190
MEDFA376D00AC804B9A84886EC4565F8DA0

Trevlig 1½-plansvilla med visst renoveringsbehov och fin tomt i ogenerat läge!

Såld!

Hemmesta, Värmdö

Hemmesta dalväg 14

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea124 kvm
Biarea70 kvm
Tomtarea1,293 kvm
Byggår1966
Driftskostnad3,262 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,350,000

Ansvarig mäklare

Trevlig 1½-plansvilla med tomt i ogenerat söderläge intill naturen. Fint altandäck med växthus och härliga sällskapsytor, stort garage med bastu och dusch, gästhus med bra potential och villa med rum för hela familjen. Passa på och sätt er egna prägel då huset är av visst renoveringsbehov!

Här bor ni i ett barnvänligt villaområde med närhet till förskola och skola. Perfekt för familjen som vill ha service, kommunikationer och fina grönområden runt knuten.

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med fantastisk skärgårdsnatur och närheten till staden. Här finns oändliga möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Hemmesta är populärt område för framför allt barnfamiljer. Här har man nära till förskolor, skolor, idrottsanläggningar, service i centrum och fin natur.

Inom en radie av några kilometer finns tre stora handelsplatser som erbjuder ett stort utbud av affärer och service. I närliggande Grisslinge finns havsbad med sandstrand och bryggor samt vackert belägna Grisslinge Värdshus och Systrarna Delselius Café och Konditori.

Barnomsorg: Viks skola är en F-6-skola med ca 500-600 elever. Hemmestaskolan är en F-9 skola med drygt 900 elever. I närområdet finns ett flertal kommunala förskolor samt den fristående Grantomta montessoriskola.

Fritidsaktiviteter: I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen med fotbollsplaner, friidrottsanläggning, motionsspår och tennisplan. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll.

Kommunikation

Smidiga förbindelser in till stan. Ett flertal busslinjer går direkt på motorvägen till Slussen med en restid på dryga halvtimmen. Det finns också en direktbuss till Cityterminalen och en linje som går till Slussen via Gustavsberg. Närmaste busshållplats är Hemmesta vägskäl.

Närservice

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Närservice finns i Hemmesta centrum, som enligt kommunens planer ska utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. Här finns barnomsorg, affärer och restauranger.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Ogenerat läge med altan och gräsmatta i söderläge

Välkomna till Hemmesta Dalväg 14

Härliga sällskapsytor

Hemtrevligt vardagsrum med breda fönsterpartier för rikligt ljusinsläpp

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Fint ekparkett i flera rum kompletterat med praktisk plastmatta och klinker. Målade och tapetserade väggar i olika kulörer.
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
124 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
70 kvm
Hall
Färgglad hall med ljusblå tapetsering och praktisk plastmatta. Garderobsdel med utrymme för avhängning och förvaring. Anslutning till gäst-wc och resterande rum på entréplan med undantag för garaget.
Vardagsrum
Rymligt fint vardagsrum i soligt och härligt söderläge. Stora fönsterpartier mot tomtens baksida ger rikligt med ljusinsläpp. Här erbjuds gott om plats för en ordentlig soffgrupp och tv-hörna samt en öppen spis att göra sig ombonad intill. Utgång till altandäck och husets baksida.
Kök
Häftigt kök med fronter av björkträ. Fint vitt kakel och passande fläkt i koppar. Utrustat med inbyggd micro, ugn, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Flera fönster som skapar ett skönt ljusflöde. Passera köket för att ta er vidare till garage, bastu och tvätt-del.
Sovrum 1
Stort sovrum i ljust söderläge. Plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. Inbyggda garderober och ytterligare en altandörr.
Sovrum 2
Barnrum med plats för en något enklare säng, skrivbord och garderob.
Sovrum 3
Sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och dylikt. Stort fint fönsterparti.
Övre plan
Tidigare vind har gjorts om till övervåning. Här har det skapats ett rymligt allrum med ett tillhörande sovrum. Genomgående ljusinsläpp med fönster från två väderstreck.
Sovrum 4
Beläget på övre plan, plats för dubbelsäng och övrig förvaring. Delen mellan sovrum och vardagsrum kan nyttjas som exempelvis klädkammare, kanske även ytterligare en wc?
Badrum
Rymligt och fräscht badrum med vitt kakel och praktisk plastmatta. Utrustat med duschhörna, wc-stol, handfat med kommod. Plats för förvaringsbyrå. Frostat fönster för en ljus men privat känsla.
Gäst-wc
Extra wc i hall med en charmig halv träpanel och övrig vitmålad vägg samt praktiskt golv i plast. Utrustat med handfat och wc-stol.
Garage
Stort garage med gott om utrymme för bilen och verktyg. På andra änden av garaget har en dusch och bastu-del låtits bygga avskärmad från resten.
Tvättrum/passage
Tvättrum finns beläget mellan kök och garage, även nyttjad som passage till bastu/garage. Kan exempelvis göras om till grovkök.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1966
Uppvärmning
Direktverkande el och luftvärmepump. Braskamin.
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 9/1/2020
Energiklass
F
Energiprestanda
104 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
186 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Träpanel
Fönster
Kopplade 2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Hemmesta 11:333
Övrigt
Renoveringar ägaren genomfört:
Garagetak 2012
Del av gästhusets tak 2020
Kök 2004, induktionsspis 2016
Braskamin 2002
Golvläggning övervåning samt ommålning av väggar/tak.
Övriga byggnader
Gästhus på baksida tomt.
Garage med bastu- och dusch.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 39,145 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 30,000
VA
SEK 5,335
Renhållning
SEK 960
Väg, samf
SEK 2,500
Sotning
SEK 350
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Kostnad för villaförsäkring tillkommer.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,321,000
Byggnadsvärde
SEK 1,710,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,175,000
Tomt
Areal
1293 kvm
Tomttyp
Trädgårds/naturtomt
Tomtbeskrivning
Plan tomt med fina äppelträd och bärbuskar. Trevligt belägen gräsmatta på baksidan i ogenerat läge intill naturen.
Uteplats
Altandäck i ogenerat och soligt söderläge med gräsmatta framför
Parkering
Rymlig uppfart med plats för flera bilar samt garageplats.
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hemmesta GA:13
Föreningsnamn: Hemmesta Södra Vägförening
Ändamål: Två lekplatser, vardera utrustad med gungställning, mindre sandlåda, lekstuga, bänkar och bord.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hemmesta GA:4
Föreningsnamn: Hemmesta Södra Vägförening
Ändamål: Vägar och grönområden

Karta

Hemmesta Värmdö

Hemmesta dalväg 14

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg