190

Linnéstaden, Göteborg

Fjärde långgatan 25

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,520 I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2.5 rok
Boarea61.1 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer02554
Byggår1978

Snart kommer en stilren och välplanerad tvåa & halva med inglasad balkong i soligt läge ut till försäljning på populära Fjärde Långgatan! Hemmet har maximerat varje kvadratmeter på ett smart sätt, har ett modernt kök samt gott om förvaringsmöjligheter. Här bor du i hjärtat av Linnéstaden med dess stora service utbud & restauranger med samtidigt bara ett stenkast från den grönskande Slottsskogen. Utöver sitt fantastiska läge är lägenheten är belägen i den stabila & solida Brf Galeasen i Linnéstaden med god ekonomi och låga avgifter. Kommande försäljning, kontakta mäklaren för mer information!

Om området


Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning 2019
Kommande

Bilder

Brf Galeasen - välskött brf i hjärtat av Linnestaden

Närmsta granne.

Nära till Linnégatan med dess stora serviceutbud.

Tredje Långgatan runt hörnet med alla restauranger

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2.5 rum
Boarea
61.1 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 3,520 I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen
0.388 %
Andel av årsavgiften
0.43428 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1978
Förening
Namn
Brf Galeasen Linnéstaden
Om föreningen
Brf Galasen Linnéstaden:
Bostadsrättsföreningen registrerades 2000-03-17. Föreningen förvärvade fastigheten Masthugget 5:11 år 2000.
Fastigheterna bebyggdes 1977 och består av två flerbostadshus.
Fastigheternas totala yta är enligt taxeringsbeskedet 16777 kvm, varav 15939 kvm utför lägenheternas yta och 794 kvm utgör lokalyta.

Totalt 210 lägenheter med bostadsrätt samt 29 lägenheter och 8 lokaler med hyresrätt upplåts av föreningen. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
7 st 1 rum och kök.
145 st 2 rum och kök.
56 st 3 rum och kök.
31 st 4 rum och kök.

I de övriga lokalerna bedrivs bla. skola, kontor butiker och mottagningar mm.

Föreningen har en mycket informativ hemsida som är värd att besöka. Länk finns under "dokument & länkar".
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
239
Varav hyreslägenheter
23
Antal lokaler i föreningen
8
Parkering
Föreningen förfogar över ca 100 garageplatser via samfälligheten. Plats kan hyras till en kostnad om ca 850 kr/månad. Föreningen förfogar även över ett antal MC-platser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Därtill kommer engångsavgift för programmering av garageöppnare med 500 kr. För MC-platser tillkommer dessutom 169 kr för nyckel. I dagsläget är det kö till samtliga platser. I mån av tillgänglighet kan plats även hyras i Brf Masthuggets garage. Gå in på www.brfmasthugget.se för att anmäla intresse. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2043.

Urval av genomförda renoveringar
Fönsterrenovering (2012)
Tegelfasader och balkongplattor har lagats (2012)
Fönsterbyte (2011/2012)
Upprustning av gård och grönytor (2013)
Underhåll av yttre UH (2019-2020)
Relining (2020)

Planerade renoveringar
Byte elsystem 2028
Stambyte 2038
Byte hissar 2038
Ekonomi

Föreningens ekonomi är stark, lån per kvadrat ligger på 3099. De 23 hyresrätterna är en dold tillgång för föreningen, när hyresgästerna sägs upp kan föreningen ombilda lägenheten till en bostadsrätt och få in pengar. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person

Karta

Linnéstaden Göteborg

Fjärde långgatan 25

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg