190
MED5F3F3CA2722A4A208ED986675DA77D70

Såld!

Ekudden, Nacka

Ekgränd 1, 3 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,250 inkl värme, kabel-tv, bredband & förråd
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea83 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer66
Byggår2011
Driftskostnad1,080 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,970,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till en toppfräsch 3:a byggd 2011 på populära Ekudden! Fritt läge med en härlig utsikt över Nacka. Stor, inglasad balkong. Vardagsrum och kök i öppen planlösning och utgång till balkong. Stort badrum med tvättmaskin och torktumlare. Mycket bra förvaringsmöjligheter i stor klädkammare samt källarförråd.

Ekudden är ett populärt område invid Järlasjön med naturen inpå knuten men ändå nära till all service man behöver vid Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. Snabba kommunikationer in till stan, idag med buss eller Saltsjöbanan från närliggande Järla station eller tvärbanan från Sickla, och senare även med tunnelbanan från Järla när den är klar. För den bilburne finns det garageplatser att hyra i huset som man bekvämt når med hissen precis utanför lägenhetsdörren.

Varmt välkommen till visning!

Om området

Ekudden är sjönära beläget invid Järlasjön och är ett populärt område med både nyare byggnader och äldre från 1960-talet. Det är ett lugnt område, som ändå ligger väldigt nära stan. Fina promenadstråk finns längs strandkanten och runt Järla- och Sicklasjön. Nedanför Ekudden finns både badklippor och badbrygga. Sommaren bjuder in till sol, bad och kanske en kortare båt- eller kanottur och vintern till skridskoåkning på upplogade spår på sjön eller utförsåkning i Hammarbybacken. Det stora friluftsområdet Hellasgården med motionsspår och sjöbastu, dit folk lockas året om, ligger på andra sidan sjön. Nyckelvikens naturreservat, där man kan njuta av klippbad, naturpromenader, djurliv mm, ligger inte långt bort. Nacka Golfklubb ligger en kort bilresa bort vid Insjön.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med buss från Ekuddsvägen och Järla station till Slussen samt tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal. Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Nu går även tvärbanan från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även att finnas tunnelbana.

Närservice

En kort promenad från området ligger Sickla Köpkvarter med alla tänkbara butiker, samt träningsmöjligheter och stormarknad. Åt andra hållet ligger Nacka Forum, en populär galleria med många butiker.

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Perfekt planerad 3:a med stort vardagsrum i husets hörn med fint ljusinsläpp samt utgång till inglasad balkong. Högt och fritt läge med härlig utsikt utan insyn. Vardagsrummet är öppet mot köket, vilket skapar en trevlig social yta. Påkostade tillval, genomgående parkettgolv, ljusa färgval samt fönsterbänkar i natursten är kvaliteter som utmärker denna bostad.

HALL
Välkomnande hall med rymlig garderobsvägg med skjutdörrar. Ljusa väggar samt parkettgolv.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum i hörnläge med utgång till inglasad balkong. Öppen planlösning mot kök och matplats. Gott om plats för stor soffa. Ljusa väggar samt parkettgolv. Högt och fritt läge utan insyn.

BALKONG
Stor inglasad balkong med fin trätrall. Fritt läge med morgon- och förmiddagssol.

KÖK
Påkostat kök från Vedum med gråa luckor. Gott om skåp samt tilltagna arbetsytor. Kyl, frys, inbyggd varmluftsugn samt diskmaskin. Induktionshäll samt fläkt. Rymlig matplats invid stort fönster med vidsträckt utsikt utan insyn. Ljusa väggar samt parkettgolv.

SOVRUM 1
Stort sovrum med fönster i högt och fritt läge. Ljusa väggar samt parkettgolv.

SOVRUM 2
Sovrum 2 har två fönster samt en rymlig garderob. Ljusa väggar samt parkettgolv.

BADRUM
Rymligt och fräscht badrum med helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv med skön golvvärme. Dusch med glasdörrar, wc samt handfat med skåp under. Praktisk arbetsbänk ovanför tvättmaskin och torktumlare.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare i lägenheten med hyllplan, klädstång samt linneskåp.
Antal rum
3 rum
Boarea
83 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 13, hiss finns
Avgift
SEK 4,250 inkl värme, kabel-tv, bredband & förråd
Driftskostnad
SEK 12,959 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,447
VA
SEK 4,049
Försäkring
SEK 2,463
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
0.8798 %
Andel av årsavgiften
0.89586 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2011
Uppvärmning
Fjärrvärme och frånluftsvärmepump
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 3/21/2017
Energiklass
D
Energiprestanda
93 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd (ca 4 kvm).

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Uppgifterna kan variera beroende på olika uppmätningsnormer över tid. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.
Förening
Namn
Brf Ekuddshöjden
Om föreningen
Brf Ekuddshöjden i Nacka äger och förvaltar fastigheten Sicklaön 140:6, som under åren 2009-2011 bebyggts med fem flerbostadshus (två höghus med 13 våningar och tre låghus med två våningar) och ett underliggande garage. Inflytt skedde 2011.

Antal lägenheter: 134. Det finns cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum samt ett miljörum för källsortering.

El, varm- och kallvatten bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren för faktisk förbrukning och debiteras kvartalsvis tillsammans med månadsavgiften. I varje lägenhet finns en display som visar hur mycket man har konsumerat innevarande dag, innevarande samt föregående månad. Systemet handhas av CompWell som rapporterar åtgång till föreningens ekonomiske förvaltare, som för upp det på hyresavin varje kvartal.
Kostnaden för el- och vattenförbrukningen debiteras alltså på avin för månadsavgiften.

Läs mer om föreningen på föreningens hemsida: www.brfekuddshojden.se och i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (vilka finns under "Viktiga dokument" här i annonsen eller kan tillhandahållas av mäklaren).

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen, däribland byggplaner i området, planerad utbyggnad av tunnelbanan etc., se www.nacka.se.
Tv och bredband
Kabel-Tv/Bredband/Telefoni via Telias fiber. Basutbudet kabel-tv och bredband ingår i månadsavgiften.
Parkering
Från bostadsrättsföreningens två höghus kan man åka hiss direkt ner i föreningens garage. Garaget består av ca 210 parkeringsplatser som fördelas enligt följande:
ca 200 platser för personbilar (varav ca 6 platser är med laddstolpar)
ca 10 handikapplatser
ca 7 platser för MC/moped
Det finns även platser för att parkera cyklar i garaget.

Hyran för medlems första bil är 750 kr/månad och hyran för första MC/moped är 250 kr/månad. Elbilsplats hyrs ut för 1 500 kr/mån. För frågor om garaget och frågor som berör hyra av parkeringsplats kontakta STORHOLMEN Förvaltning AB, som förvaltar och sköter garaget för föreningens räkning. Telefon, vx: 0771-786 746, E-post: info@storholmen.se, Hemsida: www.storholmendirekt.se. Kö kan förekomma.

Föreningen har två ytor med gästparkeringar, en på Ekgränd 1 och en vid Ekuddsvägen 6. Parkering får ske gratis på dessa platser i upp till 18 timmar under förutsättning att korrekt ifylld tillståndslapp finns i vindrutan.

PARKERING
På de allmänna vägarna på västra Sicklaön är det avgiftsbelagd parkering. Det kostar 8 kronor i timmen mellan klockan 8-17 på vardagar, utom dag före söndag och helgdag. Övrig tid på dygnet är det gratis att parkera.

Boendeparkering
För att prioritera parkering för boende erbjuds en reducerad boendetaxa på 400 kronor för en 30-dagarsperiod eller 30 kronor per dag.
Renoveringar
Det finns inte några planerade större renoveringar (avstämt med styrelsen 2020-03-25).
Ekonomi
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (avstämt med styrelsen 2020-03-25).
Delat ägande
Ja, minsta ägarandel är 10%.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Ekudden Nacka

Ekgränd 1, 3 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg