190
MEDC900B0EA435540EC925A57C623C937E4

Unikt med utvecklingsmöjlighet!

Såld!

Järla Sjö, Nacka

Gjuterigränd 24


Såld!
Slutpris: SEK 4,800,000

Ansvarig mäklare

Unik läcker 3:a ( kan bli en 5:a) på 91 kvm med solig takterrass och skyddad uteplats. 2 badrum. Ytterligare utvecklingsmöjlighet godkänd av styrelse att på ett fantastiskt smart sätt bygga om ett vindsutrymme och få en våning på ca 30 kvm vid takterrassen samt möjlighet till ytterligare ett sovrum på plan 2.
Nära till närmaste badbrygga, fina Herrgårdsparken samt snabba kommunikationer till stan med buss och tåg. Denna unika lägenhet intill Lillängens mysiga villakvarter måste upplevas på plats!

Om området

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vid Gustaf Dahlens park är ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. Parkeringsreglerna har nyligen ändrats, läs gärna mer på samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag några reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn ca 1 000 kr/månad. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks app eller SMS under 1 timme, förutom på parkeringsplatserna vid Stalands möbler, där det är tillåtet att stå avgiftsfritt i 2 timmar. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Numera går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Sickla Köpkvarter och Nacka Forum med ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS samt biograf. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,801
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea91 kvm
Våning2.3
Lägenhetsnummer124-0433
Byggår2005

Bilder

Vardagsrum

Kök mot vardagsrum

Underbar takterrass

Arkitektbild på ev utbyggnad

Sovrum 2, ö.v

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Entréplan: Takhöjd ca 2,50.
En trappa upp från den skyddade uteplatsen stiger du in i en HALL med parkettgolv och gråmålade väggar. Platsbyggd sittplats med väl tilltagen förvaring samt avhängning för kläder.

Ljust fint VARDAGSRUM med parkettgolv och vitmålade väggar. Öppen planlösning mot köket. Utgång till frukostbalkong med morgonsol och kvällssol.

En läcker glasvägg skärmar av mot det nya moderna (2017) KÖKET. Släta vita luckor med integrerade handtag. Exklusiv och tålig stenkompositskiva med infälld diskho. Bred induktionshäll samt varmluftsugn med ångfunktion. Köksblandare av industrityp samt fläktkåpa i rostfritt stål. Kyl och frys samt diskmaskin i rostfritt stål. Infällda spotlights.

DUSHRUM/TVÄTTSTUGA med ljusgråa klinkers (golvvärme) samt vitt kakel. Duschvägg, handfat och wc. Tvättbänk med tvättmaskin och torktumlare.

Stor KLÄDKAMMARE med heltäckningsmatta. Hyllor samt klädstänger.

Övre plan: Takhöjd ca 2.70
På det övre planet så kommer du upp i en hall med parkettgolv och ljusa väggar. Där finns en platsbyggd arbetshörna som går att bygga om till ytterligare ett sovrum.

Rymligt SOVRUM med parkettgolv och blå samt vita väggar. Härliga vinklar som ger rummet charm. Ljudisolerade treglasfönster gör rummet mycket tyst.

SOVRUM med parkettgolv och grå väggar. Linneförråd samt garderob. Ljudisolerade treglasfönster gör rummet mycket tyst.

Fräscht BADRUM med ljusgrått klinkergolv (golvvärme) samt vitt kakel. Dubbelhandfat, wc, handukstork samt badkar.

En spiraltrappa leder upp till underbar takterrass i söderläge. Trädäck samt panel mot husväggen. Ca 14,5-15 kvm stor. Här har du plats både med loungemöbler, växter och caféhörna i soligt sydväst läge. I söder är det fritt och insynsskyddat med en sjöglimt mot Järla sjön.

UNIK UTVECKLINGSMÖJLIGHET: Till lägenheten kommer ett idag outnyttjat vindsutrymme om ca 15 kvm med tillstånd att bygga ut det ytterligare med hjälp av en takkupa till en härlig ny våning om ca 30 kvm i anslutning till takterrassen. Detta projekt är godkänt av föreningen och ritning av arkitekt finns bifogat under viktiga dokument och alternativa planlösningar. Bygglov av kommun får sökas men det har enbart fått positiva svar i Järla Sjö.
Antal rum
3 rum
Boarea
91 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2.3 av 3
Avgift
SEK 5,801
Andel i föreningen
3.548 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2005
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk från- och tilluft
Energideklaration
Utförd. 2/17/2014
Energiprestanda
124 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Uppgifterna kan variera beroende på olika uppmätningsnormer över tid. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för information.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör en härlig uteplats med stenplattor samt trädäck och en fin platsbyggd hörnsoffa . Allt är omgivet av en skyddande lummig häck samt nytt trästaket. Här kan du grilla och njuta precis som dina grannar i villaträdgårdarna.
Förening
Namn
Brf Marketenteriet
Om föreningen
Föreningen består av 38 lägenheter belägna mot mysig innergård. Ett av husen på grannfastigheten har tidigare fungerat som marketenteri, därav föreningens namn.

Tillgång till flera cykelförråd och barnvagnsrum.
Tv och bredband
I föreningen finns bredband 100 mbit, ip-telefoni och kabel-tv från Ownit för endast 69 kr/månad (inräknad i angiven månadsavgift).
Renoveringar
Det finns inga stora renoveringar inplanerade förutom normalt underhåll (bla översyn av hissar). Inget som påverkar budgeten i stort (kontrollerat med styrelsen 2018-05-16).
Ekonomi
Det finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2018-05-16).

Karta

Järla Sjö Nacka

Gjuterigränd 24

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg