190
MED4A4EA9CB2B7642F7BCB0BFCB1CE69FD1

Såld!

Kista, Kista

Borgarfjordsgatan 21 B, vån 1


Såld!
Slutpris: SEK 2,300,000

Ansvarig mäklare

Sällan till salu! Ett modernt gårdsradhus med hög standard och egen uteplats om ca 18 kvm! Vitt kök med öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Genomgående fräsch bostad med hög materialstandard. Absolut närhet till Kista Galleria med all tänkbar shopping och service, flygbussar, t-bana som tar dig till City på 17 minuter! Missa inte chansen!

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt Internationella Engelska skolan i Kista på Isafjordsgatan 39. För mer information besök skolans hemsida: https://kista.engelska.se/

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,380 inkl värme, kallvatten
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea51 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer31104
Byggår2015/16

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Utegård

Hall

Hall

Badrum

Badrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Välkomnande hall med vitmålade väggar och ekparkett. Med plats för garderob och hatthylla finns det gott om utrymme för ytterkläder.

Sovrum: Stort sovrum med plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang Sovrummet är utrustat med garderob med skjutdörrar. Ekparkett och vitmålade väggar.

Badrum: Stort badrum utrustat med duschplats med glasvägg, WC, handfat, med kommodskåp, spegel, tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Ovanför dessa finns praktisk bänkskiva och vita väggskåp. Grått klinkergolv och helkaklade vita väggar samt spotlightbelysning.

Kök: Vedum-kök med snygga vita luckor. Vitvaror från välkända märken. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggd micro, köksfläkt, varmluftsugn, spishäll samt integrerad diskmaskin. Dubbel diskho med engreppsblandare samt gott om arbetsytor på vit bänkskiva med stänkskydd ovanför samt belysning. Ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum: Härligt vardagsrum med stort ljusinsläpp från fönsterparti av större modell. Lättmöblerat vardagsrum som även inrymmer en rymlig matplats för 6-8 personer. Öppen planlösning mot kök. Parkettgolv och vitmålade väggar.
Antal rum
2 rum
Boarea
51 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 16, hiss finns
Avgift
SEK 3,380 inkl värme, kallvatten
Andel i föreningen
0.8353 %
Andel av årsavgiften
0.8353 %
Tillträde
Flexibelt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2015/16
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
I Avgiften ingår värme, kallvatten. Utöver ovan angiven årsavgift tillkommer årsavgift för varmvatten och triple-play (Bredband,TV,Telefoni) om 220kr/mån. Månadsavgift för varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning.
Förening
Namn
Brf K2 Kista Torn
Om föreningen
Mitt i Kista intill Kista Galleria bygger AB Borätt och JM AB ett gemensamt kvarter med två bostadshus om 16 respektive 35 bostadsvåningar. Det lägre huset byggs av Borätt och det högre av JM. Husen binds samman av sammanlagt fyra garage- och källarplan. En gemensam gård ligger mellan de båda husen.

Kista Torn K2 består av fyra våningar garage/teknik, ett entréplan, 16 våningar bostäder med totalt 96 lägenheter varav 6 st är gårdsradhus med egen ingång från gården. Dessutom finns en gemensam takterrass. Den understa bostadsvåningen är ett s.k. LSS-boende, ett bemannat frivilligt boende för människor med funktionsnedsättning.

Entré, hissar och postboxar
De bägge tornen har gemensam entré från Borgarfjordsgatan 21 som utformas med lobbykänsla. Här finns alla postboxar samlade. Borätts hus ligger till höger i lobbyn och där finns två hissar.

Övernattningslägenheter
De två husen har tillgång till två gemensamma övernattningslägenheter att hyra vid behov.

Samfällighet
En samfällighetsförening kommer att bildas som ansvarar för de båda husens gemensamma utrymmen såsom övernattningslägenheter, gård, garage och torget utanför entrén m. m.
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till Telias fibernät som leverar tv, internet och ip-telefoni. En obligatorisk avgift om 220 kr/månad tillkommer.
Parkering
Föreningen har 64 garageplatser, varav 3 mc-platser, i varmgarage.
Uthyrningen av föreningens garage, parkeringsplatser och MC-platser administreras av Q-Park. Certego hanterar även nycklarna/taggarna som går till garageporten och entrédörrarna. Kontakta därför Q-Park om du har frågor angående hyresavtal och om du vill beställa fler eller har tappat bort någon nyckel kontaktar du Certego.

Q-Park nås på följande kontaktuppgifter: 0771-96 90 00
Certego hanterar brickor för in-/utfart i garaget:
http://www.certego.se/sv/site/certegose/hitta-oss/stockholm-kista/
Övrigt
Förråd, barnvagns- och rullstolsrum samt cykelrum Varje lägenhet kommer att ha ett tillhörande lägenhetsförråd i källarplan. Storleken på förrådet är anpassad till lägenhetens storlek. Förråden delas av med gallerväggar. Barnvagns- och rullstolsrum finns i anslutning
till entrén. Cykelrum finns i källar- och garageplan.

Varje bostad är utrustad med kärl för källsortering av hushållsavfall under diskbänken. Avfallet lämnas i en gemensam miljöstation nära trapphusentrén.

I miljöstationen sorteras förutom komposterbart och brännbart även tidningar, glas, pappersförpackningar, metallförpackningar, plastförpackningar och batterier.

Grovsopor som till exempel möbler lämnas till någon av kommunens återvinningscentraler. För information om var din närmaste återvinningscentral finns och dess öppettider kontakta din kommun eller gå in på deras hemsida.

Karta

Kista Kista

Borgarfjordsgatan 21 B, vån 1

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg