190
MEDF1BFD715864C4602B66538F6C6B36FEF

Såld!

Gustavsberg Farsta Slottsvik, Gustavsberg

Farsta Slottsväg 7

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,750 inkl värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2.5 rok
Boarea59.5 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer523
Byggår1995
Driftskostnad250 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,100,000

Ansvarig mäklare

Tillfälle att förvärva en av Farstaviks populära 50+ lägenheter. Belägen i underbar, historisk miljö på Farstavikens södra strand. Njut av en välplanerad, ljus och trivsam lägenhet. Balkong med fantastisk vy mot vik och grönområde. I föreningen finns bl a båthus, badbrygga, bastu, gemensamhetslokal och bibliotek.

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Farsta Slottsvik är ett idylliskt område beläget vid Farstavikens södra strand. Njut av vacker strandpromenad, lummiga parker och fina strövområden i skog och mark. Här finns populära Gottholmsrundan (2,4 km) och Tjustviksrundan (5 km). I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger, kultur och shopping. Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här motionsbassäng, äventyrsbad, bubbelpool, bastu, gym och relaxavdelning.

Kommunikation

Ca 200 meter till busshållplats Farstaviken med bra direktkommunikationer till Slussen, ca 25 min. Tätare trafik under rusningstider. "Lokalbussen" går under dagarna mellan sträckan Gustavsbergs Centrum och Brunn. För mer info se www.sl.se

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Hamn där det finns vårdcentral, apotek, tandläkare, gym, kvartersbutik m.m. Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Fri vy från balkongen ner mot Farstaviken

Balkong med morgon-/förmiddagssol

Underbart läge vid Farstaviken

Härligt vardagsrum

Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Är du 50+ och söker ett bekvämt och trivsamt boende i vacker miljö? Bostaden ligger högst upp på Farsta Slottsväg 7 med fantastisk utsikt över grönskande ängar och ner mot Farstavikens vatten. Brf Farstavik är en mycket populär förening med fin grannsämja och god ekonomi. Som medlem i föreningen har du bland annat tillgång till badbrygga, båthus som används som festlokal sommartid, grill, boulebana, bibliotek, vinkällare, verkstad och gemensamhetslokal med veranda ner mot vattnet i Herrgården som har anor från 1800-talet. Det finns gott om grönområden och planteringar, så är du trädgårdsintresserad är du varmt välkommen att engagera dig i utemiljön. Läget är fridfullt och oslagbart intill Farstaviken. Hiss finns i huset och du har möjlighet att hyra parkeringsplats eller carport. Njut av vackra omgivningar, strandpromenad och närheten till Gustavsbergs hamn med diverse service, butiker, café Tornhuset och restauranger. Ett stenkast till busshållplatsen som tar dig till centrum eller in till stan. Varmt välkommen på visning!

Välkomnande hall med avhängningsplats och ingång till klädkammare som erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Ljusa tapetserade väggar och ekparkettgolv.

Badrum med vitt kakel och blå våtrumsmatta. WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork och dusch. Förberett för tvättmaskin.

Vardagsrum med stort fönsterparti i två väderstreck som bjuder på fint ljusinsläpp och en fantastisk vy. Här finns plats för både matgrupp och soffa. Ljusa tapetserade väggar och ekparkettgolv.

Arbetskök med ljus skåpsinredning, vitt kakel ovan arbetsytor och ljust linoleumgolv. Utrustningen består av spishäll, inbyggd ugn, fläkt, diskmaskin (2015) och kyl/frys (2011).

Intill köket ligger den tänka matplatsen, avskild från köksdelen genom fönster och dörröppning samt skjutdörrar mot vardagsrummet. Rummet nyttjas idag som gästrum. Ljusa tapetserade väggar och ekparkettgolv. Vackra dubbeldörrar i glas leder ut till den halvmåneformade balkongen. Njut av morgon-/förmiddagssol och en fantasisk utsikt över Farstaviken och grönskande parkområde. Markis finns.

Trivsamt sovrum med fantastisk utsikt även här och helt insynsskyddat läge. Här finns flera garderober och plats för dubbelsäng. Ljusa tapetserade väggar och ekparkettgolv.
Antal rum
2.5 rum
Boarea
59.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2, hiss finns
Avgift
SEK 3,750 inkl värme, VA och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 3,000 / år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning
SEK 3,000
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Andel i föreningen
1.9274 %
Tillträde
Enligt ök - senast 1/10
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1995
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd 12/9/2008
Energiprestanda
152 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten för ett rymligt vindsförråd.
Förening
Namn
Brf Farstavik
Om föreningen
Mycket omtyckt och välskött bostadsrättsförening som består av sex flerfamiljshus med totalt 45 seniorbostäder. Fem av husen är byggda 1995 och herrgården har sitt ursprung från 1800-talets början. Föreningen uppdaterade stadgarna i juli 2015 och numera finns ingen övre åldersgräns som krav vid medlemskap.

I föreningen finns diverse gemensamma utrymmen och vackra parkområden med stora gräsytor, bärbuskar och fruktträd. Fina möjligheter för den som är trädgårdsintresserad och vill odla. Det finns ett båthus vid vattenbrynet som används som verkstad/förråd men även kan nyttjas som enkel festlokal på sommaren. Underbar pergola med rhododendron och klätterväxter samt murad utegrill vid båthuset. Badbrygga med badstege ger möjlighet att ta sig ett dopp i Farstaviken. Det finns en gemensamhetslokal med veranda ner mot vattnet i Herrgården. Boulebana för den som känner för att spela med vännerna. Tvättstuga och bastu finns i källarplanet på Farsta Slottsväg 2. I föreningen finns även vinkällare, verkstad och bibliotek.

Föreningen har god ekonomi och några avgiftsändringar finns inte planerade i dagsläget. Det finns en underhållsplan som följs. År 2016 installerades bergvärme.

Föreningen ingår i en samfällighet som tillsammans med övriga fastigheter i området gemensamt förvaltar gångvägar och omkringliggande grönytor. Föreningens andel är 10,6%. I samfälligheten ingår även en äldre byggnad, Oxstallet, som kan hyras till evenemang.
Tv och bredband
Kabel-TV: Fastigheten är ansluten till Comhem. Basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband: Fastigheten är ansluten till Comhem. Bredband ingår i månadsavgiften.
Parkering
Parkering med elstolpe går att hyra för 100 kr/mån.
Carport går att hyra för 200 kr/mån, för närvarande kö.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Gustavsberg Farsta Slottsvik Gustavsberg

Farsta Slottsväg 7

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg