510
MED7D2B3E60239541CEBE079A2D90930F49

Såld!

Toppfräsch renoverad trea med balkong i fritt läge med härlig utsikt!

Saltsjöbaden / Ljuskärrsberget, Saltsjöbaden

Ljuskärrsvägen 44, 1 trFakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

77,8 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

04422

MÅNADSAVGIFT

3 829 kr

BYGGÅR

1972

Toppfräsch renoverad trea med balkong i fritt läge med härlig utsikt!

ACCEPTERAT PRIS - Ring mäklaren för visning. Toppfräsch renoverad trea med balkong i fritt läge med härlig utsikt. Lägenheten är ljus och fin och har två sovrum, rymligt kök och matplats med öppen planlösning mot stort och luftigt vardagsrum, snyggt helkaklat badrum (italienskt kakel) och gott om förvaring i många garderober. Snygga stilrena materialval - här är det bara att flytta in och trivas!

Ljuskärrsberget är ett populärt område med närhet till det mesta - vacker natur, golfbana, kommunikationer och all tänkbar service i närbelägna Saltsjöbadens centrum. Välskötta innergårdar och allmänna ytor skapar rum för umgänge samt lek för de minsta. En oas av lugn och natur men ändå bara en kort promenad till köpcentrum och Saltsjöbanan.

Varmt välkommen till visning!

Ansvarig mäklare

Bilder

Härlig utsikt över trädtopparna från balkongen

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

77,8 kvm

LÄGENHETSNUMMER

04422

VÅNING

2 av 2

MÅNADSAVGIFT

3 829 kr

BYGGÅR

1972

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL
Hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder i garderob med spegelskjutdörrar.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum i öppen planlösning med kök och matplats. Utgång till balkong i fritt läge med fin utsikt. Ljuset flödar in i lägenheten via flera fönster i både vardagsrum och köksdel.

KÖK
Snyggt renoverat kök med vita köksluckor och glasmosaik i grönt ovan svart arbetsbänk. Inbyggda vinställ och spotlights. Den maskinella utrustningen består av: Inbyggd ugn och mikro, häll, fläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Stor matplats med plats för många gäster runt bordet.

SOVRUM 1 och SOVRUM 2
Lägenheten har två rymliga sovrum. Båda med garderob med skjutdörrar samt det ena med ytterligare två garderober.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv, även detta mycket snyggt renoverat! Här finns både badkar och separat dusch samt wc, handfat med kommod, spegelskåp, förvaringsskåp, vägghyllor och handdukstork. Spotlights samt stort fönster som ger fint ljusinsläpp. Golvvärme.

Om området

Här bor ni mitt en vacker skärgårdsidyll bara en halvtimme från centrala Stockholm. Saltsjöbaden är ett populärt område med unik boendekvalitet. Här finns gott om skolor och förskolor, idrottsplats, fotbollsplan, simhall, ishall, tennishall, slalombacke och golfbanor.

Närservice

Saltsjöbaden centrum ligger alldeles intill och erbjuder ett stort serviceutbud med bl a livsmedelsbutiker, bank, systembolag, apotek, bibliotek, gym och restauranger.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,2164 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,21637 %

TILLTRÄDE

Enligt överenskommelse

Övrigt

Till lägenheten hör ett externt förråd. Extra förråd går att hyra (kö kan förekomma).

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Ekonomi

EL

3 600 kr

FÖRSÄKRING

2 400 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

6 000 kr / år

Kommentar

Föreningen har individuella elmätare för respektive lägenhet, vilket innebär att hushållsel debiteras varje hushåll utefter verklig förbrukning. Därutöver tillkommer också ett obligatoriskt tillägg för andel av föreningens förbrukade el på månadsavin. Som medlem i en bostadsrättsförening betalar man alltid sin andel av gemensam el genom månadsavgiften. Det som skiljer sig i denna förening är att denna del specificeras separat på avin som ett tillägg till månadsavgiften. Se föreningens hemsida.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1972

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2017-12-07

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

60 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

NAMN

Brf Ljuskärrsberget 1

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

473

VARAV HYRESLÄGENHETER

2

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

14

EKONOMI

Ingen avgiftshöjning är planerad under 2020 (enligt föreningens hemsida)

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 183 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

473 kr

Om föreningen

BRF Ljuskärrsberget 1 bildades 1972 och äger och förvaltar fastigheterna Tattby 7:1 (friköpt 2012) och Tattby 7:2 (tomträtt). Föreningen upplåter 471 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 14 lokaler med hyresrätt. I fastigheten finns även gemensamhetsanläggningar i form av 3 tvättstugor, 2 övernattningslägenheter, gemensamhetslokal och bemannat fastighetskontor. Det finns också en förskola, Fyren, som sedan juni 2019 drivs av Unike förskolor. Förskolan har för närvarande lediga platser (enligt föreningens hemsida). Kontaktuppgifter till förskolan: mia.emmervall@unike.se, tel 072-306 44 67.

Visionen för BRF Ljuskärrsberget 1 är att föreningen ska kännetecknas av:
- en välskött ekonomi
- en välskött fastighet och ett välskött område som helhet
- närhet till natur & avsaknad av störande buller

Verksamheten ska prioritera:
- ansvarsfull sparsamhet i vardagen
- långsiktig ekonomisk planering
- trygghet och säkerhet samt hänsyn till naturmiljön

Eldebitering
Sedan 2014 har föreningen individuell mätning av lägenheternas hushållsel. Kostnaden för såväl avläst lägenhetsel som den gemensamma elen följer lägenheten. Observera att denna debitering sker med 6 månaders fördröjning. Vid lägenhetsförsäljning kommer således den nya lägenhetsinnehavaren att debiteras för en del av den gamla innehavarens individuella elförbrukning. Det är därför viktigt att parterna kommer överens om vem som slutligt ska betala för den lägenhetsel som förbrukats under de två kvartalen före överlåtelsen, samt hur det ska regleras.

Överlåtelsesyn
Vid överlåtelse skall en syn av lägenheten göras för att kontrollera att den lever upp till föreningens krav enligt stadgarna. Denna syn görs av fastighetsförvaltningen, både invändigt och utvändigt. Det är säljaren som ska begära avflyttningssyn av förvaltaren.

Bilplats och hyrförråd
Säljande medlem kan inte överlåta sin bilplats eller sitt hyrförråd till köparen av lägenheten. För dessa gäller separata hyresavtal; bilplats och hyrförråd återgår till föreningen i samband med avflyttningen. Den nya lägenhetsinnehavaren måste ansöka om att få hyra bilplats och/eller hyrförråd samt ställa sig i kö om sådan finns.

Balkong och uteplats
För byggnation vid balkonger och uteplatser finns ett särskilt regelverk, se föreningens hemsida.

Teknisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna, medan SBC tar hand om ekonomisk förvaltning med lägenhetsförteckning.
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp betalas av pantsättaren per pant.

Läs mer om föreningen i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (vilka finns under "Viktiga dokument och länkar"). Besök även föreningens hemsida: http://brfljuskarrsberget.se för mer information.

Tv och bredband

Föreningen har ett kollektivt "Trippelplay"-avtal som ger de boende IP-telefoni-abonnemang, 100/100 bredband och Kabel-TV basutbud, vilket ingår i månadsavgiften.

Parkering

I området finns flera parkeringsdäck med garage. De boende har möjlighet att hyra parkeringsplats för en kostnad av ca 225-375 kr/månad. I dagsläget är det dock viss kö för att hyra p-plats. Det finns även flera besöksparkeringar. Besöksparkeringarna betalas via p-automat eller app, se information vid automaterna.

P-däck: ca 225 kr/mån (separat kö).
Kallgarage: ca 300 kr/mån (separat kö).
Varmgarage: ca 375 kr/mån (separat kö).
MC-plats kostar 100 kr/mån

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2069.
2010 installerades bergvärme och nya vattenburna radiatorer. Samtidigt genomfördes förbättring av takluckor, grundvattenundersökningar mm.
2011 renoverades fasad och balkonger på 5 gårdar.
2012 friköptes tomten från Nacka kommun och föreningen äger den mark som bostadshusen står på. Det gör att föreningen inte behöver oroa sig för höjda tomträttsavgifter i framtiden.
2013 genomfördes bl a spolning av stammar i lägenheter och förskola, OVK-besiktning på samtliga lägenheter och förskola.
2014 infördes sortering av hushållsavfall då även nya sopbehållare installerades.
2016 avslutades renovering av husfasader.
Pågående renovering: Dräneringsarbete för hela området fortsätter, det finns en löpande planering av dränering runt husen. För E-gården planeras detta arbete ske inom ca 2 år (enligt uppgift från förvaltaren 2020-06-23).
Enligt underhållsplanen sker stambyte om ca 25 år (enligt uppgift från förvaltaren 2020-06-23).

Viktiga dokument & länkar

SL
Saltsjöbadens golfklubb
Nacka kommun
Föreningens hemsida

Karta

Nacka Saltsjöbaden / Ljuskärrsberget

Ljuskärrsvägen 44, 1 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg