190
MEDBDC4FD9A1AD141C5B6D186F6E77305AD

Populär 1-plansvilla med garage!

Såld!

Skälby, Järfälla

Polarisvägen 27


Såld!
Slutpris: SEK 4,600,000

Ansvarig mäklare

Eftertraktad 1-plansvilla om 125kvm med garage och förråd. Huset erbjuder bl.a 4 sovrum, 2 bad/duschrum, separat tvättdel och generösa sociala ytor både inne och ute. Solig och skyddad baksida med träaltan och gräsmatta, här finns plats för både studsmatta och svalkande pool och på altanen både matgrupp, solstolar och loungegrupp. Baksidan vetter ej mot granne så utmärkt läge i kvarteret! Du har gångavstånd till förskola och cykelavstånd till skola i området. Villaområdet gränsar till Hässelby varpå bussförbindelser finns till både pendeltåg och t-bana likväl som möjlighet till serviceutbud och livsmedel i de båda kommunerna. Bostaden är förhandsbesiktigad och säljansvarsförsäkrad för sk. dolda fel!

Om området

Skälby är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till vackra grönområden. Skälby Gård välkomnar till trevligt valborgs- och midsommarfirande samt julmarknad. Skälbys bostadsområden består till största delen av friliggande villor och radhusområden. I området finns gym, pizzeria, närbutik och Strömvallen med fotbollsplaner. Lövstabadet i Hässelby finns inom cykelavstånd. Kommunen erbjuder en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll som på vintern erbjuder längdskidåkning. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Skälbyvägen går flertal bussar ner till Barkarby pendeltågsstation, men även till Hässelby/Vällingby där man når tunnelbane-nätet. Pendeltåget tar 18 min från Barkarby station, där finns även direktbussar till bl.a. Kista och Sollentuna. Nya ormbackaleden bidrar till en förbättrad tvärförbindelse mellan Järfälla och Sthlm/Hässelby.

Närservice

Ica Maxi i Barkarbystaden och Barkarby handelsplats finns inom bilavstånd samt Willys och Matvärlden i Veddesta som erbjuder mat från världens alla länder. Som alternativ finns även Åkermyntan C i Hässelby som erbjuder livsmedelsbutiker, apotek och diverse småbutiker samt blomster- och trädgårdsvaruhus.

Fakta

TypKedjehus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea125 kvm
Tomtarea539 kvm
Byggår1980
Driftskostnad2,708 kr/månad

Bilder

Välkommen till eftertraktad 1-plansvilla

Kök

Matplats

Badrum

Stor altan

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall
Praktisk hall med god förvaring av ytterkläder och skor. Yale doorman lås dvs kodlås på ytterdörr vilket förenklar vardagen med barn. Laminatgolv och målade väggar i grått.

Duschrum
Helkaklat utrymme från ca 2001 med wc-stol, handfat i kommod, spegelskåp och duschplats avgränsat med draperi. Fönster för ljusinsläpp.

Tvättstuga
Målade tät-/ytskikt på golv och vägg, arbetsbänk i trä med tvättho samt överskåp. Tvättmaskin och torktumlare från Miele samt varmvattenberedare från Thermia. Förråd alt. klädkammare i anslutning.

Kök
Stilrena, vita snickerier med målat kakel ovan bänkskiva i grå laminat och stor rostfri diskbänk med ho. Maskinell utrustning: Spishäll med ugn från Bosch, två kombinerade kyl och frys bredvid varandra från Samsung, diskmaskin från Bosch samt köksfläkt. Laminatgolv, målade väggar och tapet. Matplats för 6-8 personer precis utanför köksdelen med stora fönster och utgång till den träbelagda terrassen.

Vardagsrum
I L-formation med matplatsen utanför köket, altandörr i helglas och fönster längs med helvägg. Plats för både sällskaps-/tv-del och bibliotek/läshörna. Laminatgolv och målade väggar.

Badrum
Smakfullt renoverat badrum från 2016 med grått klinker och ljus kakelsättning med moderna, större plattor. Hög komfort med dubbla handfat i kommod, dubbla spegelskåp, golvvärme (el) samt handdukstork. Badkar, wc-stol, högskåp och infällda spotlights i tak. Fönster för ljusinsläpp.

Sovrum 1
Disponeras idag som föräldrarnas sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord, byrå och sittbänk. Fönster i två väderstreck, tapet med dekorativ fondvägg med fåglar och övriga väggar i vitt med svagt skimrande träd. (Garderob ingår i köpet)

Sovrum 2
Barnrum med plats för mycket leksaker, enkelsäng och skrivbord. Parkettgolv, målade gröna väggar och pigg fondtapet med blomster och fåglar.

Sovrum 3
Andra barnrummet med plats för säng, skrivbord, garderobsmöbel och massvis med leksaker. Laminatgolv och grön tapet med dekor av svamp och växtlighet.

Sovrum 4
Används idag som kontor men kan med fördel användas som det större sovrummet/föräldrasovrum med gott om plats för dubbelsäng. Här finns en dubbel-garderob, en enkel-garderob samt skjutdörrar längs med väggen till höger. Tapet med fondvägg beklädd med fåglar på kvist.

Garage
Plats för en bil i garaget samt två bilar på asfalterad uppfart utanför. God förvaring med vägghyllor som ingår i köpet. Fjärrstyrd garageport från 2010.

Renoveringar/förbättringar av tidigare ägare:
1999: VVB installerad
2001: Duschrum vid hallen
2007: Köksinredning
2008: Målat fasad
2010: Fjärrstyrd garageport

Renoveringar/förbättringar av nuvarande ägare:
2011: Två fönster bytta till 3-glas i bostaden
2013: Ytskikt vägg och tak i hall, vardagsrum, korridor, sovrum 2 (även nytt golv i sovrum 2)
2013: Nya innerdörrar
2014: Induktionshäll spis Bosch
2014: Ytskikt vägg målat i sovrum 1 2 och 4 samt tvättstuga.
2014: Alla oljefyllda el-element är utbytta utom ett i ena sovrummet.
2014: Indraget fiber i huset, öppen fiber från Telia.
2015: Diskmaskin med zeolit torkning från Bosch, tvättmaskin och torktumlare från Miele.
2016: Badrum renoverat, ny inredning med bänk och skåp i tvättstuga.
2016: Fönster i bad/dusch bytta till 3-glas.
2017: Resterande fönster i huset, ytterdörr och altandörr i helglas utbytta till 3-glas.
2017: Förvaring under tak utomhus byggs.
2018: Träbelagd terrass byggs.
2018: Alla eluttag / lampknappar förutom ett fåtal är bytta, samt jordade. De enda som inte är jordade är lamputtag och de uttagen som inte är bytta är de som sitter i köket samt garaget.
2019: Luft/luft värmepump installeras från Daikin
2019: Två kombinerade kyl/frys från Samsung
2019: Nytt FTX system för ventilation med fläkt på vinden , vindsmonterad köksfläkt.

FTX- system är ett mer avancerat ventilationssystem med mekanisk från och tilluft med värmeväxlare. En värmeåtervinningsanläggning återför/tar till vara på värmen från den utgående ventilationsluften, dvs. den luft som transporteras ut ur huset, till den inkommande nya friskluften. Frånluften är helt skild från tilluften varför lukt och föroreningar ej kan återinföras till huset. Den uppvärmda friskluften ledes in i kanaler till sovrum, vardagsrum och liknande utrymmen sk "torra utrymmen". Frånluften sugs ut genom kök, badrum och tvättstuga. Luftmängden regleras via fläkt på vinden.

Övrigt
- Tv via parabol/Canal digital, bredband är öppen fiber via Telia eller Bredbandsbolaget. (Nätverkskabel draget till vardagsrum (vid tv), sovrum 1 och sovrum 4)
- Radonmätning utförd med protokoll från mätning 2006-04-26 som gav ett årsmedelvärdet om 80 Bq/m3. Dvs under riktvärdet som är på 200 Bq/m3.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under avsnittet viktiga dokument, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare

Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt av alla bud, vilket innebär att säljaren avgör till vem man säljer sin bostad. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Antal rum
5 rum varav 4 sovrum
Boarea
125 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
1-planshus
Byggnadsår
1980
Uppvärmning
Direkt el (oljefyllda radiatorer) med luft/luft värmepump
Ventilation
FTX system från 2019
Energideklaration
Utförd 12/24/2011
Energiprestanda
54 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas fönster med isolerglaskassetter
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Skälby 3:1404
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 32,500 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 4,000
Uppvärming
SEK 19,000
Renhållning
SEK 1,500
Försäkring
SEK 8,000
Kommentar
Uppvärmning avser även hushållsel.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,596,000
Byggnadsvärde
SEK 1,815,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,830,000
Tomt
Areal
539 kvm
Tomttyp
Plan trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Lättskött och insynsskyddad tomt med plats för studsmatta, mindre plaskpool och lekborg. Förvaring under tak utomhus och plats för kompost, redskapsbod etc. Växtlighet på framsida är t.ex: plymspirén som häck. Växtlighet på baksida är t.ex: vinbär, rabarber, krusbär, amerikanska blåbär, hallon, jordgubbar, flertalet pioner och massor av perenner.
Uteplats
Träbelagd uteplats som löper runt huset på baksidan med generös plats för både matgrupp, solstolar och loungegrupp. Köksträdgård nedanför i pallkragar som ingår i köpet.
Planbestämmelser
Stadsplan (1979-11-12)

Sthlm stad äger marken längs med växthusvägen som tillhör Hässelby, för planarbete läs mer på Sthlm stad hemsida: Diarienr 2017-17157, Projektnamn: Växthusvägen, del av Hässelby Villastad 28:1
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld
Förmån: Officialservitut Tillträde, 01-JÄF-2356.3
Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM5-31/740.1
Last: Officialservitut Tillträde, 01-JÄF-2356.8

Karta

Skälby Järfälla

Polarisvägen 27

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg