190
MEDCB1DE66208CA47B8A2B0974D67AA4AE1

Såld!

Fint renoverad tvåa, högst upp med balkong i väst

Jakobsberg, Järfälla

Hammarvägen 34, 2tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,760 Inkl. Värme, vatten och kabel-tv (basutbud), samt fri parkering.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea57 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer1017
Byggår1953
Driftskostnad456 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,000,000

Ansvarig mäklare

Rymlig och välplanerad tvåa högst upp i huset med balkong från vardagsrum mot grönskade gård i väst. Endast ett stenkast till Jakobsberg centrum med riklig service och pendeltågsstation. Stort och ljust vardagsrum, delvis renoverat kök med gott om förvaring samt matplats för 4, sovrum med plats för dubbelsäng och inbyggda skjutdörrsgarderober. Rymlig klädkammare finns också samt stambytt badrum i stilrent utförande från 2018.

Om området

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Ny- & utbyggd pendeltågsstation med färd till Stockholms city på 21 minuter, både Bromma och Arlanda flygplats nås inom 25 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård med mera samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek samt biograf och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd.

Övrigt

Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Vardagsrum med utgång till balkong

Balkong i väst med utsikt över grönskande gård

Utsikt från balkong

Vardagsrum

Fräscht och hemtrevligt kök med matplats för 4.

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Entréhall:
Ljus och rymlig hall som leder vidare in i lägenheten och länkar samman bostadens alla rum. Plats för avhängning direkt innan för dörren på hatthylla. Vitmålade väggar samt fondtapet och praktiskt, tåligt klinkergolv i grått. Ifrån hallen nås den rymliga klädkammaren. Säkerhetsdörr.

Klädkammare:
Här finns gott om plats för kläder, skor och annan förvaring på hyllor, klädstänger och ytterligare golvyta att förvara skor, väskor eller dylikt. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Kök:
Direkt till vänster ifrån hallen ligger köket som renoverats med ny bänkskiva, kakel ovan bänk och ger sammantaget ett mycket trevligt intryck. Rejält utrustat kök med den charmiga originalinredningen bevarad med skåp på båda sidor och därmed gott om förvaringsutrymme och vida arbetsytor. Kökets utrustning består av vita köksluckor, laminatbänk i grå marmorering med rostfri diskho, samt grått kakel ovan bänk och uppå vägg. Nyare vitvaror i form av inbyggnadsugn och spishäll, köksfläkt, diskmaskin (45 cm), kyl och frys i fullhöjd. Liksom i hallen ligger ett fint grått klinkergolv och väggarna är målade i vitt samt tapetserad vägg vid matplatsen, som med lätthet ger plats till 4 runt bordet.

Vardagsrum, med utgång till balkong:
Stor, ljust och lättmöblerat vardagsrummet med stort fönster och glasad dörr till balkongen i väst med fin utsikt över den grönskande gården. Målade väggar i ljusgrått och parkettgolv. Här finns gott om plats för både soffmöbel och matplats, om så önskas.

Balkong:
Med soligt västerläge, belägen på ett högt och fritt läge, finns denna takförsedda och möblerbara balkong som har sol under eftermiddag och kväll fram till 21-tiden.

WC/duschrum:
I samband med stambytet sommaren 2018 byggdes badrummet om med vita helkaklade väggar och ljusgrått klinkergolv med golvvärme. Utrustat med WC, handfat i kommod med förvaring, spegelskåp med belysning, samt en rymlig duschplats med vikväggar av glas. En mindre tvättmaskin finns och ingår i köpet.

Sovrum:
Stort och rymligt sovrum med fint ljusinsläpp genom stora fönster mot entrésidan i öst. Nylagt parkettgolv och målade väggar i ljusgrått. Plats för dubbelsäng och ytterligare möblering såsom byrå eller mindre skrivbord. De äldre garderoberna har ersatts med en ny inbyggd, stor garderob med dubbla skjutdörrar i glas med praktisk och flexibel inredning.

RENOVERINGAR
2018:
Utöver föreningens stambyte med helrenoverat badrum, har ägaren till denna bostad renoverat sovrummet med nytt parkettgolv, ny garderob och ommålade väggar. Även väggar i vardagsrum målades om.
2014:
Nytt parkettgolv och målade väggar i klädkammare.
Nytt klinkergolv och målade väggar i hall.
Nytt klinkergolv och målade väggar i kök, samt ny bänkskiva och kakel på vägg mm.

ÖVRIGT
-2st förråd tillhör bostaden, belägna i källaren med åtkomst från port nr 32. Ett matkällarförråd om ca 1 kvm och ett förråd om ca 5 kvm.
-Tvättstuga i källaren i samma port som bostaden.
-Kabel-tv (basutbud) via ComHem ingår i månadsavgiften.
-Bredband via Telenor eller ComHem.
-P-platser finns kostnadsfritt utanför fastigheten. Garageplats för 500 kr/mån (kö)
-Stambytt 2018.


VIKTIG INFORMATION:

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Johan Aspenberg, telefon 08-580 104 60/08-120 229 22 eller via e-mail: johan.aspenberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Antal rum
2 rum
Boarea
57 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Avgift
SEK 3,760 Inkl. Värme, vatten och kabel-tv (basutbud), samt fri parkering.
Driftskostnad
SEK 5,472 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,200
Försäkring
SEK 1,272
Beräknat antal personer
2
Kommentar
I driftskostnaderna ingår hushållsel och hemförsäkring, vilket kan variera sett till nyttjande och avtal.
Andel i föreningen
1.28547 %
Andel av årsavgiften
1.27895 %
Byggnad
Byggnadstyp
3-våningshus utan hiss
Byggnadsår
1953
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 4/30/2018
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
173 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas kopplade
Förening
Namn
Järfällahusen
Om föreningen
Välkommen till Brf Järfällahusen som registrerades 1952.
Brf Järfällahusen ligger mitt i uppskattat låghusområde med naturnära känsla och närhet till Jakobsbergs centrum och pendeltågstation. Cykelavstånd till Barkarby Outlet och Järvafältet gör att man har tillgång till så väl shopping som natur och bad.

Föreningen består av 71 lägenheter med bostadsrätt och 13 lokaler med hyresrätt.
Husen byggdes 1951-53 och är flerfamiljshus i 2 och 3 våningar.
Adresserna Hammarvägen 28-38 och Margaretavägen 7-17 hör till föreningen.

Det finns cykelförråd och tvättstuga med torkrum i källaren samt källarförråd och ett matförråd som hör till lägenheterna.

Trevliga grönskande innergårdar finns med lekytor samt en grillplats.

Föreningen har höjt avgifterna med 11% från och med årsskiftet 17/18.
Föreningen har inte planerat eller beslutat om några avgiftsförändringar i dagsläget.

En överlåtelseavgift om 1 162,50 kr betalas av köparen. Köparen svarar för pantsättningsavgift om 465 kr/pant.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, telefon 08-775 72 00 och övrig förvaltning (viss teknisk förvaltning, pantregister och lägenhetsförteckning) sköts av styrelsen. Fastighetsskötsel sköts av El och Fastighetsförvaltning AB och Trädgårdsskötsel av Malms Trädgårdsanläggningar.

Föreningen godkänner inte juridisk person.
Föreningen godkänner delat ägarskap, tex 90/10.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida www.brfjarfallahusen.se
Tv och bredband
Kabel-tv via ComHem. Basutbud ingår. Kostnad tillkommer för övriga kanaler. Bredband via Telenor eller Com Hem. Kostnad tillkommer. Parabol tillåts ej.
Indragning av fiber är under diskussion och intresseanmälningar tas emot för beslut, enligt styrelsen januari 2019.
Parkering
Föreningen har totalt 65 p-platser fördelade på Hammarvägen och Margaretavägen. I nuläget är platserna inte avgiftsbelagda, destinerade/numrerade. Styrelsen för diskussioner angående avgiftsbeläggning av p-platserna samt hur detta ska skötas och av vem. Inga beslut tagna i dagsläget.

Föreningen har 16 garageplatser som för tillfället hyrs ut för 500kr/månad.
Renoveringar
På 90-talet genomfördes fasadrenovering.

2010-2015
-Säkerhetsdörrar har satts in till cykelkällarna. Stamventilerna har bytts.
-Ombyggnad från självdrag till mekanisk frånluftsventilation.

2016
-Stamspolning
-Bytt belysning i trapphus
-Satt upp garagebelysning
-Bytt ut sandlåda
-Bytt fasadbelysning

2017
-Byte av källarbelysning
-Utomhusbelysning monterad

2018
-Traditionellt stambyte av avloppsstammar och varm/kallvattenledningar genomfört av VåtrumsTeknik
-Samtliga badrum renoverade i samband med stambytet

-Byte av elcentraler för inkommande el

KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga större renoveringar planerade i dagsläget.

Karta

Jakobsberg Järfälla

Hammarvägen 34, 2tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg