510
MEDC155C219A0774C8AAA43CC2AAC6F7351

Såld!

Ektorp/Saltängen, Nacka

Tranvägen 2, 6 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,787 Inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) & bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea114.5 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer44
Byggår1964
Driftskostnad524 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 6,000,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen till en stor fin lägenhet på 114,5 kvm högst upp i huset med genialisk planlösning och inglasad balkong i fritt läge med härlig utsikt över takåsarna mot havet! Balkongen ligger i bästa sydvästläge med sol hela eftermiddagen och kvällen. Perfekt planerad bostad med tre sovrum samlade på ena sidan av lägenheten och väl tilltagna sociala ytor på den andra. Fönster i tre väderstreck ger fint ljus i bostaden. Vackra bevarade originaldetaljer såsom det fantastiska parkettgolvet i vardagsrum och hall samt de fina stenskivorna i fönstren. Stambytt och renoverat badrum samt separat wc. Mycket goda förvaringsmöjligheter i två klädkamrar, tre inbyggda garderober med överskåp i hallen och ett garderobssystem i ena sovrummet samt i källarförråd. Trevlig och välskött innergård med bl a pergola som medlemmarna kan boka för t ex mysiga grillkvällar. Mycket bra förening med god ekonomi och låg belåning.

Saltängen är fantastiskt vackert beläget vid Skurusundet invid villaidyllen Saltsjö-Duvnäs med hav och skog på nära håll och ändå bara ca 15-30 minuter från city. Här finns badsjöar (endast 10 min promenad till Långsjön), Skuruparken med fina promenadstigar i skogen längs sundet, Saltsjö-Duvnäs marina, strandpromenad, seglarskola, café/restaurang m.m. På promenadavstånd finns butiker och service i Ektorps Centrum samt Nacka sjukhus. I närområdet finns även flera förskolor och skolor. Nära till busshållplats med täta förbindelser till Slussen likväl som vidare ut till skärgården.

Varmt välkommen till visning!

Om området

Ektorp/Saltängen är ett populärt, lugnt och naturskönt område nära till Skurusundet med fina promenadstråk längs vattnet i Skuruparken. Promenadavstånd till underbara Nyckelviken, där det finns en lantgård med djur och herrgård från 1700-talet, motionsslingor, stora grönområden och badklippor. Möjlighet till bad finns också i Långsjön, ca 10 minuters promenad bort, och i Skurusundet söder om Duvnäs Udde. Ektorps skola ligger i närområdet, likaså Skuru skola och Saltängens skola. Dessutom finns det flera förskolor som ligger i området. För mer info se: www.nacka.se

Kommunikation

Väldigt goda busskommunikationer med täta avgångar. Det tar ca 15-25 min att åka buss till/från Slussen. Kollektivtrafik dygnet runt. Promenadavstånd även till Saltsjöbanans hållplats i Saltsjö-Duvnäs. För mer info se: www.sl.se

Närservice

Ektorps centrum är närmaste centrum. Där finns bl a restauranger, bageri Gateau, blomsterbutik, närbutiker, träningscentra samt Nacka sjukhus med apotek. Nära även till ICA Maxi och shopping i Nacka Forum och Sickla Köpkvarter. Trevligt café och restaurang på nära avstånd är "Kerstin & Britt" (fd Koloni).

Parkering

Gratis parkering längs gatorna i Saltängen (observera dock städdag och gällande lokala trafikföreskrifter).

Viktiga dokument & länkar

Social Video
Nacka kommun
SL
Föreningens hemsida

Bilder

Fina sociala ytor i öppen planlösning

Dusch/wc renoverat 2014

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Entré med plats för hallmöbel och avhängning av ytterkläder. Längre in i hallen finns tre inbyggda garderober med överskåp samt klädkammare inredd med hyllor och klädstänger. Vitmålade och tapetserade väggar samt vacker originalparkett på golvet.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp från stort fönsterparti. Stora öppningar mot hall respektive matrum/kök ger en ljus och luftig känsla. Vitmålade väggar och fondtapet samt originalparkett.

MATRUM
Ljust matrum med öppen planlösning mot kök och vardagsrum. Här får det plats ett stort matbord som rymmer både familj och vänner! Vitmålade väggar och ekparkettgolv. Utgång till balkong.

INGLASAD BALKONG
Inglasad balkong i sydvästläge med vacker utsikt över takåsarna och ner mot vattnet vid Duvnäs marina. Balkongen har ett högt, fritt läge och ingen insyn samt sol eftermiddag och kväll.

KÖK
Bra planerat kök med gott om arbetsytor och förvaring i många skåp och vitrinskåp. Köksinredning i vitt och ek samt arbetsbänkar i ek. Praktisk köksö med extra förvaring, arbetsyta och sittplatser. Den maskinella utrustningen består av: Kyl, frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, inbyggd ugn, spishäll samt fläktkåpa. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 1 med klädkammare
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Ljusa målade väggar och ekparkettgolv. Ingång till praktiskt inredd klädkammare med hyllor, trådbackar och klädstänger. Garderobssystemet i sovrummet lämnas kvar.

SOVRUM 2
Sovrum med målade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 3
Sovrum med målade väggar och ekparkettgolv.

DUSCH/WC
Badrummet är renoverat 2014 med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme samt spotlights i tak. Här finns dusch, wc, handfat med kommod, spegel, förvaringsskåp och handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

WC
Toalett utrustad med wc, handfat och spegel med belysning. Målade och kakelklädda väggar samt klinkergolv.

EXTERNT FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Antal rum
5 rum
Boarea
114.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 4,787 Inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) & bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
Driftskostnad
SEK 6,288 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Försäkring
SEK 2,688
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad det senaste året och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.
Andel i föreningen
2.61768 %
Andel av årsavgiften
2.6177 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX
Energideklaration
Utförd 3/18/2009
Energiprestanda
120 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
Nya fönster 2017
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.
Förening
Namn
HSB Brf Skuruhäll
Om föreningen
HSB Brf Skuruhäll består av 48 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

Det finns gemensam tvättstuga (Tranv 2), snickarbod och en bokhörna. Varje lägenhet har ett eget källarförråd. Utöver det finns gemensamt förråd för förvaring av cyklar och barnvagnar. Det finns ytterligare förråd i föreningen som medlemmar kan hyra (kö kan förekomma).

Förvaltningen sköts av Nabo.
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
Kabel-TV (basutbud) ingår i månadsavgiften. Leverantör: Tele2
Bredband kan beställas via Tele2 eller Telenor (avtal tecknas och betalas separat).
Parkering
Föreningen har garage- och parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna, separat kö. Priser: P-plats (100 kr/mån). P-plats med elstolpe avsedd för motorvärmare (250 kr/mån). Kallgarage (350 kr/mån). Fri parkering på gatorna i Saltängen.
Renoveringar
Se lista över utförda renoveringar på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/skuruhall/foreningen/underhall-och-investeringar/
Tak- och fasadrenovering 2018. Fönsterbyte utfört 2017. Stamrenovering 2002-2003. Balkongrenovering 2004. Fjärrvärme 2007. Trapphuset målades 2014. Nya säkerhetsdörrar installerade i alla lägenheter 2020. För mer info angående utfört och planerat underhåll, se även årsredovisningen.
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 476

Karta

Nacka Ektorp/Saltängen

Tranvägen 2, 6 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg