190
MED434259A3B9274E68AC5864535BA6867A

Gavelradhus i Viksjö!

Såld!

Viksjö, Järfälla

Högbyvägen 14


Såld!
Slutpris: SEK 3,695,000

Ansvarig mäklare

Har du väntat på tillfälle att förvärva ett radhus med gavelläge i populära Viksjö? Nu finns detta 2-plans radhus till salu på 5 rok om 129 kvm! Här erbjuds ett snyggt kök med matplats, matsal, stort vardagsrum, samt tvättstuga och gäst-wc på entréplan. På övre plan erbjuds 3 stora sovrum, en klädkammare och garderobsvägg i hallen, samt ett helkaklat badrum med både badkar och dusch. På tomten finns två härliga uteplatser att utnyttja i väst respektive öst för maximal solexponering. På framsidan finns ett utomhusförråd för praktisk förvaring av trädgårdsverktyg och cyklar.
Det mesta som du kan önska dig har redan renoverats under senare år. Till exempel nya fönster (2016), omlagt tak, ett helrenoverat badrum (2013) och ett Nivell-system på hela nedre plan samt renovering av krypgrund. Huset är förhandsbesiktigat och ansvarsförsäkrat.

Här bor du i lugnt och barnvänligt område med närhet till Högbyskolan och Görvälnsbadet samt gångavstånd till Viksjö Centrum med all tänkbar service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. Bara ett stenkast från huset finns närmaste busshållplats. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren inom räckhåll.

Välkommen på visning!

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea129 kvm
Tomtarea326 kvm
Byggår1969
Driftskostnad3,435 kr/månad

Bilder

Baksida i östläge

Altan baksida byggd 2017

Balkong med kvällssol

Kök renoverat 2014

Kök med matplats

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
129 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Entré/ Hall
Ljus och välkomnande hall med grått klinker på golvet och behaglig golvvärme under fötterna vid kyliga vintertider. På väggen finns vit vävtapet och i inre hallen ligger enhetligt parkettgolv som i övriga rum. Intill entrén finns kapphylla.
Tvättstuga
Till vänster i hallen finns denna tvättstuga renoverad 2014 med vitt klinker på golvet och halvkaklade väggar i vitt som därefter följs av vit vävtapet. Utrustat med tvättmaskin, torkskåp och tvättho samt varmvattenberedare.
Gäst-WC
Bredvid tvättstugan finns gäst-wc renoverad 2014 med vitt klinker på golvet och halvkaklade väggar i vitt som därefter följs av vit vävtapet. Utrustat med wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp och golvvärme.
Kök
IKEA kök renoverat 2014 med vita luckor upptill och luckor i ek nedtill, samt mönstrad laminatskiva som stänkskydd ovanför bänkskiva i vit laminat. Köket är fullutrustat med induktionshäll och varmluftsugn under, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och fullstor kyl samt frys. Här finns plats för matbord för ca 4-6 personer. Parkettgolv och vita väggar. Härifrån finns anslutning till den nya altanen (2017) och baksidan av trädgården.
Matsal
Rymligt rum med plats för större matbord vid större middagsbjudningar. Här finns möjlighet att förstora köket för den som önskar genom att ta bort väggen mellan kök och matsal. Parkettgolv och målade väggar i aprikos.
Vardagsrum
Stort och rymligt med plats för soffgrupp och TV-möbler. Parkettgolv och vita väggar. Härifrån finns anslutning till framsidan av huset genom altandörr av helt glas. Diskret i hörnet finns fläktreglaget till det mekaniskt ventilerade Nivell-golvet. Här sitter även luftvärmepumpen (2013).
Förråd under trapp
Här finns förvaringsplats för verktyg mm, elcentral och lucka ned till krypgrunden.
Hall
Här har planlösningen ändrats där det gamla förrådet idag är öppet mot hallen med en diskret garderobsvägg (ingår i köpet) och ljuset från fönstret flödar in genom hela hallen. På denna våning finns enhetligt parkettgolv från 2012 och vita väggar.
Badrum
Renoverat 2013 med klinker i beige och kaklade väggar i vitt med blått detaljkakel vid dusch och badkar. Här erbjuds både badkar och dusch med glasdörrar, dubbla handfat med kommod, spegelskåp med belysning, wc-stol och spotlights samt golvvärme. Fönster finns.
Sovrum 1
Stort med plats för säng, skrivbord, hyllor mm. Parkettgolv och vita/gråa väggar. Detta rum har tillgång till klädkammaren gemensamt med sovrum 2.
Sovrum 2
Master bedroom med plats för dubbelsäng och byråer. Parkettgolv och vita väggar med lila fondvägg. Härifrån finns anslutning till klädkammare samt balkong.
Sovrum 3
Rymligt med plats för säng, skrivbord och garderob. Parkettgolv och gröna väggar. Härifrån finns anslutning till balkong.
Klädkammare
Här finns plats för klädförvaring på hyllor och klädstång. Lucka till vinden.
VIKTIG INFORMATION
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.
Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans gavel radhus
Byggnadsår
1969
Uppvärmning
Direktverkande el samt Luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 4/30/2012
Energiprestanda
103 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Mekaniskt ventilerad krypgrund (2014)
Grundmur
Betongbalkar på plint
Stomme
Trä
fasad
Trä/Tegel (baksida 2017)
Fönster
3-glas fönster (isoler) /2-glas
Bjälklag
Betong/trä
Tak
Betongpannor (1999)
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Viksjö 3:188
Övrigt
Balkong finns i anslutning från två sovrum och vetter mot väst med kvällssol.

Parkeringsplats i garagelänga samt flera uppställningsplatser vid garagen.

Fastigheten ingår i samfällighet. I samfälligheten ingår medlemsavgift, gemensam gård, garage och biluppställningsplatser, serviceledningar för vatten och avlopp samt belysningsanläggningar. Kostnad för detta läser du under driftkostnader.

Fiber via ComHem installerat i huset.

Luft/Luftvärmepump finns installerat i huset.

Åtgärdslista:
2012 - Nytt parkettgolv hela övre plan
2013 - Omdragning av el och ny elcentral
2013 - Installation av luftvärmepump
2013 - Badrum övre plan renoverat
2014 - Ombyggnation av entréplan och installation av Nivellgolv. Nivellgolv innebär att golvet är mekaniskt ventilerat. Fläktreglage diskret placerat i vardagsrum.
2014 - Nya golv på hela entréplan och golvvärme i yttre hall och wc
2014 - Renovering av gäst-wc och tvättstuga
2014 - Nytt kök
2014 - Nya tak av gips övre plan. Ny takpanel i hall samt matsal på entréplan
2015 - Krypgrund åtgärdad med plastfolie och installation av avfuktare
2016 - Nya fönster, altandörrar och ytterdörr. Alla fönster bytta utom på baksidans övre plan
2017 - Byte av träfasad på baksidan
2017 - Ny altan på baksidan

Renoveringar av tidigare ägare:
2009 - ommålning av balkong
1999 - Taket lades om
- Radiatorer i vardagsrum bytta
- På nedervåningen har alla innertak förutom ett bytts ut
Övriga byggnader
Praktisk förrådsbyggnad finns på framsidan i nära anslutning till huset.

Garage i länga ingår i samfälligheten.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 41,223 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 23,600
VA
SEK 2,457
Renhållning
SEK 1,321
Väg, samf
SEK 8,360
Försäkring
SEK 5,485
Beräknat antal personer
4
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,367,000
Byggnadsvärde
SEK 1,239,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,852,000
Tomt
Areal
326 kvm
Tomttyp
Svagt sluttande trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Trädgårdstomt i gavelläge som erbjuder uteplats på fram- och baksida mot väst respektive öst med solexponering från morgon till kväll! På framsidan finns stenlagd uteplats med tak och gräsyta med plats för studsmatta om man önskar. På baksidan finns en ny och trädäckad altan som är uppförd 2017. På tomten växer bland annat äppelträd, Syrén, rosor, Ölandstok och röda vinbär.
Planbestämmelser
Del av viksjö delplan ii
Stadsplan, beslutad
Datum: 1969-02-25

Östra mälaren
Ytvattenskydd, beslutad
Datum: 2008-11-25
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Viksjö S:10, GA:12
Högbyvägens gårdssamfällighet nr 2

Alla fastighetsägare på Viksjö 3:153-3:194 och 3:196-3:243 är medlemmar i Högbyvägens gårdssamfällighet nr 2. Den bildades för att ta hand om gemensam gård, parkeringsanläggningar i form av garagebyggnader och uppställningsplatser, förbindelseled, serviceledningar för vatten och avlopp samt vissa yttre belysningsanläggningar för fastigheterna. Läs samfällighetens hemsida för mer information: https://hogby2.wordpress.com/

Det utgår en avgift (8360 kr/år) som varje fastighetsägare är skyldig att betala. Denna avgift kan variera beroende på samfällighetens kostnader. Som exempel på driftskostnader betalas; el för belysningsstolpar och garage. Underhåll kan vara målning av parkeringsrutor, rensning av avlopp och dagvatten, reparation av trasiga vattenrör.

Karta

Viksjö Järfälla

Högbyvägen 14

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg