190
MED6E977C83FCCA465B9E003BD5477BF272

Smakfullt renoverad 2:a ett stenkast från Globen!

Såld!

Gullmarsplan/Globen, Johanneshov

Bildhuggarvägen 23

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,879 inkl: värme, vatten, tv basutbud (obligatoriskt tillägg på 165kr/mån för bredband 100/100)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea49 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer1024 eller 2321
Byggår1945
Driftskostnad292 kr/månad

Såld!

Ansvarig mäklare

Välkomna till denna ljusa och välplanerade 2:a med närhet till kommunikationer, natur och citypuls!

Stilfullt renoverad lägenhet med stambytt badrum, genomgående fräscha ytskikt i en mjuk kombination av både nyare och äldre stil. Gott om ljusinsläpp från två håll i ett insynsskyddad läge tillsammans med en generös takhöjd ger en härlig rymd som måste upplevas på plats!

Med ett stenkast från både Gullmarsplan och arenaområdet Globen med shopping-, sport- och nöjesarrangemang, matbutiker och goda kommunikationer är läget perfekt. Endast en kort cykeltur tar er även till härliga Södermalm.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
Leo Wessman 072-369 44 20

Om området

Området är mycket attraktivt och tilltalar både ung som gammal. Alldeles i utkanten av Stockholms innerstad får du verkligen det bästa av två världar. Promenadavstånd till Södermalm, men samtidigt en lugn och genuin hemmamiljö. Ett stenkast från lägenheten ligger Grynkvarnsparken med stora härliga grönytor och lekplats. Promenadavstånd till Årstaviken och koloniområdet Dianelund. Gångvägen utmed den södra sidan av Årstaviken är vältrafikerad av motionärer med och utan gångstavar, barnvagn eller hund. Det är en sträcka med både asfalt och grus som underlag. Sammanfattningsvis ett lugnt och trevligt område så nära stan man kan komma.

Kommunikation

Det finns bra kommunikationer med T-bana, tvärbana och bussar. Tar du bilen är du inne i centrala Stockholm på under 10 minuter. Vill du ut från city så är det nära E4:an genom södertunneln

Närservice

Globen och Tele2 Arena ligger en kort promenad bort med ett 60-tal butiker, systembolag, restauranger, pubar och olika nöjesarrangemang. Slakthusområdet står inför en stor omvandling till att bli en blomstrande handelsplats med restauranger, butiker och lättare industri.

Parkering

Gatuparkering i området mot avgift, boendeparkeringstillstånd kan ansökas via Stockholms kommun.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
49 kvm
BADRUM
Renoverat och stambytt badrum från 2018 med infällda spotlights i taket. Vita kakelplattor med fasade kanter lagt i halvförband på väggarna och på golvet ligger klinkerplattor i ljusgrå ton. Duschhörna med vikbara duschväggar, kommod med spegel ovan, wc med handdukstork ovan och plats för mindre förvaringsmöbel alt tvättmaskin i ena hörnet.
SOVRUM
Rofyllt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Inbyggd garderob med Elfa system bakom spegelskjutdörrar. På golvet ligger ett parkettgolv som är vitmålat och lika så väggarna.
HALL
Välkomnade hall som sträcker sig hela vägen in genom lägenheten och ansluter dom övriga rummen. Här finns det förvaringsmöjigheter i den inbyggda garderoben, plats för skoskåp längs väggen och avhängningsmöjligheter direkt inför ytterdörren. På golvet ligger stora klinkerplattor i ljusgrå ton, väggarna är målade i vitt och i taket sitter infällda spotlights.
KÖK
Ljust och luftigt kök med generösa arbetsytor och gott om förvaring i både över och underskåp samt ett inbyggt skafferi. Den maskinella utrusningen består av gasspis med fläkt och inbyggd micro ovan, delad kyl/frys. På golvet ligger ett vackert plankgolv, väggarna är målade i vitt, grå/svart laminatbänkskiva med mosaik på väggen ovan, skåpsluckor i vit högglans. Här finns det även plats för ett mindre matbord och det är förberett för att installera diskmaskin.
VARDAGSRUM/BALKONG
Ett fantastiskt rum som nyligen genomgått en ytskiktsrenovering i smakfull stil. På väggarna har en bröstpanel satts upp som är målad i nordisk grå/grön kalkfärg. Här finns plats för både större soffa, mediamöbel och matplats för 4-5 personer. I det ena hörnet finns platsbyggda skåp som är målade i samma färg som väggarna för att smälta in. Stort fönsterparti tillsammans med balkongdörr ger gott om ljusinsläpp.
Ljus balkong i ett skyddat söderläge fritt från direkt insyn, lugnt belägen mot lummig innergård.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 2,879 inkl: värme, vatten, tv basutbud (obligatoriskt tillägg på 165kr/mån för bredband 100/100)
Driftskostnad
SEK 3,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,000
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Enligt Schablon
Andel i föreningen
3.52 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1945
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energiklass
C
Energiprestanda
1659 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
117 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Konstgjutaren 2
Om föreningen
Brf Konstgjutaren 2 förvärvade fastigheten 2003 och består av ett flerbostadshus med 28 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 tidigare hyresrätt som återgick till föreningen med plan att framöver sälja och upplåta. Lägenheterna är belägna på adress Bildhuggarvägen 19-23 och byggdes 1945.

Det finns cykelförråd, vindsförråd och tvättstuga. Tvättstugan har två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och tvättho.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
29
Varav hyreslägenheter
1
Tv och bredband
Bredband 100/100 Mbit/s via Telenor. Obl. tillägg om 165 kr/mån.
Parkering
Boendeparkering finns i området. (Taxa 4)
Renoveringar
Utförda
Utförda renoveringar:
2020: Renovering av fönster (klart), byte av takfläkt, OVK pågående (2020-09-11), förnyelse av energideklaration under 2020
2019: Ventil och termostatbyte, byte av samtliga takstosar, byte av kompressorerna i undercentral. Intag av offerter gällande underhåll av fönster, balkong och fasad planeras.
2018: Stambyte och renovering av trapphus och lokal
2017: Ommålning av hyreslägenhet
2016: Reparation av taknock
2015: Åtgärder av gravrost på burspråk
2014: Reparation avloppstam, OVK, Radonmätning (godkänd), Tätning av hängränna
2013: Installation av bergvärme, Ny vattenpump monterad, Byte av inkommande vattenledning, Relining avloppsstammar
2011: Byte av en avloppstam
2008: Installation av säkerhetsdörrar
2007: Plantering på framsida
2003: Renovering av elledningar och avloppstammar
2002: Föreningen ombildades

Kommande renovering:
Ekonomi
Årsavgiften har varit oförändrad under många och 1 januari 2018 beslutade styrelsen om att genomföra en avgiftshöjning med 25%.
Ej några beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-09-14)
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Gullmarsplan/Globen Johanneshov

Bildhuggarvägen 23

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg