190
MED0F0257E8B50A4C118BBD58B05F7BDBFA

Såld!

Lunden, Göteborg

De Geersgatan 18

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,618 Inkl. värme, vatten, kabel-TV (baskanalerna), bredband.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea54.5 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer58
Byggår1954

Såld!
Slutpris: SEK 2,850,000

Ansvarig mäklare

Nu finns chansen att förvärva denna välplanerade genomgångstvåa med härlig balkong i soligt och insynsskyddat söderläge! Här kan du njuta av en vacker vy! Stambytt & renoverat badrum med tidlösa materialval från 2015. Fräscht boende med originaldetaljer så som fönsterbräden i sten och välbevarad fiskbensparkett. Populär förening i trevliga Lunden. Välkommen på visning!

Om området

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
54.5 kvm
Areakälla
säljarens information
Interiör
De välplanerade 54 kvadratmeterna disponeras enligt följande:
Hall
Hallen är rymlig, här finns plats för avhängning direkt till vänster samt plats för förvaringsmöbel till höger. Rakt fram finns en stor klädkammare med spegelskjutdörrar. På golvet ligger ett snyggt, grått klinkergolv, vilket är genomgående in i klädkammaren. Väggarna är nymålade hösten 2019 i en ljus, sober ton. Även taket är nymålat 2019.
Badrum
Till höger från hallen finns badrummet, vilket renoverades i föreningen regi 2015. På golvet ligger grått kakel och på väggarna sitter ett fint vitt kakel. Ett tidlöst och fräscht badrum som är utrustat med wc, kommod med spegelskåp, dusch med glasvägg samt praktisk handdukstork. Som pricken över i:et finns här ett fönster som skapar ett hemtrevligt ljus.
Sovrum
Sovrummet är väldisponerat och rymligt. Här finns plats för stor dubbelsäng samt förvaringsmöbler. På golvet ligger en fin parkett och väggarna är tapetserade med en vit tapet.
Vardagsrummet
Vardagsrummet är ljust och hemtrevligt tack vare den social planlösningen ihop med köket, samt de stora fönsterpartierna som ger en härlig utsikt mot staden. Här finns plats för stor soffgrupp, tv-möbler och matgrupp om så önskas. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i en ljusgrå ton.
Balkong
Balkongen är belägen i ett soligt söderläge, mot lugn återvändsgata. På balkongen finns gott om utrymme för ett caféset och balkongväxter. Tack vare sluttningen som huset står på kommer man upp i ett högt, insynsskyddat och härligt läge!
Kök
Köket erbjuder gott om förvarings- och arbetsyta. Här finns plats för matplats till minst fyra matglada gäster. Luckorna är grå matchat med en snygg köksbänk i sten. Kaklet är ljusgrå. Köket är utrustat med integrerad ugn och micro, kyl & frys, diskmaskin samt spis med fläkt. Njut av en härlig utsikt från köksfönstret. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är målade i en ljusgrå ton.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4
Avgift
SEK 3,618 Inkl. värme, vatten, kabel-TV (baskanalerna), bredband.
Andel i föreningen
0.65842 %
Andel av årsavgiften
0.65842 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenhet hör ett källar- och ett vindsförråd.
Förening
Namn
Brf de Geersgatan
Om föreningen
Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Lunden 25:15, 33:1, 33:2 och 34:1, som uppfördes med flerbostadshus 1954-55. Adresserna är De Geersgatan 2-22 samt 7-9.

Den totala bostadsarean för föreningens lägenheter är 8393 kvm medan lokalerna utgör 37 kvm.
De 142 bostadsrätterna är fördelade enligt nedan:
1 rok 22 st
2 rok 59 st
3 rok 30 st
4 rok 31 st

Gemensamma utrymmen är:
I föreningen finns en bastu (uppgång 10), gym (uppgång 9A) samt hobbyrum/slöjdlokal (uppgång 10). I föreningen finns också en plats där du kan tvätta bilen. Dessutom finns uteplats med grillmöjligheter i föreningen. I övrigt finns cykelförråd och barnvagnsrum. Tvättstugor finns i flera trappuppgångar i föreningen. Utrustade med flera tvättmaskiner och torktumlare.

För mer information, se föreningens årsredovisning och stadgar, samt föreningens informativa hemsida www.degeersgatan.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
142
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
ComHems basutbud gällande kabel-TV ingår. Dessutom ingår bredband med hastigheten 50/10 i månadsavgiften. Vill man uppgradera till 100/100 görs det separat och bekostas av lägenhetsinnehavaren.
Parkering
Föreningen har 61 enskilda garage och 72 parkeringsplatser för uthyrning, till dessa tillämpas separat kö. Det finns även en spolplatta för biltvätt vid garagen. P-plats kostar 150 kr, garage 299 kr.

Det finns även 11 besöksparkeringar. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Kötiden varierar ofta mellan c:a 1-6 månader.
Renoveringar
1997: Fönster och balkongdörrar byttes ut.
2000: Renovering av balkonger
2003: Renovering av trappuppgångar. Bland annat nya portar och porttelefon installerades.
2010: Renovering av yttertaken
2015-16: Stambyte genomfört samt badrum renoverade.
2016: Underhåll tvättstugor.
2017: Byggnation av miljöhus
2018 installerades bergvärme, nya rör och kulvertsystem mellan husen installerades, ventilationssystemet uppdaterades och ett nytt miljöhus byggdes. Även nytt tak lades på garagelänga och ny asfalt utanför hus 8-16.
2019 byggdes en ny tvättstuga i uppgång 6.


Under 2019 /2020 kommer portsystemet att bytas. Styrelsen följer en 50-årig underhållsplan som upprättades 2018.

Övrigt planerat underhåll:

Underhåll av befintliga garage och nya p-platser
Se över plåtfasad vid balkonger
Arbetet med att iordningställa en övernattningslägenhet i föreningen som kommer kunna hyras av medlemmarna som får besök av lång resta gäster.
Beräknas vara klart våren 2020.

Renoveringen av garage, renoveringen startas med garagen i källarhusen och i backen (13 st)
Från den 1/1 - 2020 så kommer avgiften för garage & p-plats höjas.
Garage höjs med 50 kr / månaden
P-Plats höjs med 25 kr / månaden
Ekonomi
Föreningen har en god översyn över dess ekonomi och amorterar enligt plan. I dagsläget finns inga beslut om förändringar av avgiften. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja

Karta

Lunden Göteborg

De Geersgatan 18

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg