190
MED58749F0699244C3781FE5CCB7CF60C18

Stor 2:a på högsta våningen med hiss!

Såld!

Viksjö, Järfälla

Stråvägen 2, 6 tr


Såld!
Slutpris: SEK 1,967,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Accepterat pris!
Välplanerad 2:a om 68 kvm i ett attraktivt område
Accepterat pris
- Högst upp 6/6
- Hiss finns
- Fönster i 2 olika väderstreck!
- Vardagsrum med fransk balkong,
- Stort kök med matplats och utgång till balkong med bästa solläge!
- Generös klädkammare.
- Bredband och kabel-tv ingår i avgiften!
- Nära till såväl natur som buss, samt till Viksjö Centrum

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,676 inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea68 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer269
Byggår1968
Driftskostnad208 kr/månad

Bilder

Härligt ljusinsläpp med fri utsikt från högsta våningen

Kök med matplats och anslutning till balkong

Sovrum

Kök

Rymligt vardagsrum med fransk balkong

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
68 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Rymlig hall med plats för förvaring i 2 garderober samt på kapphylla intill entrén. Laminatgolv och tapet med latte kulör. Spotlights i taket. Till höger om entrén finns en praktisk klädkammare med förvaring på hyllor och klädstång. Laminatgolv och gula väggar.
Kök
Ljust och stort kök med matplats för minst 6 personer. Ljusa köksluckor med sandfärgat kakel ovanför diskho i rostfritt samt bänkskiva i massiv ek. Den maskinella utrustningen består av spis (Elektro Helios), fläkt, diskmaskin (Electrolux) och kombinerad kyl/frys (Whirlpool). Vid matplatsen finns anslutning till rymlig balkong i härligt sydvästläge med exponering av många soltimmar.
Vardgasrum
Rymligt och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och fransk balkong med vidgade vyer över området. Här finns plats för soffgrupp med bord och TV-hörna. Parkettgolv och vita väggar (2019).
Badrum
Helkaklat med klinker i ljus terrakotta, likaså halva kaklet på väggarna som efter bården sitter med kakel i beige. Utrustat med wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp och badkar.
Sovrum
Rymligt med plats för dubbelsäng och skrivbord eller byrå om man önskar. Förvaring finns i 2 garderober. Laminatgolv och tapet i latte kulör med vit-blommig fondtapet.
Tvättavdelning
Här finns arbetsplats på bänkskiva med trådbackar under samt tvättho. På golvet ligger grått klinker och väggarna är vita. Fönster finns med fint ljusinsläpp.
Bostadsrättshandlingar
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.
Undersökning av bostad och förening
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.
Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 3,676 inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
Driftskostnad
SEK 2,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.37737 %
Andel av årsavgiften
0.37737 %
Reparationsfond
SEK 610
Tillträde
Omgående
Byggnad
Byggnadstyp
6-våningshus med hiss
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX-system
Energideklaration
Utförd 8/8/2018
Energiklass
F
Energiprestanda
163 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas (2017)
Allmänt om lägenheten
Övrigt
- Källarförråd i samma port
- Tvättstuga på entréplan
- Cykelrum i samma port
- Balkong mot sydväst
- Snabbt tillträde möjligt

Renoveringar
2019 - Tapetsering i vardagsrum
2019 - Nytt golv i klädförråd
2018 - Tapetsering i kök
2018 - Ommålning i tvättrum
2017 - Ommålning badrumstak
2013 - Ommålning av balkong
2013 - Nytt golv & tapetsering i hall, samt spottar
2012 - Nytt golv & tapetsering i sovrum
2010 - Nytt kakel och ny diskbänk i kök
ca 2004 - Renovering badrum
Förening
Namn
HSB Brf Eken i Järfälla
Om föreningen
Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Tvättstuga, cykelförråd och 2 st hobbyrum samt en föreningslokal på Stråvägen 4 finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter.
Föreningen tillämpar enhetsmätning av elen via företaget Home Solutions, faktura skickas 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Detta innebar att du som boende betalar för den el du/ni verkligen förbrukar.

Som boende i föreningen har du automatiskt en bostadsrättsförsäkring tillhörande din lägenhet, tack vare att föreningen har detta i sitt avtal med Folksam. Du som boende behöver alltså inte teckna någon egen tilläggsförsäkring för din bostadsrätt, i form av ett sk bostadsrättstillägg.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.
TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.
Parkering
Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. 85 p-platser och 242 garage-platser. Parkeringsplats utan el-stolpe för ca 150 kr/mån. Garage utan el-stolpe för ca 281 kr/mån och med el-stolpe för ca 351 kr/mån (2019-09-30). Separat kö via HSB.
Renoveringar
2013: Byte av takpapp
2014: Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum samt alla föreningens soprum.
2016/17: Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen.
2015/16 Spolning av stammarna i byggnaderna. De spolas vart 5:e år, då utförs besiktning av stammarna samt underhåll.

Kommande renoveringar
Stammarna kontrollerades för 4 år sedan, ingen åtgärd bedömdes behöva utföras då stammarna pga att de går rakt lodrätt fortsatt håller sig i gott skick. Nästa spolning och kontroll genomförs 2021.
Avloppsledningarna i bottenplattan/sulorna kommer att fräsas och relaining ske, de liggande avloppsstammarna.
Pågående fasadrenoveringar, kontakt med kommunen då de är kulturmärkta gällande utförande. Avslutas under året.
Energisparprojekt pågår löpande i samarbete med HSB Värmland, avser även ventilation, och där återstår att se över flödet i radiatorerna för att uppnå maximal komfort i relation till kostnad. Ventilationssystemet har återvinning där värmen i frånluften tas om hand och har reglerats till ett bra flöde under 2019.
Ekonomi
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp som betalas enligt föreningens stadgar. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Inför 2020 höjdes avgiften med 3 %. Fortsatt indexjustering/avsättning till kommande renoveringar kan komma ske.

Karta

Viksjö Järfälla

Stråvägen 2, 6 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg