230
MED219CD2D22DB54C0CB802F1195EF3054B

Charmig 1:a med låg avgift nära T-bana och shopping. Möjlig 2:a.

Boka visning

Södermalm Katarina, Stockholm

Östgötagatan 89, ½ tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,711 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea37 kvm
Våning0.5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer5
Byggår1930

Som utgångspris: SEK 2,875,000

Ansvarig mäklare

Visningar

9
May | Sunday
Kl 13:45 - 14:30
Välkommen på visning! Föranmäl dig och boka ankomsttid.
10
May | Monday
Kl 18:00 - 18:30
Välkommen på visning! Föranmäl dig och boka tid för ankomst.

Varmt välkomna till Östgötagatan 89!

I grönskande och rofyllt läge finner du denna välplanerade 1:a som med enkla medel kan omdisponeras till en minitvåa. Rofyllt läge med fönster mot föreningens fina gård med grillmöjligheter och möblemang. Möjlighet att installera ett franskt fönster mot gården för den som önskar. Lägenheten erbjuder mycket välplanerade kvadratmetrar och tack vare möjligheten till omdisponering passar den utmärkt för såväl en som två personer. Bra förvaringsmöjligheter i den inbyggda garderoben. Lägenheten har vackert bevarade detaljer från byggåret såsom vackra trägolv, dörrar med klassisk spegelindelning samt spröjsade fönster med originalbeslag. Alla fönster vetter mot den lugna gården.
Närhet till ett brett restaurangutbud, mysiga kaféer samt kommunikation i form av tunnelbanans gröna linje och goda bussförbindelser. Här finner du även Årstavikens promenadstråk en kort promenad från lägenheten!

Brf Östgöten nr 207 har en mycket god ekonomi med en låg belåning. Föreningen äger sin tomtmark och har stora intäkter från hyreslokalerna och även stora, framtida kapitaltillgångar i form av en hyresrätt samt de fem hyreslokalerna. Lägenheten är belägen i trivsamma kvarter i Skanstull.

Välkommen hem!

Om området

Här bor du mitt i händelsernas centrum med närhet till både stadens puls och till avkopplande natur i Blecktornsparken. Här är mötesplatsen som alla känner till med uteserveringar, matställen och kaféer samt närhet till strandpromenad längs med Årstaviken och Hammabykajen, badplatser och gröna parker.

Från Ringvägen har du nära till shopping och ett flertal mysiga kaféer och restauranger. Förutom Lilla och Stora Blecktornsparken har du nära till Vita Bergsparken med dess lummiga grönområden. Nytorget ligger bara ett stenkast bort liksom båten över till Hammarby Sjöstad. I kvarteren finns mängder av trevliga och välrenommerade krogar och restauranger med influenser från jordens alla hörn. På gångavstånd finns ett flertal träningsanläggningar, bl.a. Eriksdalsbadet som erbjuder både gym, inomhus-och utomhusbad och Friskis & Svettis med två gym bara något kvarter bort.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer, du når snabbt T-banans gröna linje ca hundra meter bort. Södra Stations pendeltågsstation når du via en kort promenad, såväl som flera busslinjer bl.a. 3:an, 4:an och 57:an som stannar strax utanför porten.

Närservice

Vid Skanstull finns nästintill all service och handel, t.ex. Ringens galleria samt Skrapan med dess breda utbud. Det erbjuds även flera livsmedelsaffärer, systembolag, bagerier, restauranger, gym och simhall. Nytorget med alla klädbutiker, Urban Deli, caféer och restauranger når du med en kort promenad.

Parkering

I området tillämpas boendeparkering, se Stockholms stads hemsida. Månadsbevis kan köpas för 1100 kronor för fast boende.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar Östgöten Nr 207 2019
Årsredovisning Östgöten Nr 207 2019
Hemsida Brf Östgöten

Bilder

Föreningens fina gård

Föreningens fina gård

Planeringsverktyg

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna fantastiskt charmiga 1:a som erbjuder rikligt med bevarad 20-tals känsla och är belägen i en mycket välskött förening med låga avgifter! Denna välplanerade lägenhet är i genomgående bra skick och golven pryds av vackra originalgolv i de olika rummen. De fina, spröjsade originalfönstren har bevarade stängningsanordningar i form av spanjoletter. Så snart du stänger lägenhetsdörren så lämnar du gatans puls och sorl bakom dig och njuter av stillheten som denna fina lägenhet erbjuder med närheten till föreningens fina gård och grönskan utanför ditt fönster. Här bor du bekvämt i populära SoFo med närhet till allt på Söder och tunnelbanan något stenkast från porten!

HALL
Inredningsbar och välkomnande hall med utrymme för en liten arbetshörna eller möblemang för den som önskar. Här finns också goda avhängningsmöjligheter i form av en charmig hatthylla i original. Man har även byggt en smart förvaringsplats upp mot taket i del av hallen. På golvet ligger ett fint trägolv, väggarna är vitmålade och taket är vitmålat hela lägenheten igenom.

KÖK
Rymligt, ljust kök med vackert originalgolv i trä och ett stort fönster som släpper in rikligt med ljus. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis/gasugn, kombinerad kyl/frys, diskho och ovan diskbänken i rostfritt sitter kakel i retrostil. Bakom de vita skåpluckorna med fina tidsenliga beslag, erbjuds mycket generös förvaring och i köket finns plats för ett matbord med stolar invid fönstret mot gården.

VARDAGSRUM
Det spatiösa vardagsrummet som pryds av ett vackert fiskbensmönstrat ekparkettgolv i original, erbjuder gott om plats för soffgrupp med soffbord och tv-bänk samt sovdel. Härifrån nås en mycket rymlig garderob. För den som önskar kan det generösa fönstret ersättas av ett franskt fönster mot gården.

BADRUM
Ljust och fräscht badrum med duschhörna, handfat med spegelskåp ovan, wc och ett förvaringsskåp. På golvet ligger en våtrumsmatta och väggarna är vitkaklade.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Varmt välkomna på visning!
Antal rum
1 rum
Boarea
37 kvm
Areakälla
Faktisk uppmätning
Areakälla kommentar
faktisk uppmätning norm SS 21054:2009
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
0.5 av 5, hiss finns
Pris
SEK 2,875,000 som utgångspris
Avgift
SEK 1,711 inkl värme, VA
Information avgift
Inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat med styrelsen 2021-04-27)
Andel i föreningen
1.07456 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadsår
1930
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 2/11/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
142 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
143 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Tillgång till en trevlig innergård med fina utemöbler och en grill som tas fram sommartid.
Innergården når man via dörr från entréplanet. Tvättstuga med 4 tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt en mangel. Varje pass kan bokas av två personer som då får två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp var. En person på varje pass kan dessutom boka grovtvättmaskinen. Huset har fiberanslutning via IP-Only som är ett öppet nät där det finns ca 20 olika operatörer att välja på. Till lägenheten hör ett vindsförråd. I källaren finns ett cykelrum med ingång direkt från gatan.
Förening
Namn
HSB Brf Östgöten nr 207 i Stockholm
Om föreningen
I centrala men samtidigt lugna kvarter med närhet till det mesta hittar du BRF Östgöten 207. Föreningen bildades 1981 och förvaltar fastigheterna kvarteret Masken nr 41 och 44 i Sofia församling i Stockholm. Huset byggdes 1930 och föreningen är en äkta bostadsrättsförening samt att man äger marken. Ytan på bostadsrätterna uppgår till 3503 kvm och lokalerna uppgår till en yta om 993 kvm.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
85
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
Bredband och TV levereras via IP-only. IP Only låter dig välja mellan ett flertal leverantörer för att leverera Internet, TV och Telefoni.
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
1990- Stambyte
1990- Elstigarna byttes
2000- Fasaden renoverades
2005- Stammarna spolades
2005- Nya tvättmaskiner installerades.
2005- Trädäcket på gården byttes
2006- genomförde föreningen en OVK besiktning
2010- Hela innergården renoverades med nya planteringar, träd, blommor och gräs samt nya trädäck. 2014- Värmeväxlare/fjärrvärmeanläggningen i källaren byttes ut
2017- Har man genomfört målning och renovering av alla fönster på Ringvägen 114 och de in mot gården på Östgötagatan 89.
2018- Byte av hiss
2020- Injustering av värme och byte av radiatorventiler
2020- Målning trapphus

Föreningen har påbörjat installation av balkonger mot gården för berörda lägenheter. Arbetet planeras fortgå mellan vecka 13-27.
Ekonomi
Nyckeltal för 2019
Lån per kvm boarea: 3.170 kr
Totala långfristiga skulder: 10.972.500 kr
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Föreningen tillåter delat ägande med en minsta ägarandel om 10%.
Äger föreningen marken
Föreningen äger tomtmarken och drabbas därmed inte av höjd tomträttsavgäld.
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 476
Övrigt
Tvättstugan finns i källaren och är utrustad med fyra maskiner, två torkskåp, två torktumlare, en grovtvätt samt centrifug och mangel. Cykel förråd finns att tillgå samt cykelparkering på gården och innergården.

Karta

Södermalm Katarina Stockholm

Östgötagatan 89, ½ tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg