MEDC5B1F3E64A034E25AD2D769D7703B1FC

ACCEPTERAT PRIS 2.750.000 KR. SNABBT TILLTRÄDE MÖJLIGT. AVGIFT 1258 KR.

Stockholm

Borgargatan 18, 4 tr. ACCEPTERAT PRIS!

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,258 inkl värme, VA, grundutbud kabel-tv + obl. Internetavgift 225 kr.( Bredbandsavg. sjunker i maj 2022 till ca 79 kr/månad )
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea26 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer97
Byggår1965-67
Driftskostnad325 kr/månad

Accepterat Pris: SEK 2,750,000

ACCEPTERAT PRIS 2.750.000 KR. SNABBT TILLTRÄDE MÖJLIGT!
Välkommen till denna välplanerade och ljusa etta med utsikt mot grönskan i Högalidsparken och den vackra Högalidskyrkan. Minikök med bra förvaring, matplats invid fönster och ett lättmöblerat rum. Högt och mycket tyst belägen på fyra trappor mot lugna Borgargatan. Nära T-bana & buss, krogar, parker & badplatser.

Om området

Trendiga Hornstull kombinerar det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur. Här finns underbara promenadstråk längs med vattnet och badplats på Långholmen och Reimersholme där du även kan paddla kanot. Det är heller inte långt till vackra och grönskande Tantolunden, en oas mitt i storstadens puls. I närområdet kring Hornstull finner du också Söders stora utbud av restauranger med mat från all världens hörn, mysiga caféer och små intressanta butiker. Det finns också en stor galleria med butiker, restauranger, caféer, matvarubutiker och närservice. Här bor man på ett behagligt avstånd till söders puls och allt det som gör söder så attraktivt. Helt enkelt det bästa från två världar!

Kommunikation

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer, så som 4, 40 och 66 alldeles runt hörnet. Närhet till utfartsleder (E20/E4) söder- och norrut.

Närservice

Kring Hornstull finns så mycket, men här kan bland annat nämnas matvarubutiker, apotek och systembolag. På Hornsbruksgatan finner ni även flera populära restauranger som lockar med läckra menyer i gemytlig atmosfär. Här finns även Debaser Strand en mötesplats, restaurang, konsert-/klubbscen i sann söder anda. En härlig kombination av musik och god mat med vacker utsikt över Årstaviken, eller Loopen närmare Tantolunden. Några kvarter bort hittar du två av Södermalms bättre restauranger, Ho's Thai är en populär thaikrog med skön stämning och strax bredvid ligger Restaurang Ho's, en kinakrog som höjer sig över mängden. Köttälskaren kan gå till populära Texas Longhorn som liksom Ho's ligger på Hornsgatan ned mot vattnet. Missa inte heller Lasse i parken, en skön uteservering i Pålsundsparken och Bio Rio som bjuder på ett brett filmutbud och teater i historiska lokaler vid Hornstulls strand.

Parkering

Parkering på gatan med avgift 7-19 vardagar. På gatorna i området gäller boendeparkering. Tillståndet är gratis och ett månadskort kostar ca 1100 kr/månad respektive 75 kronor/dygn. För mer information se http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering.

Övrigt

I närområdet finns ett flertal träningsanläggningar såsom Fitness 24/7, Friskis & Svettis och SATS.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till en charmig och stambytt lägenhet i bästa läge, högt upp i huset invid lummiga Högalidsparken. Här bor du i kvarter med bevarad Söder-känsla och Hornstulls Galleria i kvarteret. Lägenhetens stora fönster vetter mot lugna Borgargatan med utsikt mot den gröna Högalidsparken med de vackra kyrkotornen. Tack vare ett bra ljusinsläpp och en smart disponering är detta en trivsam lägenhet som kommer att ge ett mycket bra boende i attraktiva kvarter. Bostaden har genomgående vita väggar samt tak i mycket gott skick och trägolv i rummet och köket.

Snabbt tillträde är möjligt!
Antal rum
1 rum
Boarea
26 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande och rymlig entré med vackert ekparkettgolv samt ljusa väggar. På vägg mellan kök och badrum finns två rymliga garderober med praktiska skjutdörrar där den ena dörren är försedd med spegelglas. Entrédörren som är helt ny är säkerhetsklassad.
Badrum
Rymligt badrum renoverat år 2000 med kakel på väggarna och matchande våtrumsmatta på golvet. Det finns ett badrumsskåp med inbyggd belysning över handfatet. Övrig inredning består av en handdukstork, wc-stol, handfat samt badkar.
Kök
Ett praktiskt och charmigt litet kök med goda förvaringsmöjligheter i form av köksskåp och lådor i en fin ljusgrå kulör. Utrymmet pryds av ett fönster mot gatan. Här finns ett kylskåp med frysfack, kolfilterfläkt och en spis. Fräscht, vitt kakel över den rostfria köksbänken. Det härliga golvet består av hårdvaxoljade furutiljor.
Rum
Stort och ljust rum med gott om plats för både sovdel och soffhörnan. Rummet blir riktigt ljust tack vare de stora fönstren och ljusa väggar. Vacker ekparkett på golvet.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 7, hiss finns
Pris
SEK 2,750,000 Accepterat Pris
Avgift
SEK 1,258 inkl värme, VA, grundutbud kabel-tv + obl. Internetavgift 225 kr.( Bredbandsavg. sjunker i maj 2022 till ca 79 kr/månad )
Information avgift
Inga planerade avgiftsförändringar kontrollerat med styrelsen 2020-05-05.
Från 2019-01-01 har årsavgifterna höjts med 7,5%. Höjningen av avgiften behövs göras för att höja föreningens sparande till framtida
underhåll. Styrelsens ambition är att sätta en avgiftsnivå som borgar för en hållbar och långsiktig ekonomisk balans av föreningens
ekonomi.
Driftskostnad
SEK 3,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.34853 %
Andel av årsavgiften
0.3094 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1965-67
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk från & tilluftsventilation
Energideklaration
Utförd 6/13/2018
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
165 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Avloppsstammar är bytta år 2000 och badrumsrenovering utfördes i samtliga lägenheter i samband med detta. Undercentral för fjärrvärme är monterad år 2011.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd (Troax) samt tillgång till tvättstuga och cykelrum.
Förening
Namn
Brf Bulten 23
Om föreningen
Brf Bulten 23 förvärvade fastigheten i december 2013. Föreningens hus är belägna på Långholmsgatan 17-21 samt Borgargatan 12-18. Total bostadsyta är 8817 kvm fördelat på 115 stycken lägenheter där hyresrätterna uppgår till 772 kvm (106 bostadsrättslägenheter och 9 hyresrättslägenheter).

Föreningens innergård är en lugn oas med bänkar, grill och lekplats. Möjligheter att parkera din cykel. Går du rakt över gården finns även utgång mot Borgargatan för den som önskar.

Då fastigheten har genomgått en tredimensionell fastighetsbildning är lokalerna mot Långholmsgatan avskilda från bostadsdelen och ingår inte i föreningen. Förrådsutrymmen är belägna i källarplanet på Borgargatan samt Långholmsgatan 17 och 19 (plan 2). Det finns tvättstuga i varje byggnad samt ett gemensamt soprum på Borgargatan 16.

Vissa delar av gatuplan och källare (gallerian och till gallerian tillhörande lokaler) i det hus som utgör föreningens hus ägs genom en tredimensionell fastighetsbildning av Fastighets AB Hornstull II, dotterbolag till Bonnier Fastigheter. Detta medför ett antal servitut avseende främst el- rördragningar men även viss tillgång för gallerians personal till föreningens lokaler.


I samband med försäljning tar föreningen ut en överlåtelseavgift av köparen om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp, 1183 kronor år 2020. Pantsättningsavgift per pant utgår med ett belopp om 1% av aktuellt prisbasbelopp, 473 kronor år 2020.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
115
Varav hyreslägenheter
9
Tv och bredband
Föreningen har ett treårigt avtal (start 27 maj 2019) med Ownit Broadband AB avseende fiberbredband till föreningens samtliga 115 lägenheter. Kostnaden för bredbandet (225 kr/månad) är obligatorisk för bostadsrättshavare och läggs direkt på avgiften. Efter avtalstiden är installationen avbetalad och bredbandsavgiften kommer då bli betydligt lägre (ca 79 kr/månad).

Hastigheten är 700-1000 Mbit/s överföringshastighet till varje hushåll.
Parkering
Boendeparkering i området.
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2020 - Uppfräschning av soprum
2020 - OVK
2020 - Installation av nya ventilationsfläktar Långholmsg. 21 och Borgargatan 14 & 18
2019 - Upphandling av fiberbredband, cykelrum (med plats för fler cyklar), besiktning av hyreslägenheter
2018 - Källsortering av matavfall har införts, uppfräschning av gården
2017 - OVK, elektroniskt låssystem installerat, underhåll för hissar
2016 - Stamspolning
2013 - Upprustning av innergård.
2013 - Obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
2012 - Balkongräcken mot Långholmsgatan bytta.
2012 - Nybyggnation av tvättstugan på Borgargatan, med två tvättstationer.
2011 - Ny undercentral för fjärrvärme till bostadsdelen.
2011 - Nybyggnation av tvättstugan på Långholmsgatan, med två tvättstationer samt grov och jourtvättstuga.
2000 - Avloppsstammar bytta på de stammar som betjänar 1:or på Borgargatan. I samband med detta renoverades samtliga badrum.
Fasaderna nyligen renoverade, årtal oklart.
Fönsterkarmar utvändigt klädda i plåt och yttre bågen bytt till metall, årtal oklart.
1995-2005 - Hissarna kompletterade med frekvensstyrning.
1992 - Avloppsstammar bytta i hela föreningen förutom de stammar som betjänar 1:or på Borgargatan. I samband med detta renoverades samtliga badrum.

Kommande underhåll:
Inga större renoveringar är planerade. Under 2021 planeras en allmän uppfräschning av trapphus, gård och hissar samt vissa åtgärder på fasad.
Ekonomi
Nyckeltal för 2019:
Lån per kvm 6102 kr
Långfristiga skulder 53 000 000 kr
Kassa och bank 11 kr
Avgift per kvm boarea 600 kr
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Föreningen äger inte marken men det är inte heller en tomträtt. Vissa delar av gatuplan och källare (gallerian och till gallerian hörande lokaler) i det hus som utgör föreningens hus ägs genom en tredimensionell fastighetsbildning. Detta innebär att föreningen inte betalar någon tomträttsavgäld.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Stockholm

Borgargatan 18, 4 tr. ACCEPTERAT PRIS!

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg