190
MED8CB6996AA90D420185B66BE7EEC0BB99

Egen udde på ca 14 000 kvm sjötomt i Dalarna!

Såld!

Leksand, Leksand

Molnbyggen Järnavägen 465


Såld!
Slutpris: SEK 3,700,000

Ansvarig mäklare

VACKER DALAGÅRD med SJÖTOMT på ca 14 000 kvm i hjärtat av Dalarna - Ett oslagbart läge har denna sjötomt på en helt egen insynsskyddad udde! Drömmer du om ett avskilt fridfullt boende vid sjön? Söker du ett fritidshus eller permanentboende med gott om plats för familjen eller släkten?
7 km från Leksands centrum har vi nu denna unika vackra dalagård till salu. Här finns en storstuga, sjöstuga med uterum, sovstuga, lusthus och uthus på en avskild plats. Fastigheten har en fantastisk vy över sjön och en naturskön omgivning. Välkommen hem!

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea120 kvm
Tomtarea13,710 kvm
Byggår1927
Driftskostnad1,017 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Egen udde med sjötomt!

Sjöstuga med inglasat uterum

Fastighetskarta

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Detta är ett unikt tillfälle att förvärva ett riktigt drömboende. Denna fastighet fungerar både som fritidshus eller varför inte som ett permanentboende. Hela familjen och släkten får plats på denna gård. Det finns flera sovplatser i byggnaderna och ni kan nyttja den stora rymliga gården med många olika aktiviteter sommar som vinter. Skridskor eller längdskidor på sjön vintertid eller åka till Gesunda för att åka utför (läs mer på gesundaberget.se) Härliga uteplatser för fina bad- och grillkvällar eller varför inte förlänga sommaren i lusthuset på gården eller i det inglasade uterummet vid sjöstugan. Tomten har både skogsmark och gräsmatta med blommor och lingon. Kom och upplev denna plats.

Storstugan ca 77 kvm
En farstukvist möter oss vid storstugan. Hallen är rymlig och det finns bra plats för avhängning. I taket finns en vacker dalamålning. Rakt från hallen finns köket. Köket har spis med ugn, fläkt och en kyl. I köket finns det inte plats för ett matbord. Till vänster från hallen finns det stora allrummet. Här kan hela släkten samlas och äta då det finns ett stort rejält träbord. Kaminen värmer gott (ej besiktigad). De vackra dalaskåpen, alla prydnadssaker, det stora träbordet, bänkarna, skinnfåtöljen och soffan lämnas kvar i huset.
Till höger om hallen finns ett mindre sovrum och bredvid sovrummet finns det ett badrum. I badrummet finns ett badkar, wc, handfat, tvättmaskin och vattenberedare. Badrummet bör renoveras/besiktigas då en del ytskikt släppt. Ett större sovrum ligger längst bort i hallen och har två garderober.

Sjöstugan på ca 40 kvm
Precis vid vattenlinjen ligger denna sjöstuga. Utanför stugan finns en inglasad farstukvist som förlänger sommaren. Farstukvisten är möblerad och möblerna lämnas om så önskas.
I hallen finns en kamin (ej besiktigad). Köket kan möbleras med matbord och här finns diskbänk men inget vatten indraget, vedspis (ej kontrollerad) kyl och bra förvaring. Ett av sovrummen har en öppen spis (ej kontrollerad) och här finns 4 st platsbyggda sängar och även platsbyggd soffa med skåp. I det andra sovrummet finns det också 4 st platsbyggda sängar. El finns indraget.

Uthus
Uthuset används som redskapsbod. På övervåningen av uthuset finns det ett sovrum med härlig utsikt över sjön. El finns indraget.

Sovstuga
Mindre stuga på ca 5 kvm. Här finns det plats för en säng och en byrå. El finns indraget.

Lusthus
Ett härligt lusthus bland lingonriset med vacker vy över sjön. Lusthuset är möblerat med bord och stolar.

Vedbod/utedusch
I den ena änden av vedboden finns en sommardusch. Sjövatten används där via en pump. Elvärme och varmvattenberedare finns.

Boarean
De kvadratmeter på alla byggnader som anges är uppskattade. Exakt boarea är alltså inte mätt i något av husen. Är det av stor vikt för en köpare gällande boarean så rekommenderas att man själv mäter upp arean. Boarean på 120 kvm i annonsen är sammanlagda boytan av storstugan och sjöstugan (ca 77 kvm + 40 kvm)

Övrigt
Huset kommer till visningen att vara besiktigat.

Luftvärmepumpen i storstugan monterades 2012. 2014 lades taket om på storstugan och sjöstugan. Det är tätat med ny läkt och ny tjärpapp. Teglet är återanvänt.

Infartsvägen plogas ej på vintern. Plogning brukar beställas av vänlig granne.

2- kammar brunn finns för avloppet och för vattnet är det en borrad brunn. Senaste vattenprovet är taget 2015 och är tjänligt (se rapport under "Viktiga dokument".

Större delen av inventarierna lämnas/säljes om så önskas. Snabbt tillträde kan ordnas.

Leksands centrum ligger ca 7 km från denna fastighet. Leksand är en levande byggd med många aktiviteter. Läs mer om Siljan och Leksand hos "visitdalarna.se"
Antal rum
5 rum varav 4-6 sovrum
Boarea
120 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1927
Uppvärmning
Luftvärmepump/kamin
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Grundmur
Torpargrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Tak
Tegel
Fastighetsbeteckning
Mjälgen 18:3
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 12,204 / år
Driftskostnad, varav
Uppvärming
SEK 8,060
Renhållning
SEK 379
Försäkring
SEK 2,415
Övrigt
SEK 1,350
Kommentar
Renhållningen är en avgift endast för sommaren, ej för hela året.
Slamtömning görs en gång per år och är ca 1350 kr.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 5,258 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 701,000
Byggnadsvärde
SEK 239,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 150,000
Tomt
Areal
13710 kvm
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om (borrad brunn). Enskilt avlopp (2-kammarbrunn).
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Officialservitut Väg, 2029-2601.1

Karta

Leksand Leksand

Molnbyggen Järnavägen 465

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg