MED752548B84F7E4FD0B31F1334CA161EFA

Unik och central 2:a för dig som söker det lilla extra!

Budgivning

Centrum, Uppsala

Dragarbrunnsgatan 63B

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,720 inkl. värme, vatten, kabel-tv och BR-tillägg
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea80 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer14
Byggår1887

Utgångspris: SEK 2,990,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Välkommen hit! Här finns något för den kräsna, den som söker äldre charm och den som vill bo nära!

Äntligen finns denna unika 2:a till salu. Redan i trapphuset får du ett varmt välkomnande med stora, höga fönster som låter ljuset flöda in och ett fint snidat trappräcke som leder vägen uppåt. Kliver du sedan in genom det höga dubbeldörrarna har du en bostad som bara väntar på att bli ditt nya drömhem innanför. Väggarna är målade vita och trägolvet enhetligt, vilket skapar en trevlig känsla och förstärker den tilldragande planlösningen ytterligare. Med sina genomgående djupa nischer, extra takhöjd och snetak gör att du har fina originaldetaljer i varje rum. Träbjälkarna ramar även det in fint och det höga välvda fönstren talar om bostadens historia.

En av höjdpunkterna finns i köket, där en tegelvägg blir en perfekt bakgrund till ett matbord och ytterligare en unik detalj. Från köket kan du även njuta av morgonkaffet i gott sällskap av slottet som utsikt. Bostaden är vidare ljus och rymlig, med flera möbleringsalternativ i sällskapsrum och sovrum. I sovrummet finns också en värmande kakelugn, perfekt för när mörkret smyger sig på. Badrummet är helkaklat.

Men det är inte bara insidan som tickar alla boxar. Fasaden har en fin äldre charm och nedanför en mysig innergård som brer ut sig med en grusad gång och grönyta med flera träd. Här råder lugnet.

På Dragarbrunnsgatan 63 kan du inte bo mer centralt, men du undviker bruset från staden. Oavsett om du söker ett bra pendlingsläge, en lägenhet nära universitet eller bara vill bo nära allt, så är du varmt välkommen hem.

Om området

Här finner man storstadens utbud och puls men samtidigt en småstads närhet och lugn. Flanera mellan charmiga butiker och gallerior, eller upptäck sevärdheter i stans klassiska Pelle Svanslös-kvarter. Promenera längs natursköna Fyrisån, koppla av på något av stadens caféer eller besök Domkyrkan, som bara är en av Uppsalas berömda sevärdheter och en del av Uppsalas historia. Universitetet är en annan, som fortfarande lockar studenter från hela landet. Musikintresserade kan ta del av Uppsala konsert och kongress gedigna utbud. Uppskattar man grönska och vackra trädgårdar ska självklart besöka Linnéträdgården eller Botaniska trädgården. Uppsala har blivit en stad med något för alla.

Kommunikation

Uppsala resecentrum är centralt beläget med kommunikationer mot Stockholm och Arlanda men även norr och söder över. Härifrån utgår även alla regionbussar som trafikerar hela Uppsala län. Stadshuset, Stora torget samt resecentrum är också stora knytpunkter för Uppsalas stadsbussar.

Närservice

Från Stora torget utgår de två största handelsgatorna, Svartbäcksgatan och Kungsängsgatan. Här ligger de större kedjorna och varuhusen men även caféer och restauranger.

Parkering

I centrala Uppsala finner du goda parkeringsmöjligheter. Här finns ett antal parkeringshus och även möjlighet att parkera på gatorna i området.

Övrigt

Skolor och barnomsorg
Dagis, skolor och gymnasieskolor finns i eller i nära anslutning till Uppsalas centrala delar. Uppsala Universitet ligger centralt med studenter från hela Sverige.

Natur och fritid
Flertalet gym och träningsanläggningar finns i centrum. Längs med Fyrisån finns uppströms fina bryggor och grönområden nedströms vid hamnen ligger Stadsparken och Svandammen. Uppsalas centrala delar erbjuder en hel del små parker. Tex. Frodeparken, Höganäsparken, Vasaparken m.fl. Flertalet har fina lekplatser.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
80 kvm
Areakälla
föreningens information
ENTRÈ/HALL
Charmig entré med välkomnande dubbeldörrar. Redan här får du ett fint första intryck av bostadens rymd och ljus, med ett snyggt takfönster ovan. Här har du en hatthylla direkt till höger som ger utmärkt avhängning och plats för skoförvaring inunder. I anslutning finns också förvaringsutrymme där du enkelt plockar undan bylsiga kläder och skapar ett varmt mottagande för gäster. Väggarna går i vitt och trägolv.
VARDAGSRUM
Bostadens hjärta erbjuder ett generöst och ljust sällskapsrum. Här finns plats för såväl soffa, TV-bänk och bokhylla enligt önskemål. Rummet har rikligt naturligt ljus, med dubbla fönster. Vidare finns även här förvaring via två olika kattvindar smart placerat. Väggarna är vita och trägolv.
BADRUM
Rakt fram finner du detta helkaklade badrum utrustat med bekvämligheter så som duschkabin, WC, handfat med underskåp, spegelskåp samt toppmatad tvättmaskin. Här har du även ett högskåp för praktisk, dold förvaring. Väggarna går i ljust kakel med en lodrätt bård i ljusare blått, vilket matchar klinkergolvet.
SOVRUM
Rymligt sovrum med en fin kakelugn som passar utmärkt under kyligare kvällar. Här har du plats för en större säng samt övrig möblering enligt tycke och smak. Förvaring finns det gott om med två kattvindar att nyttja. I sin egen nisch finns ett högt fönster med charmig utsikt mot slottet. Här får du också fint ljusinsläpp till hela rummet. Väggarna är målade vita och på golvet trä. Vid kakelugnen finns grått klinker.
KÖK
Direkt till höger från hall finner du köket. Med goda ytor har du här en naturlig yta för även en större matplats, perfekt för när gäster kommer på besök. Köket är vidare utrustat med induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn och kombinerad kyl/frys. Arbetsytorna är goda med en bardisk som gör att du kan laga mat medans du underhåller vännerna. Väggarna är vita med en fondvägg i tegel i ena hörnet. På golvet trä.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Pris
SEK 2,990,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,720 inkl. värme, vatten, kabel-tv och BR-tillägg
Andel i föreningen
4.1569 %
Andel av årsavgiften
4.1569 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1887
Förening
Namn
Dragarbrunn 63
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Kungsängen 9:1 med gatuadressen Dragarbrunnsgatan 63 A-C och Bäverns gränds 11. Fastigheten är uppförd 1887 och består av 2 flerbostadshus i 2 -3 våningar med inredd vind samt 1 soprum/förrådsbyggnad.

Gemensamma utrymmen
Cykel- och barnvagnsförråd, dusch i källare, tvättstuga
Antal lägenheter
18
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Kabel-tv via ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften.
Fiber installerat i samtliga lägenheter men medlem väljer och betalar.
Parkering
Bostadsrättsföreningen har inga egna p-platser. Däremot kan man hyra garageplats i Parkeringshuset Grimhild (tvärs över gatan).
För mer information besök: https://www.aimopark.se/sv-se/cities/uppsala/grimhild/
Renoveringar
År: 2002-2004 Yttertak, fönster och fasad
År: 2011 Totalrenovering lilla huset, brandväggar + isolering vind, ny elcentral och nya lås
År: 2014 Markupprustning, tak över entré, målning fönster
År: 2015 Renovering gårdshus
År: 2017 Renovering hyreslägenhet, renovering av fasad vid lokal
År: 2018 Installation av fibernät
År: 2019 Renovering av värmesystem, ny isolering värmerör, rengöring av samtliga värmerör, kamerainspektion samt rengöring av samtliga vertikala avloppsstammar, utbyte av avloppsstammar i källaren, asbestsanering av värmerör i källaren. Inspektion av eldstäder samt OVK genomfördes under året.

Karta

Centrum Uppsala

Dragarbrunnsgatan 63B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg