KarriärOm oss
230
MED6A6120DDCCC94B3DBF983BCF0A6173C7

Modernt renoverad sekelskfiftesetta på absolut bästa adress!Haga kyrkogata 18B Vasastaden, GÖTEBORG

Vasastaden, GÖTEBORG

Haga kyrkogata 18B


PRIS2 950 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

46 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

7

MÅNADSAVGIFT

2 390 kr

BYGGÅR

1893

PRIS

2 950 000 kr

Modernt renoverad sekelskfiftesetta på absolut bästa adress!

I ett av de vackraste husen med anno 1893 på absolut bästa adress finns nu möjligheten att förvärva denna sekelskiftsetta!

Här får ni charmen med lugnt gårdsläge, slående takhöjd, stuckaturer & takrosett från husets begynnelse. Stora fönsterpartier med djupa fönsternischer som är svårt att inte bli förälskad i.
Utöver dem attributen erbjuder denna bostad ett fräscht renoverat kök utrustat med allt vad kocken behöver, ett stort helkaklat badrum med tvättpelare och ett bra allrum som är enkelt att möblera.

Här bor du i ett klockrent läge mellan stadens tre mest populära stadsdelar, Linné, Vasa och Haga med promenadavstånd till grönskande Slottsskogen. Linnégatan med dess stora utbud av restauranger, Vasa med dess pampiga byggnader och barer samt alla charmiga caféer i Haga. Du bor även bokstavligt talat ett stenkast från Handelsskolan och bra kommunikationer!

Är detta ditt nya drömboende? Välkommen på visning!

Bilder

MED6A6120DDCCC94B3DBF983BCF0A6173C7
MEDA133A16F12FA49E288955330DF8E749B
MED0B9CA1BAD813493986D51B41BE1C8F00
MEDA2BB5C59F7824BF1AD8E41F6E1801276
MED74ED74D286B0490A8D0F4E86F8308768

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

46 kvm

LÄGENHETSNUMMER

7

VÅNING

1 av 5, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

2 390 kr

BYGGÅR

1893

PRIS

2 950 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

HALL

Välkomna in till denna härliga sekelskiftespärla med allt det som ni önskar!

Direkt till vänster finns möjlighet att hänga av ytterkläder och skor. Gott om förvaring finns i en garderob till vänster och till höger en stor walk in closet. Under fötterna ligger klinkers som sedan över går till ett snyggt parkett golv vidare in i köket.

KÖK

Köket är modernt utrustat och ligger som en genomgång mellan hall och allrummet. Här finns Kyl, frys, spis, fläkt, ugn, mikro och självklart en diskmaskin för att underlätta i vardagen. Gott om plats bakom flertal skåp och luckor. De är vita med silvriga beslag. Bänkskiva och kakel i grå ton.

ALLRUM

Högt i tak, takrosett och vackra fönsternischer skänker en härlig känsla till hela lägenheten!
Ett enkelt rum att möblera med säng med tillhörande nattduksbord, soffgrupp med tillhörande möblemang samt ett matbord för flertalet sittande. Det finns även två garderober för extra förvaring.

BADRUM

Ett stort och välplanerat badrum som är ljust och fräscht. Helkaklade väggar i vitt och klinker på golvet som går i en gråmelerad ton. Utrustningen består av ett handfat med kommod, spegel, spegelskåp, wc, en stor härlig dusch med vikbara glasväggar och tvättpelare! Under fötterna finns golvvärme för kalla vinterdagar.

Om området


Förbi praktfulla stenhus drar lummiga Vasagatan fram genom den livfulla stadsdelen Vasa. Här möts du av ett inbjudande myller av kaffeserveringar, kvarterskrogar och konstgallerier i historisk miljö.
Vasa är en attraktiv stadsdel mycket tack vare sina välbevarade historiska byggnader. Området som förr i världen var Hagaheden med kåkbebyggelse, planerades på 1860-talet som en förnäm stadsdel med stora och påkostade hus. I norra delen byggdes eleganta stenhus i nyrenässans-, sekelskiftes- och jugendstil medan södra delen fick blandad bebyggelse med nationalromantisk prägel.
I Vasastan finns flera parker och grönområden, bland andra Vasaparken och Renströmsparken med Näckrosdammen. Också Nya Allén längs kanalen är fint promenadstråk. Vill du ut och röra på dig i naturen ligger Slottsskogen eller Änggårdsbergen på kort cykelavstånd. På Vasagatan har Nordic Wellness öppet nästan dygnet runt för den träningssugne och på Södra Viktoriagatans topp ligger Göteborgs Badmintonklubb i populära Fjäderborgen.
Är du hungrig behöver du aldrig gå långt. Här är matutbudet varierat med turkiskt, indiskt, grekiskt, thai och svenskt på menyerna. Även några av stadens mest välrenommerade gourmetrestauranger finns i Vasakvarteren. När det gäller livsmedelsaffärer har du Hemköp på Vasagatan och Coop, systembolag och fiskbil uppe vid Landala Torg.
Vasastan är ett populärt afterworktillhåll på fredagar och flera restauranger har då gratis buffé och låga priser i baren. Några minuters promenad österut tar dig till Kungsportsavenyn där du hittar klubbarna som har öppet natten lång. Här finns också ett generöst kulturutbud - i södra änden ligger Götaplatsen med Konserthuset, Stadsteatern och Konstmuseet och norrut vid Bältespännarparken håller Stora Teatern ett späckat musik-, dans- och teaterprogram för alla åldrar.
Kommunikationerna är de allra bästa. Både Vasaplatsen och Kapellplatsen är knutpunkter för kollektivtrafiken och hållplatser finns också vid Viktoriagatan och Handelshögskolan.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

En Halvtrappa upp!

ANDEL I FÖRENINGEN

2,77107 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

2,09964 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

530 579 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1893

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

Förening

NAMN

Brf HK18 i Göteborg

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

OM FÖRENINGEN

BRF HK 18 bildades 2012 och äger fastigheten Vasastaden 10:18. Föreningen består av 24 lägenheter med bostadsrätt samt två lägenheter och en lokal med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1893 och består av 1 flerbostadshus. Den totala ytan uppgår till 1 943 kvm, varav 1 840 kvm utgör lägenhetsyta och 103 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger marken.

Genomfört/kommande underhåll:
Föreningen har genomgått en totalrenovering under åren 1978-1980. När föreningen bildades genomgick fastigheten av en stor renovering som innefattade; Besiktning av stammar – uppskattning om fortsatt livslängd om minst 20 år till. Åtta stycken vindslägenheter byggdes och i samband med detta höjdes taket och renoverades i sin helhet. Två hissar installerades. Renovering av trapphus och innergård och även nya utemöbler. Fasaden putsades på innergården och vissa fönster sågs över efter behov. Renovering av tvättstuga.
2021: Fasadrenovering.
2020: Underhåll av innergård.
2018: Upprustning av soprummet.
2016: Balkongbygget färdigställdes.
2017 Entréporten klottersanerades och underhåll av innergård genomfördes.
Gemensamhetslokaler:

I föreningen finns tvättstuga, cykelställ utomhus samt cykelförråd inomhus. Föreningen har även en mysig innergård med planteringar och bänkar.

Viktiga dokument & länkar

Karta

Göteborg Vasastaden

Haga kyrkogata 18B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg