510
MED02F5035E36E049A3AA097078F7124BEC

Såld!

Väl tilltagen villa om hela 187 kvm på lugn återvändsgata med privat baksida!

Viksjö, Järfälla

Skylvägen 14



Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

187 kvm

TOMTAREA

620 kvm

BYGGÅR

1973

DRIFTSKOSTNAD

2 667 kr/månad

Väl tilltagen villa om hela 187 kvm på lugn återvändsgata med privat baksida!

Väl tilltagen villa om hela 187 kvm på lugn återvändsgata med privat baksida! Huset genomsyras av exklusiva materialval och där inget lämnats åt slumpen. Huset har byggts ut under flera olika etapper och har idag en mycket mer ändamålsenlig planlösning än vad originalet kunde erbjuda. Här erbjuds nu mycket rymligt kök från Marbodal med massiv stenbänk, modern maskinpark, stor matplats och flera stora fönster mot framsidan, spatiöst vardagsrum i vinkel som enkelt rymmer både matsal och soffgrupp modell större, två helkaklade badrum varav det ena helt nyrenoverat, fyra bra sovrum med möjlighet till ännu flera samt allrum med utgång till balkong. Utemiljön präglas av poolen och dess stora trädäck som inbjuder till social samvaro, allt med en privat känsla då baksidan vetter ut mot allmänningen. Till huset finns garage med elport, uppfart för två bilar samt elbilsladdare. Bo i barnvänliga Viksjö med närhet till skolor, Viksjö C med all dess service, naturen och även Mälaren på behagligt avstånd. Viksjö erbjuder även 18-håls golfbana på Viksjö GK.

- Toppläge på lugn återvändsgata
- Fritt från insyn och granne med allmänning
- Taket omlagt 2018 (exklusive plåttak)
- Duschrum på entréplan helrenoverat 2020
- Ny luftvärmepump från 2020
- Exklusivt kök från Marbodal
- Pool och stort pooldäck med helt privat läge
- Genomgående ekparkettgolv i hela huset
- Toppmodern maskinpark i hela huset
- Fiber bredband
- Garage och två biluppställningsplatser samt elbilsladdare

Huset är förhandsbesiktigat och ansvarsförsäkrat!

Ansvarig mäklare

Bilder

MED02F5035E36E049A3AA097078F7124BEC
MEDF4593D6B24B64D489929BCF18F41C484
MED6CA283E3AB9347D99BE11CA2491C3C2F
MED53F54F40E7F042829CA5FB6F9EE8525A
MED2FAF66D337D8432AA6C85B7FF22E77E4

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

187 kvm

TOMTAREA

620 kvm

BYGGÅR

1973

DRIFTSKOSTNAD

2 667 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum varav 4-6 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Entré/ Hall
Entrén tillsammans med tvättstugan finns i utbyggd del av huset från 2002. Här välkomnas man i hall med mindre plats för avhängning direkt till vänster innanför dörren samt rejält med ytterklädsförvaring i inbyggd garderob med skjutdörrar (ELFA, 4-dörrar) längre in i hallen. På golvet ligger klinkergolv med golvvärme och väggarna är gråmålade 2018. Till dörren finns kodlås (Yale doorman).

Tvättstuga
Rymlig tvättstuga med klinkergolv med golvvärme. Här finns städskåp, garderob, arbetsbänk i vinkel med infälld tvättho, underskåp, väggfasta hyllor, torkskåp, ny tvättmaskin (Bosch, 2020) samt ny torktumlare (Bosch, 2020). Vädringsfönster finns mot baksidan.

Kök (Marbodal, 2006)
Mycket rymligt kök som i samband med renovering 2006 även byggdes ut mot framsidan. Här är idag flera stora fönsterytor mot framsidan som skänker gott om ljus. Från köket finns även altandörr i helglas ut mot framsidans trädäckade altan. Köket är inrett med kökssnickerier i ek och med arbetsbänk i massiv sten. Ovanför sitter grå kakel som stänkskydd och här finns arbetsbelysning med infällda spotlights ovanför arbetsbänk, i tak samt på skena. Här finns gott om skåpsförvaring och ytterligare förvaring i bortre del med grunda skåp, överskåp samt inbyggd vinkyl. Rymlig matplats finns framför fönsterna som vetter ut mot framsidan. På golvet ligger grått klinkergolv med golvvärme och väggarna är vitmålade. Köket är utrustat med fullstor kyl (Samsung, 2019), fullstor frys (Samsung, 2019), inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, inbyggd diskmaskin (Siemens, 2020), infälld induktionshäll, fläktkåpa i rostfritt samt inbyggd vinkyl. Hela maskinparken i rostfritt utförande.

WC/ Duschrum (2020)
Toppmodernt duschrum som helrenoverades 2020. Duschrummet är inrett med vita helkaklade väggar och ljusgrått klinkergolv med golvvärme. Här finns handfat med kommod, rund spegel, wc, duschhörna med glasdörrar och takdusch, handdukstork (el) samt infällt badrumsskåp med glasdörrar. I taket sitter infällda spotlights.

Sovrum 1/ Kontor
Entréplanets sovrum används idag som kontor men fungerar ju även utmärkt som till exempel gästrum. Här ligger tvåstavigt ekparkettgolv och väggarna är tapetserade. Fönster vetter mot framsidan.

Vardagsrum
Spatiöst vardagsrum som med den utbyggda delen och sina stora fönsterytor ut mot baksidan verkligen är ett ett rum att trivas och umgås i. Den mindre nivåskillnaden med två trappsteg ut mot den utbyggda delen fungerar som en bra avdelare mellan soffgruppen och matsalen, mellan dessa ytor finns även braskaminen perfekt placerad att avnjutas var du än sitter. Här ryms idag en soffa för hela släkten och här är helt privat med utsikt mot allmänningen och skogsdunge. Utbyggd del med golvvärme. Från vardagsrummet finns också självklart altandörr ut mot trädäcket och poolen. Trappan till övre plan renoverades 2010 och har idag vitmålad spaljé och med ledare och steg i ek. Under trappan finns förvaring och på halvplan finns utblåset från luftvärmepumpen.

Övre plan
Allrum/ Tv-rum
Till höger när man kommer upp finns detta allrum som fungerar perfekt som tv-rum. Här ligger ekparkettgolv och väggarna är tapetserade. I tv-hörnan finns platsbyggda hyllor. Från allrummet når man balkongen som ligger ut mot framsidan. Längre in mot sovrum och duschrum finns förvaring i inbyggt linneskåp samt inbyggda garderober med skjutdörrar (ELFA, 2-dörrar).

Sovrum 2 - Master Bedroom
Detta sovrum ligger i utbyggd del och här finns passage (tidigare original sovrum) som fungerar utmärkt som till exempel barnkammare , kontor eller som plats för ytterligare garderobsförvaring. Sovrummet med underbar karaktär med sitt stora runda fönster och franska balkong som vetter ut mot baksidan och med fri utsikt mot skogen och helt fritt från insyn. Förvaring finns i inbyggd garderob med skjutdörrar (4-dörrar).

Sovrum 3
Vitmålade väggar och med fondvägg av bildtapet, på golvet ligger ekparkett. Fönster vetter ut mot baksidan.

Duschrum/ Bastu/ WC
Helkaklat duschrum från 2003 med klinkergolv och golvvärme. Här finns handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna med glasdörrar, handukshängare samt WC. Bakom glasdörr finns även här bastun som har fönster mot gavelsidan.

Sovrum 4
Vitmålade väggar och ekparkettgolv. Här finns förvaring i inbyggd garderob med skjutdörrar (2-dörrar). Fönster vetter ut mot framsidan

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med ca 20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger och bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Ekonomi

EL

26 000 kr

VA

4 000 kr

RENHÅLLNING

2 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

32 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

Tillkommande kostnad, kommunal fastighetsavgift

8 349 kr / år

Kommentar

Under posten "El" ingår även kostnaden för uppvärmning samt att säljaren laddar elbil.
Ytterligare kostnader som säljaren bär för tillfället är:
Larm 476kr/ m
Bredband 309kr/ m

Byggnad

BYGGNADSTYP

1,5-plans villa

BYGGNADSÅR

1973

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2005

UPPVÄRMNING

Direktverkande el + Luftvärmepump

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-06-22

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

63 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

101 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta på mark

STOMME

Trä

FASAD

Kalksandsten/trä

FÖNSTER

3-glas fönster (2001-2006)

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Viksjö 5:13

Övriga byggnader

Separat garage finns på framsidan med plats för en bil. Framför garaget finns biluppfart för två bilar.

Externt förråd finns på fastigheten. I förrådet finns extra kyl / frys.

Övrigt

Åtgärdslista från säljarens år i huset (husets utbyggnationer i versaler):

2000 - Installation av braskamin
2001 - HUSET BYGGS UT. Utbyggnad vardagsrum och sovrum
2001 - Ny Kährs ekparkett på undervåning och övervåning
2001 - Ny garageport med automatisk öppning (elstyrd)
2002 - HUSET BYGGS UT. Utbyggnad tvättstuga och ny entré
2002 - Byggnation av pool, Folkpool Octavia
2003 - Renovering av badrum på övervåningen samt bastu. HUSET BYGGS UT med takkupa
2004 - Installation av poolvärmepump, Europac
2001-2006 - Nya Traryd 3-glas fönster
2006 - Installation av ny elcentral
2006 - HUSET BYGGS UT. Utbyggnad av kök samt nytt kök från Marbodal
2001-06 - Fasaden har löpande bytts ut när huset byggts ut
2010 - Installation av vinkyl i köket
2010 - Renovering trapp
2013 - Fiberanslutning
2016-18 - Fasaden löpande ommålad
2018 - Installation av elbilsladdare, "Garo Wifi"
2019 - Installation av kodlås på entrédörr, Yale Doorman
2019 - Ny kyl & frys, Samsung
2018 - Takomläggning med ny takpapp, takpannor och snörasskydd (exklusiv plåttak)
2019 - Ny duk till alla markiser (delvis elstyrda) som finns runt hela huset (installation av markiser 2002)
2020 - Badrum på nedre plan helrenoveras
2020 - Ny luftvärmepump, Toshiba wifi-styrd
2020 - Nytt staket runt uteplats med downlights
2020 - Ny dörr på förrådet
2020 - Ny dörr på poolhus
2020 - Ny Bosch Tvättmaskin I-Dos + Kondensortumlare
2020 - Ny Siemens diskmaskin med Zeolith torkning

Radonmätning utfördes 2008 och årsmedelvärdet uppmättes till 110 Bq/m3. Gränsvärdet för människors hälsa enligt strålsäkerhetsmyndigheten är 200 Bq/m3.

Sector alarm finns installerat sedan 2014. Kostnad är 476 kr/ månad. Kan övertas av köparen.

Parabol Canal Digital finns (389kr)

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 108 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 788 000 kr

TAXERINGSKOD

220

SUMMA PANTBREV

2 446 000 kr

Tomt

AREAL

620 kvm

TOMTTYP

Plan trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan (1976-03-31)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tomtbeskrivning

Plan och fint tomt som angränsar till allmänning och skogsdunge, ett väldigt privat läge. På tomten finns trädäckad altan på framsidan med utgång från köket samt stort trädäck som omgärdar poolen på baksidan.

Parkering

Biluppfart för två bilar framför garaget. Laddstation för el-bil finns installerat i anslutning.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Järfälla Viksjö GA:16
Förmån: Officialservitut Tillträde, 01-JÄF-1893.9
Last: Officialservitut Tillträde, 01-JÄF-1893.10

Viktiga dokument & länkar

Karta

Järfälla Viksjö

Skylvägen 14

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg