2,795,000

Välkommen till en av Henriksdalsbergets finaste och mest renoverade 2:or! Lägenheten har inbyggda spottar för belysning i taket i varje rum, fina ljusa golv, modernt kök, otroligt smakfullt renoverat badrum med golvvärme, rymligt samt insynsfritt sovrum med gott om förvaring samt stor och solig uteplats. Denna lägenhet är "one of one" i området och bör ses på plats för att kunna insupa känslan som bostaden förmedlar!

Anmäl intresse via hemsidan för återkoppling samt mer information. Behöver du värdering på din nuvarande bostad? Ring mig så bokar vi ett möte!

Om området

Intill Södermalm och Hammarby Sjöstad med Stockholms inlopp i blickfånget, ligger detta trevliga område högst uppe på Henrikdalsberget med en slående utsikt. I området finns totalt 770 lägenheter fördelade på tre bostadsrättsföreningar.

Bebyggelsen som sträcker sig runt berget har skapat en stor parklik innergård fri från biltrafik. Barn och ungdomar har flera lekplatser att välja på samt en förskola och en fritidsgård. Här finns också stora gräsmattor, lusthus, grillplatser m.m. och ett litet centrum med kvarterskrog, ICA-butik, kemtvätt och skrädderi, frisör, pizzeria m.m.

Tips från bostadsrättsföreningens hemsida:
På promenadavstånd finns Trolldalens skogsparti, Svindersviken med sina båtklubbar och rika fågelliv, rokokogården Svindersvik, den sommaröppna uteserveringen Boule & Berså, Elite Hotel med bar och restaurang, bryggorna vid Saltsjöqvarn, husläkarmottagning m.m. i DanvikCenter, Svindersviks Brygghus (matcafé), Sickla köpkvarter, det slottsliknande Danvikshem och andra kulturbyggnader samt ett flertal restauranger och annat vid nybyggda Henriksdalshamnen.

Inte långt bort finns Nackareservatet, Hellasgården och Nyckelviken med vackra promenadstråk, bad- och skridskosjöar och golfbanor.

Kommunikation

Här finns bra kommunikationer. Buss 53 går hela vägen upp på berget. Tar man istället genvägen ner till Värmdöleden finner man bussar med täta turer dygnet runt, som tar dig till Slussen på ca 5 minuter. Här finns även Saltsjöbanan med turer in till Slussen eller längre ut i Nacka/Saltsjöbaden. Det finns även en båtlinje från Saltsjöqvarn/Finnboda till Nybrokajen.

Närservice

Ett rikt serviceutbud finner du i närbelägna Sickla köpkvarter, med butiker och restauranger för alla smaker. Här finns även klätteranläggning, gym och stormarknad. Dieselverkstaden erbjuder kultur med bland annat bibliotek, teater, musik och biograf.

Skolor och förskolor finns det flera av i närheten; Henriksdals förskola på Henriksdalsberget. Vilans förskola och skola samt Finnboda förskola, ligger i angränsande Finnboda. Mer information finner du på Nacka kommuns hemsida: www.nacka.se

Viktiga dokument & länkar

Svindersvik Stadgar 2019
Svindersvik Energideklaration 2020
Svindersvik årsredovisning 2020
Framtida Projekt Henriksdal
3D-karta Projekt Henriksdal
Kommande

Bilder

Kontakta mig!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

HALL/ENTRÉ
Här möts du direkt av bostadens härliga charm och ljusa ytskikt. Hallen är rymlig och har gott om plats för förvaring i en skjutdörrsgarderob samt avhängning av kläder. Härifrån når du bland annat vardagsrummet genom det fina valvet som gjorts.

VARDAGSRUM
I vardagsrummet ges rymd, ljus och väldigt bra möjligheter till roliga tillställningar. Plats åt gediget möblemang, direkt anslutning till den stora uteplatsen. El är ordnat så att både projektor samt musikanläggning m.m. kan installeras direkt i vägg med färdiga uttag för teleadapter.

SOVRUM
Det ljusa sovrummet ger gott om plats för såväl stor säng, soffbord samt skjutdörrsgarderob modell stor. Även i detta rum finns spottar installerat för god belysning när det kan tänkas behövas.

KÖK
Köket blev totalrenoverat 2013. Här finns induktionshäll, diskmaskin, full kyl och frys, fläktkåpa, gott om förvaringsplats samt generöst utrymme för stort matbord. Köket erbjuder dessutom väldigt goda arbetsytor vilket gör matlagningen i denna lägenhet till en ren fröjd!

BADRUM
Det otroligt fina badrummet ger en direkt lyxig och hotell-liknande känsla. Stora kakel- samt klinkerplattor, golvvärme, vägghängd WC, stort tvättställ med kommod, rymlig dusch, handdukstork, kombimaskin samt fönster för dagsljus.

UTEPLATS
Uteplatsen om ca 10 kvm ligger i västerläge in mot föreningens välskötta innergård. Även här finns det gott om plats för gediget möblemang och grill.
Antal rum
2 rum
Boarea
70 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 7, hiss finns
Pris
SEK 2,795,000 som utgångsbud
Avgift
SEK 3,152 inkl. värme, vatten, vindsförråd & bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Ett obligatoriskt tillägg för bredband/TV/telefoni tillkommer med fn 250 kr/mån.
Driftskostnad
SEK 6,516 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,416
Försäkring
SEK 2,100
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.34143 %
Andel av årsavgiften
0.25675 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1969-71
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast tilluft)
Energideklaration
Utförd 11/6/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
105 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.
Förening
Namn
Brf Svindersvik i Nacka
Om föreningen
Brf Svindersvik i Nacka är en av tre föreningar på Henriksdalsberget, högt och vackert belägna strax utanför tullarna. Fastigheten uppfördes 1969-71. Föreningen har 317 lägenheter, varav 251 upplåts med bostadsrätt och 66 fortfarande upplåts med hyresrätt (vid utgången av 2020). Den har även ett stort antal lokaler (ca 36) med bl a mataffär, restaurang, förråd samt 4 garage. Till föreningen hör adresserna Henriksdalsringen 2, 10, 73-79, 83 och 89-125 och det ombildades i juli 2009. Marken friköptes från kommunen 2017. För mer information, besök föreningens hemsida: www.svindersvik.se

GEMENSAMMA LOKALER/TVÄTTSTUGA
Stor tvättstuga finns i gårdsplanet i port nr 95 och den är utrustad med många tvättmaskiner, flera torktumlare, torkskåp, manglar och centrifuger samt tvättbänkar. En övernattningslägenhet finns för uthyrning i Henriksdalsringen 107. Även bastu finns för uthyrning samt en föreningslokal. Grovsoprum finns i port 91, 101 och 113. Det finns även ett flertal cykelförråd och barnvagnsförråd i föreningen.

EKONOMI
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras pantsättaren per pant.
Föreningen har tecknat en fastighetsförsäkring med kollektivt bostadsrättstillägg.

Läs mer om föreningen på hemsidan www.svindersvik.se samt i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (vilka finns under fliken "Viktiga dokument och länkar" här i annonsen).
Tv och bredband
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telenor. I det angivna obligatoriska tillägget ingår 17 fasta kanaler och 8 valbara.
Internet: Bredband. Leverantör: Telenor. I det angivna obligatoriska tillägget (fn 250 kr/mån) ingår bredband på 100 Mbit.
Parkering
Det finns totalt 261 parkeringsplatser i fyra garage (83:an, 91:an, 97:an och 107:an). Garageplats kostar 700 kr/månad. Den som vill hyra garageplats kontaktar Föreningskontoret.
Renoveringar
Byte av hissar utfördes 2016/2017.
Ekonomi
Ingen avgiftsförändring planeras för 2021.
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 476

Karta

Henriksdalsberget Nacka

Henriksdalsringen 109

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg