190
MED35BEE2E9A3F54BBDB4421DE745DFEEBD

Såld!

Henriksdalsberget, Nacka

Henriksdalsringen 99


Såld!
Slutpris: SEK 2,900,000

Ansvarig mäklare

Ljus, insynsskyddad och välplanerad 3:a (70 kvm) på Henriksdalsringen med gångavstånd till Södermalm. Balkong i härligt läge med sol stora delar av dagen och fantastisk utsikt mot bl a Svindersvik, Alphyddan, Sickla och Hammarbybacken. Här bor du i ett trevligt stads- och naturnära område med stor parklik innergård med härliga gräsytor, förskola, fritids, flera lekplatser och bollplan. Mataffär, kvarterskrog och 53:ans buss i området, vilken tar dig in till Medborgarplatsen på ca 10 min. Garage finns. Härifrån är det nära till allt!

Lägenheten har ett rymligt vardagsrum med utgång till balkong och två sovrum. Alla tre rummen har parkettgolv och fint ljusinsläpp. Renoverat kök med matplats och badrum med tvättmaskin.

Varmt välkommen till visning!

Om området

Intill Södermalm och Hammarby Sjöstad med Stockholms inlopp i blickfånget, ligger detta trevliga område högst uppe på Henrikdalsberget med en slående utsikt. I området finns totalt ca 770 lägenheter fördelade på tre bostadsrättsföreningar.

Bebyggelsen som sträcker sig runt berget har skapat en stor parklik innergård fri från biltrafik. Barn och ungdomar har flera lekplatser att välja på samt en förskola och en fritidsgård. Här finns också stora gräsmattor, lusthus, grillplatser m.m. och ett litet centrum med kvarterskrog, ICA-butik, kemtvätt och skrädderi, frisör, pizzeria m.m.

Tips från bostadsrättsföreningens hemsida:
På promenadavstånd finns Trolldalens skogsparti, Svindersviken med sina båtklubbar och rika fågelliv, rokokogården Svindersvik, den sommaröppna uteserveringen Boule & Berså, Elite Hotel med bar och restaurang, bryggorna vid Saltsjöqvarn, husläkarmottagning m.m. i DanvikCenter, Svindersviks Brygghus (matcafé), Sickla köpkvarter, det slottsliknande Danvikshem och andra kulturbyggnader samt ett flertal restauranger och annat vid nybyggda Henriksdalshamnen.

Inte långt bort finns Nackareservatet, Hellasgården och Nyckelviken med vackra promenadstråk, bad- och skridskosjöar och golfbanor.

Kommunikation

Här finns bra kommunikationer. Buss 53 går hela vägen upp på berget. Tar man istället genvägen ner till Värmdöleden finner man bussar med täta turer dygnet runt, som tar dig till Slussen på ca 5 minuter. Här finns även Saltsjöbanan med turer ut till Nacka/Saltsjöbaden. Det finns också en båtlinje från Saltsjöqvarn/Finnboda till Nybrokajen.

Närservice

Ett rikt serviceutbud finner du i närbelägna Sickla Köpkvarter, med butiker och restauranger för alla smaker. Här finns även klätteranläggning, gym och stormarknad. Dieselverkstaden erbjuder kultur med bland annat bibliotek, teater, musik och biograf.

Skolor och förskolor finns det flera av i närheten; Henriksdals förskola på Henriksdalsberget. Vilans förskola och skola samt Finnboda förskola, ligger i angränsande Finnboda. Mer information finner du på Nacka kommuns hemsida: www.nacka.se

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,659 Inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband & bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea70 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer125
Byggår1969-70
Driftskostnad651 kr/månad

Bilder

Balkong med inglasning och fantastisk utsikt

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Välkomnande hall med rymlig skjutdörrsgarderob med gott om plats för förvaring och avhängning av ytterkläder. Vitmålade väggar samt klinkergolv vid entrén och parkettgolv längre in.

KÖK
Smakfullt renoverat kök med vita luckor och vitt kakel ovan arbetsbänk i laminat och rostfritt. Gott om förvaring i skåp och lådor. Den maskinella utrustningen består av: kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt samt inbyggd ugn och mikrovågsugn. Rymlig matplats med härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti mot den fina innergården. Målade väggar och laminatgolv.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med utgång till balkong och fönster längs hela ena kortsidan, vilket gör rummet fantastiskt ljust och fint. Målade väggar och parkettgolv.

BALKONG
Balkong i härligt läge med milsvid utsikt. Härifrån ser du bl a Sickla, Alphyddan, Hammarbybacken och Globen. Balkongen är inglasad och har trall, belysning och eluttag.

SOVRUM 1
Det större av de två sovrummen ligger med fönster mot innergården. Målade väggar och parkettgolv. Garderob med skjutdörrar.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet ligger med fönster mot balkongsidan och har två inbyggda garderober med överskåp. Målade väggar och parkettgolv. Båda sovrummen är mycket ljusa, tack vare sina stora fönsterpartier.

DUSCH/WC/TVÄTT
Helkaklat badrum med klinkergolv. Duschkabin, wc, handfat med kommod, skåp, platsbyggda hyllor, handdukstork samt tvättmaskin. Spotlights i tak.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare med ingång från hallen, utrustad med hyllor och klädstång. Vitmålade/tapetserade väggar samt laminatgolv.
Antal rum
3 rum
Boarea
70 kvm
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 3,659 Inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband & bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
Driftskostnad
SEK 7,812 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,642
Försäkring
SEK 4,170
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.
Andel i föreningen
0.27763 %
Andel av årsavgiften
0.27763 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1969-70
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd. 9/23/2009
Energiprestanda
124 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd (ca 8 kvm).

Utöver månadsavgiften (fn 3 409 kr/mån) tillkommer obligatorisk avgift för anslutning till Digital-TV/Bredband/IP-telefoni. Avgiften uppgår fn till 250 kr/mån. Denna avgift är inräknad i den angivna totala månadsavgiften på 3 659 kr.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Uppgifterna kan variera beroende på olika uppmätningsnormer över tid. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.
Förening
Namn
Brf Svindersvik i Nacka
Om föreningen
Brf Svindersvik i Nacka är en av tre föreningar på Henriksdalsberget, högt och vackert belägna strax utanför tullarna. Fastigheten uppfördes 1969-71. Föreningen har 317 lägenheter, varav 248 upplåts med bostadsrätt och 69 fortfarande upplåts med hyresrätt (vid utgången av 2018). Den har även ett stort antal lokaler (ca 35) med bl a mataffär, restaurang, förråd samt 4 garage. Till föreningen hör adresserna Henriksdalsringen 2, 10, 73-79, 83 och 89-125 och det ombildades i juli 2009. Marken friköptes från kommunen 2017. För mer information, besök föreningens hemsida: www.svindersvik.se

GEMENSAMMA LOKALER/TVÄTTSTUGA
Stor tvättstuga finns i gårdsplanet i port nr 95 och den är utrustad med många tvättmaskiner, flera torktumlare, torkskåp, manglar och centrifuger samt tvättbänkar. En övernattningslägenhet finns för uthyrning i Henriksdalsringen 107. Även bastu finns för uthyrning samt en föreningslokal (hyrs ej ut till privata fester). Grovsoprum finns i port 91, 101 och 113. Det finns även ett flertal cykelförråd och barnvagnsförråd i föreningen.

EKONOMI
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras pantsättaren per pant.
Föreningen har tecknat en fastighetsförsäkring med kollektivt bostadsrättstillägg.

Läs mer om föreningen på hemsidan www.svindersvik.se samt i föreningens årsredovisning och stadgar (vilka finns under fliken "Viktiga dokument").

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för att ta del av information kring detta.
Tv och bredband
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telenor. I angiven månadsavgift ingår 17 fasta kanaler och 8 valbara.
Internet: Bredband. Leverantör: Telenor. I angiven månadsavgift ingår bredband (100 Mbit).
Parkering
Det finns totalt 261 parkeringsplatser i fyra garage (83:an, 91:an, 97:an och 107:an). Garageplats kostar 700 kr/månad. Den som vill hyra garageplats kontaktar Föreningskontoret. I dagsläget finns det tillgängliga platser i två av garagen, 83:an och 91:an (avstämt med föreningskontoret 2019-09-12).
Renoveringar
Byte av hissar utfördes 2016/2017.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Henriksdalsberget Nacka

Henriksdalsringen 99

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg