MED25AC7FA3413C4541805A66EBF53F1EAE

Kvadratsmart tvåa med hänförande utsikt

Budgivning

Kviberg, GÖTEBORG

Befälsgatan 6

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,510 inkl värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea53 kvm
Våning11 (hiss finns)
Byggår1960
Driftskostnad304 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 1,990,000
Som utgångsbud: SEK 1,990,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Stilsäker tvåa med fantastisk utsikt över Göteborg från 11:e våningen. Välplanerad 60-tals lägenhet som känns större än sina 53 kvm. Charmigt tidstypiskt kök, en stor inglasad balkong och en unik betongfondvägg i hallen är några av höjdpunkterna. I Brf Kvibergs park bor du i en fantastiskt välskött förening som blev skuldfria 2016 och har därmed låga avgifter. Här bor du nära grönskande natur, populära multisportcentret Serneke Arena men samtidigt endast ca 12 minuter från pulsen i city. Varmt välkommen på visning!

Om området

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här planeras det för ett handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler, nya bostäder, butiker och kontor växer fram samt det nybyggda resecentrum i Gamlestaden. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Budhistorik

BudBudgivareTidpunkt
SEK 1,990,00012020-09-16 13:15:06

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
53 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Stig in i en genomgångshall som binder ihop hela lägenheten. Här möts ni av en ljus stilren tapet som tillsammans med den råa betongväggen skapar en spännande entré. Här finns gott om förvaring med hela sju garderober varav ett är städskåp. Den glänsande ekparketten och ljusinsläppet från sovrummet leder vidare in i lägenheten.
Sovrum
Ett ljust rum som rymmer både dubbelsäng och möblemang. Väggarna är målade i en ljusgråkulör som harmonierar med ekparketten. En plats för avkoppling ges också i den angränsande balkongen. Här kan ni ta del av den spektakulära utsikten som sträcker sig ända bort mot city och hamninloppet. Då balkongen är inglasad kan man sitta och njuta av solnedgångarna långt in på hösten.
Kök
Genom hallen till höger finner ni köket. Ett gediget originalkök som man varsamt lyft in i 2020-talet med ny induktionshäll och inbyggnadsugn. Den klassiska William Morris tapeten ger köket det lilla extra. Köket erbjuder även en matplats för upp till fyra personer. Här finns kyl/frys, skafferi och gott om förvaring. Fönstret vetter ut mot den inglasade balkongen och den vackra utsikten över Storeberget.
Vardagsrum
Det stora vardagsrummet erbjuder plats för både soffgrupp och matsalsbord. Väggarna är målade i en stilsäker grön nyans som lyfter originalgolvet i ek. Det stora fönsterpartiet gör att hela rummet badar i ljus.
Badrum
Badrummet är helkaklat och rymmer allt det nödvändiga. Här finns till och med en kombinerad tvättmaskin/torktumlare så att man inte måste gå till tvättstugan.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
11 av 14, hiss finns
Pris
SEK 1,990,000 som utgångsbud
Avgift
SEK 2,510 inkl värme, VA och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 3,650 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 1,150
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.322 %
Andel av årsavgiften
0.32288 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Förening
Namn
Riksbyggens BRF Kvibergs Park
Om föreningen
Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
256
Tv och bredband
Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.
Parkering
Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.
Renoveringar
Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)
Ekonomi
Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt.
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Karta

Kviberg GÖTEBORG

Befälsgatan 6

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg