MED88B7CC04695E40239A4A4EE468B77F31

Smakfull karaktär i ett plan

Skillingaryd

Femkampsvägen 22

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea178 kvm
Tomtarea976 kvm
Byggår1982
Driftskostnad3,919 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,575,000

Nu finns möjlighet att förvärva en välskött och sällsynt villadröm på populära Femkampsområdet i Skillingaryd. Detta trivsamma enplanshus har aldrig tidigare varit till salu. Här har en och samma familj vårdat och utvecklat denna fastighet sedan start, och det märks. Här är alla punkter på önskelistan uppfyllda med bravur. Förutom att villan är nymålad är även köket smakfullt renoverat med nya vitvaror. Här varvas trevliga sällskapsytor med praktiska ytor och ett rikt inflöde av ljus. Det inglasade uterummet badar i ljus och suddar ut gränsen mellan inne och ute. Även vintertid går detta rum att använda med en extra värmekälla. Planlösningen bjuder på en öppen känsla där sällskapsytorna binds ihop på ett naturligt sätt utan att förlora möjligheten till miljöombyte. Förutom trivsamma sällskapsytor finns tre sovrum plus ytterligare ett sovrum i anslutning till groventrén. Detta sovrum har dessutom en utgång mot trädgården och en av uteplatserna. Allt sammantaget erbjuder detta hem en behaglig boendemiljö och här vill man stanna.

Den välskötta tomten har en insynsskyddad trädgård och flera uteplatser beroende på var solen befinner sig. Trädgården präglas av en privat atmosfär i en stilren miljö och här kan barn leka tryggt och fritt. När vädret sviker är det bara att fly in i det inglasade uterummet och fortsätta njuta av den kombinerade inne- och utemiljön. Självklart fins här även en flaggstång där flaggan kan hissas inför familjens högtidsdagar och vaja över femkampsområdets takåsar. Det tar däremot inte slut här. Till villan hör även ett garage med plats för en bil samt övrig förvaring, och som om detta inte vore nog kan bostaden erbjuda smidig uppvärmning med bergvärme.

Området kring Femkampsvägen 22 präglas av lugna och familjevänliga kvarter. Det är inte ont om grönområden i närheten av bostaden och skola samt förskola finns inom promenad- och cykelavstånd. I Skillingaryds centrum erbjuds också goda kommunikationer med tåg och buss. Skillingaryd är platsen som lyckats med konsten att kombinera naturnära läge och samtidigt vara mittpunkten mellan Jönköping och Värnamo.

Huset är besiktigat och besiktningsprotokoll kommer finnas tillgängligt inom kort.

Välkommen att anmäla ert intresse och besöka denna bostad!

Om området

Familjevänligt område. Kort promenad från huset finns Bullerbyns förskola samt Sörgårdsskolan F-6, i centrum finns Fågelforsskolan F-9 och i Vaggeryd finns gymnasium. Närhet till friluftsgården Grönelund som erbjuder allt från orientering, skidspår till midsommarfirande. Ca 200 från bostaden finns en fotbollsplan och lekplats. I kvarteret finns även en frisörsalong och inom behändigt avstånd ligger Skillingaryds centrum med dess utbud och service.

Kommunikation

Goda kommunikationer till Jönköping och Värnamo med både buss och tåg. Se mer på www.jlt.se

Närservice

I Skillingaryds centrum finns mataffärer, Systembolag, butiker, bageri, apotek och övrig service. Här finns även flera restauranger.

Parkering

Garage med plats för en bil samt asfalterad garageuppfart med plats för tre bilar i bredd

Bilder

Planritningar

Planskissen är ungefärlig och avvikelser kan förekomma

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 3 sovrum
Boarea
178 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Huvudentré
Huvudentré med hall som är utrustad med garderob för ytterkläder samt klinker på golvet närmast dörren.
Kök
Stilrent kök med grå luckor. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, kyl- och frysskåp samt diskmaskin. I köket finns plats för ett matbord med stolar. Fönsterpartier vid matplats som bidrar med ljusinsläpp från entrésidan.
Matsal
Matsal med högt till tak upp till nock och generösa fönsterpartier ut mot trädgården. Ekparkett på golv samt ljusa väggar. Matsalen är placerad i direkt anslutning till sällskapsytorna och har även en utgång till uterummet.
Sällskapsrum
Rummet i mitten av huset som binder samman sällskapsytorna och köket. Här finns plats för två soffgrupper samt bokhylla om så önskas. En tv-hörna med tillhörande möblemang samt ytterligare en soffgrupp är inga problem. En fungerande och godkänd öppen spis är också placerad i detta rum. Rummet är försett med ekparkett samt ljusa väggar.
WC
WC i anslutning till entrén utrustad med en toalettstol samt ett handfat. tapetserade väggar samt plastmatta på golv.
Sovrum
Sovrum i anslutning till entrén. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Tapetserade väggar samt golv av furuplank. Ljusinsläpp från fönster mot entrésidan.
Sovrum
Sovrum med plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Sovrummet är också utrustat med garderober med skjutdörrparti. Ljusinsläpp från fönster samt utgång till trädgården och uteplats för smidig vädring.
Sovrum
Sovrum med plats för enkelsäng samt tillhörande möblemang. Tapetserade väggar samt ljusinsläpp från fönster mot entrésidan.
Sovrum/kontor
Rum i anslutning till groventré, vilket är lämpligt som sovrum eller för hemmakontoret. Här finns plats för både en dubbelsäng med tillhörande möblemang samt skrivbord och kontorsmöblemang. Utgång mot trädgården för smidig vädring samt ljusinsläpp från altandörr och fönster. Ljusa väggar samt ekparkett och klinker på golv. Golvvärme i den del där klinker ligger på golvet.
Groventré/hall
Praktiskt hall i anslutning till garage samt tvättstuga. Plats för klädhängare, skoställ och byrå. Klinker på golv samt golvvärme. Ljusa väggar.
Duschrum
Duschrum med bastu. Rummet är utrustat med dubbelhandfat med tillhörande kommod, toalettstol och dusch. Klinker på golv samt kakel på väggar, allt i ljusa färger.
Uterum
Inglasat uterum med plats för flera sittplatser. Från uterummet finns ingång både mot sällskapsrummet samt till matsalen. Utöver detta finns även öppningsbara dörrar i helglas mot uteplatsen i trädgården.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla i vinkel
Byggnadsår
1982
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1993
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk (från-/tilluft m värmeväxlare)
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas & 3-glas isoler
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Häcklöparen 1
Övrigt
2020 - Nya köksluckor, lådor, bänkskiva, kakel och samtliga vitvaror. Köksstommar är
original.
2019 - Utvändig ommålning. Viss fasadpanel byttes.
1999 - Besiktning av från- och till
1996 - Carport byggdes om till garage och garaget byggdes ihop med huset.
ca 1996 - Uterum och matsal byggdes
ca 1996 - Badrumsrenovering. Arbetet utfördes av hantverkare. Den
äldre plastmattan finns under kakel och klinker.
1996 - Klinkerplattor i tvättstugan

Fiber finns framdraget till tomtgräns men är ej anslutet. Fiberkabel finns dock förberedd och räcker fram till husvägg.
Övriga byggnader
Friggebod
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 47,025 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 5,038
Uppvärmning
SEK 32,485
Renhållning
SEK 1,825
Försäkring
SEK 7,677
Beräknat antal personer
2
Kommentar
I uppvärmning ingår även hushållsel samt elnät
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,210,000
Byggnadsvärde
SEK 1,032,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 824,900
Tomt
Areal
976 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Grusad plan med plats för t.ex. husbil/husvagn samt eluttag för ändamålet.

Trappsteg vid entrén i granit samt även kantsten och fontän i granit. Flaggstång vid entrén.
Uteplats
Inglasat uterum samt flertalet inramade uteplatser med både plattsättning samt grussättning.
Parkering
Garage med plats för en bil samt asfalterad garageuppfart med plats för tre bilar i bredd
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Skillingaryd

Femkampsvägen 22

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg