190
MEDCC31626C4A6644D1B1F5AC0418B65FA8

Såld!

Ljus och charmig lägenhet med uthyrningsdel och balkong mot lummig innergård!

Luthagen/Stabby, Uppsala

Hällbygatan 36B

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,076 inkl. värme, varm- och kallvatten, kabel-tv och internet samt bostadsrättstillägg.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea77 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer136/1201
Byggår1954

Såld!
Slutpris: SEK 2,850,000

Ansvarig mäklare

Nu finns möjligheten att förvärva denna trea med uthyrningsdel i populära och naturnära Stabby! För den smarte som vill hålla nere sina boendekostnader så kan bostaden med fördel nyttjas som en tvåa med uthyrningsdel med separat ingång. Men för den som behöver det extra utrymmet så kan du enkelt sammanbinda ytorna och du har då en rymlig trea med både badrum och gäst wc. Helt enkelt ett anpassningsbart boende för när behovet förändras över tid!

Lägenheten och planlösningen fördelar sig över 3 rum och kök med två separata ingångar från trapphuset. Du finner två hallar som är sammanlänkade med en dörr vilken går att stänga för att skilja bostäderna åt. Båda hallarna erbjuder god förvaring i inbyggda garderober. Kök med originalinredning bevarad och plats för matbord, rymligt sovrum med anslutande klädkammare, helkaklat och stamrenoverat (-99) badrum med badkar samt stort vardagsrum med utgång till balkong mot föreningens mysiga innergård.

Delen som idag utnyttjas som ett extra sovrum består av ett rum med pentry där plats finns för både säng och soffa och här finns även wc med tvättställ samt inbyggd förvaringslösning. Kokvrå bakom dubbeldörrar där det idag finns diskho och möjlighet att ställa in spisplatta och kylskåp. I husets källare finns duschmöjligheter för eventuell hyresgäst att nyttja.

Föreningen är välskött och har genomgått många stora renoveringar senaste tiden Bland annat har man installerat solceller, renoverat tak och stammar samt bytt till isolerglas och säkerhetsdörrar. Vilket drastiskt har förbättrat inomhusklimatet och effektivt minskat ljud utifrån. Ekonomin är god och i avgiften ingår bl a kabel-tv och bredband. Föreningen har även gemensamma el-avtal vilket sänker månadskostnaden för medlemmarna. Boende i föreningen får nyttja den stora, välskötta och grönskande innergården med flertalet sittgrupper och odlingslotter, en given plats för avslappnade så som lekfulla timmar tillsammans.

Detta är verkligen ett bekvämt boende med närhet till allt du kan önska, precis utanför porten finner Mimmi Ekholms plats med Ica Stabby som har öppet 7-23 alla dagar, flertalet restauranger, gym, vårdcentral, apotek mm. Ca 600 m bort ligger även Nelins stormarknad. Den som uppskattar naturen har också Stabbybackes vackra naturområden på kort promenadavstånd. Till city tar du dig enkelt till fots, via nyanlagda cykelvägar eller via täta bussförbindelser med busshållplats utanför på gatan. Kort och gott är detta ett boende som passar de allra flesta!

Välkommen hit, välkommen hem!

Om området

Stabby är ett populärt område beläget nordväst om Uppsala centrum. Området präglas av bebyggelse från 1950-1960 tal men också nyare bebyggelse längs Hällbygatan i gamla cementgjuteriet. Här har du närhet till både city och natur. Stabbyskogen är en av Uppsalas oaser. Här finner du spår efter inlandsisen, lämningar från forntiden, en gammal prästgård och varierad vacker natur. Det finns en grillplats anlagd med tanke på mindre barn och för den som vill löpträna finns en upplyst motionsslinga genom området.

Kommunikation

Närhet till stadsbussar med busshållplats inte långt från huset, och även bra gång- och cykelvägar till city.

Närservice

I området finns flera matbutiker och nybyggda Mimmi Ekholms plats med bl.a. Ica, apotek, gym och flera restauranger. I området finns även butiker och bankkontor. På cykelavstånd finns Fyrishov med äventyrsbad, sportarena och camping.

Parkering

Boende- och betalparkering via kommunen finns längs med gatorna i området.

Övrigt

Förskolor i området är: Stabby Montessori, Luthagens, Hällby och Barnbitens förskola. Grundskolor: Eriks- (F-4), Sverker- (F-4) och Tiundaskolan (F-9). Gymnasieskolor i närheten är: Fyris-, Linné- och Katedralskolan.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Bostaden har en planlösning som antingen kan nyttjas som 3 rum och kök alternativt 2 rum och kök plus uthyrningsdel. Detta är en genomgångslägenhet med ljusinsläpp från motsatta väderstreck och utöver boarean fås också en balkong med utsikt i fritt läge.
Antal rum
3 rum
Boarea
77 kvm
Areakälla
föreningens information
- Hall -
Välkomnande hall med god förvaring i tre platsbyggda garderober. Laminatgolv och vitmålade väggar.
- Kök -
Laminat på golvet och vitmålade väggar samt tapetserad fondvägg. Utrustat med spis med ugn, kolfilterfläkt, kombinerad kyl/frys, goda arbetsytor med kakel ovan. Utrymme för matplats för ca 4 personer.
- Sovrum -
Stort sovrum med parkettgolv och målade väggar. Här finner du också lägenhetens klädkammare.
- Badrum -
Klinkergolv och kaklade väggar. Stamrenoverat 1999. Utrustat med toalett, handfat, spegelskåp och badkar.
- Vardagsrum -
Parkett och målade och tapetserade väggar. Utgång till balkong.
- Balkong -
Härlig balkong belägen mot föreningens innergård i rakt söderläge med sol från morgon till sen eftermiddag.
- UTHYRNINGSDEL -
De två hallarna är sammanlänkade med en dörröppning, vilken går att stänga för att skilja bostäderna åt.
- Hall -
Laminatgolv och vitmålade väggar. Dörröppning in till den andra hallen. Förvaring i garderob.
- Uthyrningsrum/Sovrum -
Rymligt rum med plats för både säng och soffa. Laminatgolv och målade väggar. Kokvrå utrustat med diskho. Plats finns för kylskåp samt spisplatta.
- Toalett -
Klinkergolv och vitmålade väggar. Utrustat med toalett, handfat samt spegel, tillgång till dusch finns i källaren för hyresgäst.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4
Avgift
SEK 4,076 inkl. värme, varm- och kallvatten, kabel-tv och internet samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen
1.722 %
Kommentar till andelstal
Andel av årsavgift framgår ej hos ekonomisk förvaltare
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 12/14/2018
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
168 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
Isolerglas
Övrigt
FÖRRÅD
Till lägenheten hör två förråd på vinden samt två mindre källarförråd.
Förening
Namn
Brf Stabbygårdarna
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Stabbygårdarna består av 56 lägenheter fördelade på två hus och äger fastigheten Luthagen 7:5. 1950 byggdes Hällbygatan 34–36 och 1953 byggdes Prästgårdsgatan 9. Från början var ytterligare ett hus planerat, men det byggdes aldrig och föreningen fick istället en underbar gård.
Föreningsuppgifterna är kontrollerade 2020-10-09.

SOLCELLER OCH EL-AVTAL
Föreningen har installerat solceller på Hällbygatans tak. Dessa genererar tillräckligt med el för att försörja alla gemensamma utrymmen, trappor, källare, tvättstugor. För att kunna fungera som elproducent har föreningen övergått till gemensamt köp av el. Föreningen köper grön el och varje medlems elförbrukning debiteras sedan på månadsavgiften. En följd av detta är lägre fast elkostnad eftersom alla medlemmar delar på en fast avgift istället för att alla betalar för ett eget elabonnemang. Elförbrukningen avläses och debiteras 4 ggr/år, fast nätavgift med 83 kr/mån tillkommer. Vid ägarbyte ansvarar säljare och köpare gemensamt för avläsning och kostnadsfördelning av elförbrukningen.

EKONOMI
Inga avgiftsförändringar är beslutade.

NYCKELHANTERING
Föreningen anlitar Certego för hantering av nycklar till lägenheter och garage. Detta innebär att säljare samt köpare kvitterar nycklarna hos Certego i samband med tillträde.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har två stora tvättstugor, en på Prästgårdsgatan och en på Hällbygatan. Dessutom finns en akuttvättstuga med tvättmaskin och torktumlare på Hällbygatan. Den går inte att boka i förväg men är ofta ledig. Hobbylokal för att måla om möbler, fixa cykel eller dylikt finns i källaren på Prästgårdsgatan 9B.

I källaren finns ett duschutrymme som får användas av den som bor i uthyrningsdelen.

Föreningen har också ett antal odlingslotter på gården. Till dessa är det separat kö och det står f.n. 2 st. i kö. Nyblivna medlemmar kan ställa sig i köerna i samband med tillträde till lägenheten.

Dessutom finns det en föreningslokal i källaren på Hällbygatan som kan lånas utan kostnad. Lokalen har toalett, ett litet pentry, ett pingisbord m.m. Lokalen kan användas för skilda ändamål som förenings- och styrelsemöten, barnkalas och övernattning för gäster. Utöver det har föreningen ett övernattningsrum på Prästgårdsgatan. Rummet är inrett med fyra sängar samt bord och stolar. Rummet får bokas för högst en vecka i taget och kostar 100 kr/natt.

FÖRRÅD
Till de flesta lägenheter hör två vindsförråd samt två små matkällarförråd. Det finns ett fåtal extra förråd utöver de som tillhör varje bostadsrätt att hyra.
Antal lägenheter
56
Tv och bredband
TV via ComHem, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredbandsanslutning via Bahnhof, 1000/1000 Mbit/s ingår i månadsavgiften
Parkering
Föreningen har 36 bilplatser fördelade på 19 st. garageplatser och 7 st. p-platser utan motorvärmaruttag på Hällbygatan och 10 st. p-platser med motorvärmaruttag på Prästgårdsgatan. Månadskostnaden är 621 kr för garage, 165 kr för p-plats med el-plint och 100 kr utan el-plint. Till bilplatserna är det separata kö-system. I kö till garage står f.n. 2 st., till p-plats med el-plint står f.n. 5 st., till p-plats utan el-plint står f.n. 7 st.
Föreningen har börjat diskutera eventuell installation av ladd stolpar till elbil.
Renoveringar
Gjorda renoveringar
1999 - Stamrenovering
2001 - Takomläggning Prästgårdsgatan
2002 - Renovering av ventilationssystem
2005 - Asfaltering och lekplats underhåll
2006 - Installering av styrcentral för uppvärmning
2007 - 2008 - Måleriarbeten200
2009 - Säkerhetsdörrar och postboxar 9 Säkerhetsdörrar och postboxar
2011-2012 - Fönsterbyte, balkongrenovering och nya entrédörrar på Prästgårdsgatan
2013-2014 - Byte av takfönster samt översyn av ventilation
2014 - Trädgårdsarbeten
2015 - Ommålning av trapphus och källare
2016 - Renovering av övernattningslokal och utökad belysning på gården
2017 - Takomläggning och installation av solceller på Hällbygatan
2017 - Nya elmätare och gemensamt el abonnemang
2018 - Byte av entré- och källardörrar samt renovering av föreningslokalen

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar inplanerade i närtid. (kontrollerat 2020-10-09)
Föreningen har börjat diskutera eventuell installation av ladd stolpar till elbil.

Karta

Luthagen/Stabby Uppsala

Hällbygatan 36B

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg