510
MED5421027050504EB68637C824A8E5D5F5

Såld!

Trivsam 2:a i populärt bostadsområde med stor uteplats mot grönskan!

Kallhäll, JÄRFÄLLA

Askungevägen 7

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,508 inkl. värme, VA & Kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea53 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer58
Byggår1967
Driftskostnad250 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 1,660,000

Ansvarig mäklare

**Accepterat pris** Välkommen till en mycket trivsam lägenhet med stambytt badrum där alla möjligheter finns till att kunna skapa sig sin egna pärla! Stor uteplats som sträcker sig längs med hela lägenheten, avskärmad med träräcke. Lugnt, insynsskyddat läge mot skogsdunge där man kan njuta av såväl frukosten som middagen under sommarhalvåret på uteplatsen som är belägen i syd-väst. Bostaden erbjuder ett stort och lättmöblerat vardagsrum, hall med garderober, helkaklad wc/duschrum, kök med matplats och sovrum med garderober. Tvättstuga finns att tillgå på samma våningsplan. Gångavstånd till pendeltåg, bussar och Kallhäll Centrum med restauranger, mataffär och övrigt serviceutbud. Här bor du ett mycket trevligt lägenhetsliv med närhet till Mälaren med badplatser, båtklubb och grönskande promenadstråk längs med vattnet. Varmt välkommen på de öppna visningarna och det går även bra att boka privata visningar!

Om området

Kallhäll är en stadsdel i Järfälla kommuns norra delar som utgörs av såväl småhus som flerbostadshus. Det pågår en omfattande ombyggnation av Kallhälls centrum som omfattar både bostäder och handelslokaler. Väster om centrum ligger Mälaren som erbjuder två badplatser, Kallhälls- och Bonäsbadet samt två båtklubbar. Utöver detta finns Görvälns naturreservat och närhet till Järvafältet samt 4H-gård. Kallhäll erbjuder strandnära bostäder. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det charmiga Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor finns i området. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Kallhäll tar ni er snabbt ut på såväl E18 som E4:an som gör att till exempel Arlanda ligger på bekvämt avstånd. Modern och utbyggd pendeltågsstation från 2016. Resan till Stockholms city tar 24 minuter. Tåg stannar också för vidare transport mot bl.a. Enköping och Västerås. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden. Bussarna tar dig till såväl Jakobsberg och Stäket med natursköna Ängsjö som till kringliggande kommuner.

Närservice

I Kallhälls centrum pågår en omfattande ombyggnation och här erbjuds idag bibliotek, restauranger, frisör, läkar- och tandläkarmottagning samt ett flertal olika affärer. I närbelägna Stäket finns även en större byggvaruhandel.

Parkering

Stora och utbyggda pendlarparkeringar finns i närheten av centrum.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Uteplatsen

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Bostaden presenterar följande planlösning

Hall
Rymlig och centralt placerad hall med goda förvaringsmöjligheter i 4 garderober. Ljus plastmatta och en dekorativ tapet i en ljus kulör

Vardagsrum
Luftigt, lättmöblerat vardagsrum som rymmer soffgrupp, soffbord, matgrupp och ytterligare möblemang. Trivsam social sällskapsyta med utgång till uteplatsen. Golvet pryds av ett vackert trägolv med ljust tapetserade väggar.

Uteplatsen
Stor, solig stenbelagd uteplats som sträcker sig längs med hela lägenheten och har ett bra djup som är avskärmat med staket. Insynsskyddat läge mot skogsdunge med endast en liten cykelväg längs med grönskan. Här kan du njuta av såväl frukosten som middagen under sommarhalvåret och skapa ditt egna " extra rum".

Sovrum
Lugnt beläget sovrum med 4 garderober längs med väggen och plats för dubbelsäng, skrivbord och sängbord. Härligt ljusinsläpp från fönster som vetter mot uteplatsen. Plastmatta och ljust tapetserade väggar.

Kök
Fint välbevarat kök med fina rosa kökssnickerier. Här ryms ca 4 personer vid matplatsen som är belägen intill fönstret med utsikt mot grönskan och uteplatsen. Gott om förvaringsmöjligheter i både skåp och lådor samt goda arbetsytor längs med arbetsbänken i trä och delvis rostfritt med vitt kakel ovan som stänkskydd. Dubbelho med avställningsyta. Kökets maskinella utrustning består utav: Spis, ugn, fläkt, kyl/frys. Ljus plastmatta och en beige kulör på väggarna.

Wc/Duschrum
Helkaklat duschrum med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel med vinröd kakelbård. Duschhörna med glasdörrar, handfat, spegelskåp med belysning ovan och wc-stol.

Övrigt
- Förråd ingår
- Cykelrum
- Barnvagnsrum
- Tvättstuga på samma våningsplan
Antal rum
2 rum
Boarea
53 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Stor stenbelagd uteplats med staket.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4
Avgift
SEK 3,508 inkl. värme, VA & Kabel-tv
Driftskostnad
SEK 3,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.22311 %
Andel av årsavgiften
0.22213 %
Reparationsfond
SEK 3,462
Byggnad
Byggnadsår
1967
Energideklaration
Utförd 4/10/2019
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
141 kWh/m² och år
Förening
Namn
Trollberget
Om föreningen
Välkommen till Brf Trollberget som består av 294 lägenheter fördelade på två hus. Byggår 1967. Belägna på adresserna: Askungevägen 3 - 17 (udda nummer) & Lädersättravägen 93 - 109 (udda nummer)

Hobbylokal för enklare snickeriarbeten finns mellan Lädersättravägen 105 och 107 och pingisrum på Lädersättravägen 107. Övernattningslägenhet och bastu belägen bredvid föreningslokal på Fabelvägen. Cykelrum och barnvagnsrum finns i anslutning till varje port. Mysig grillplats på innergården. Tvättstugor finns flertalet i varje huskropp.

Enhetsmätning av el, sk. gemensamhetsel, är tecknat genom föreningen för alla medlemmar och därmed slipper varje enskild medlem nätavgiften, utan faktureras för den faktiska förbrukningen i samband med månadsavgiften.

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.hsb.se/norrastorstockholm/trollberget och https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/trollberget/boendeinformation
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
Kabel-tv och bredband via Comhem alt. Telenor. Fiber indraget.
Ev. anslutning till gruppavtal diskuteras.
Parkering
Garage med 62 bilplatser för 195-339 kr beroende på storlek
P-plats utan el för 58 kr
P-plats med el för 147 kr
(sep kö via HSB )

Ca 20-30 p-platser med el finns utan kö för medlemmar med sk. "boendelapp", kostnad 300kr/år. Ingen spec. plats tilldelas. Parkeringstillstånd ges ut av styrelsen.
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2006: Föreningen har renoverat fasaden, målat trapphusen samt bytt ut samtliga fönster och balkongräcken.
2013/14: Stambyte i bad/kök
2016: Byte av dörrar i ytterfasad
2017: Tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut löpande vid behov. Låsbyte för hela fastigheten påbörjades och slutförs under 2018.
2020: Taken är ca 30 år gamla och kommer få ny takduk, tätning etc. Det bedöms inte påverka de boende.
2020: Balkongrenovering/underhåll kommer att ske då nuvarande markiser, inglasningar och räcken monteras ned. Golvet sandblästras, väggar och "tak" dvs betongplattan upp mot grannen målas och tvättas. Bedömd livslängd ca 25-30 år. Föreningen har kommit fram till följande i samråd med HSB´s jurister: Bostadsrättsföreningen står för demontering av inglasning och markiser. Bostadsrättsinnehavaren bekostar återmontering av markiser och inglasningar. Äldre inglasningar kan eventuellt inte gå att återmontera och får diskuteras med firman för nedmontering. Vid förändring av inglasning från t.ex halvglas till helglas kan ev. nytt bygglov behöva sökas. Det är ca 50 lägenheter i föreningen idag som har markiser eller inglasning och vid ev återmontering kommer det ingås ett avtal mellan bostadsrättsföreningen och bostadsrättsinnehavaren som anger att allt ansvar avseende markis/inglasning faller på bostadsrättsinnehavaren. Start sker på Askungevägen v. 13-30 sedan Lädersättravägen i 3 etapper, etapp 1 är nr 93-99 med start sommaren 2020. Byggnadsställningar kommer monteras under arbetet. Tak/balkongrenovering bedöms inte i dagsläget belasta avgiften då föreningen inte behöver upptaga nya lån för ändamålet.

Solceller kräver individuell el mätning vilket föreningen redan har, därav så diskuteras det i föreningen och utredning pågår.
Hissbyte kommer ske längre fram i tiden, ca 5-7 år.
Föreningen följer underhållsplan och planerar ca 5 år fram i tiden.
Ekonomi
Föreningen förvaltas av HSB Norra StorStockholm, tel. 010-442 50 00. HSB tar ut en medlemsavgift på 500 kr/ägare i samband med köp av bostadsrätt.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet som betalas enligt stadgarna och en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet som betalas av köparen.

Avgiftsjustering 2%, sk. indexreglering.
Ingen planerad avgiftsjustering pga tak/balkongrenovering i dagsläget, enl. samtal med ordförande 2020-02-13

Karta

Kallhäll JÄRFÄLLA

Askungevägen 7

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg