190
MED57C9DF30944843FF820D4746DC1735D8

Såld!

Axelsberg, Hägersten

Hägerstens Allé 18, vån 5


Såld!
Slutpris: SEK 6,660,000

Ansvarig mäklare

- 5 rok inkl separat uthyrningsdel med pentry & duschrum - Högt läge med sjöutsikt - 2 min till T-bana Axelsberg - Hiss & garage i huset

Trivsam 5:a med fritt läge, begränsad insyn och sjöutsikt ett stenkast från Axelsbergs centrum där det bland annat finns T-bana, matbutik och vårdcentral. Fantastisk utsikt från 5:e våningen med cirka 3 minuter till Mälarens strandkant. Bostaden har upp till fyra möjliga sovrum med den separata lägenheten med egen ingång om 1 rum med pentry och eget badrum som kan användas som uthyrningsdel, generationsboende eller egen verksamhet. Idag hyrs den delen ut. För den som önskar går det enkelt att öppna upp om man själv vill nyttja hela bostaden. Möblerbar balkong som bjuder på eftermiddags- och kvällssol! Bekvämt med hiss i huset som tar dig från lägenhetsplanet ner till källaren där det finns stor tvättstuga och varmgarage som hyrs ut till föreningens medlemmar.

Mycket bra planerad lägenhet som har flexibel och genomgående planlösning med fönster i två väderstreck. Vardagsrummet är stort nog för att få plats med både soffa, soffbord och matbord. Fint fönsterparti mot den möblerbara balkongen som ligger med härligt sydvästläge och bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Kök med matplats vid fönstret, köket är väldisponerat med bra arbetsytor och gott om förvaring. Matrummet som ligger mellan köket och vardagsrummet kan även användas som sovrum eller kontor. Smakfullt renoverat badrum från stambytet 2017 med dusch och tvättmaskin. 2-4 sovrum där det finns plats för dubbelsäng i alla rum. Bra förvaring i platsbyggda garderober i hall och sovrum. Praktisk liten klädkammare finns i den inre hallen.

Lågt belånad förening på friköpt tomt med många faciliteter så som föreningslokal, bastu och övernattningsrum. Föreningen har även en idrottsanläggning i källaren där det bla finns ett litet gym och där det går att spela pingis, badminton, m.m. Runt omkring huset är det grönt och lummigt, nere på föreningens lummiga gård finns en fin uteplats med pergola, grillplats och gräsytor för rekreation. I föreningen finns det både varmgarage och p-platser utomhus som går att hyra, separat kösystem.

Bra serviceutbud i området med ca 1-2 minuter till mataffär, tunnelbana, restauranger, vårdcentral och apotek. I Axelsberg bor man nära natursköna grönområden, Mälaren med klippbad, småbåtshamn och promenadstråk längs strandkanten. Runt husknuten ligger den stora lekplatsen Arkenparken, på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Vid Arkenparken finns den populära Hägerstenshamnens skola från förskoleklass upp till 6:an. Flera förskolor ligger på nära håll. Närhet till 4H gården - Eolshäll och i Aspuddsparken finns det djur att titta på och olika aktiviteter så som ponnyridning och minigolf med restaurang. Är du en båtfantast finns tre båtklubbar vid Mälaren.

I Axelsberg bor man nära Mälaren med badrocksavstånd på ca 5-8 minuters promenad för att njuta av badbrygga, vackra Vinterviken, promenadstråk vid vattnet och fina grönområden. Kort gångavstånd till lekparker, matbutik och restauranger. Mycket goda kommunikationer med T-bana och buss på ca 2 minuters promenad. Med tunnelbanan tar det ca 15 minuter in till T-centralen. Tre tunnelbanestationer bort ligger Liljeholmens galleria med nästan 100 butiker och restauranger. Här finns även tvärbana, direktbussar till Scania, Karolinska och Huddinge sjukhus och flygbussar till Arlanda. Med cykeln är du inne vid Södermalms puls på ca 15 minuter. Välkomna till ett trivsamt boende för hela familjen!

Om området

Axelsberg/Örnsberg karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. Här bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns Arken parken och den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Örnsbergs och Axelsbergs tunnelbana, det tar ca 10 minuter in till Slussen.

Närservice

Kort promenad till Örnsbergs och Axelsbergs Centrum med matbutik, vårdcentral, apotek, tandläkare, restauranger, gym T-bana m.m. I närområdet finns förskolor och skolor.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,848 Inkl värme & VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea122 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer44
Byggår1967
Driftskostnad683 kr/månad

Bilder

Solig möblerbar balkong

Stort vardagsrum

Välplanerat kök

Uthyrningsdel

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Planlösning enligt följande:

Uthyrningsdel/sovrum 4
Uthyrningsdelen har separat ingång samt eget badrum och pentry med spis och kylskåp. Pentryt har klinkergolv, målade/kaklade väggar samt väggskåp och hyllsystem för husgeråd. Helkaklat badrum från stambytet 2017 med klinkergolv. I badrummet finns dusch, wc, handfat och badrumsskåp med spegeldörr. Bra planerat rum med plats för mindre dubbelsäng och matbord. Garderob med plats för kläder. I hallen finns det utrymme för ytterkläder direkt vid dörren. Både i hallen och rummet ligger parkettgolv och väggarna är målade.

Resterade del av lägenheten:

Hall
Central och rymlig möblerbar hall med bra förvaring i platsbyggd garderob samt en separat garderob med skjutdörrar i spegelglas. Målade väggar, parkettgolv. Här finns även den igensatta dörren in till uthyrningsdelen. I den inre hallen finns en liten praktisk klädkammare. Samt ingången till badrum och två sovrum.

Kök
Originalkök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Bänkskivor i trä och rostfri diskbänk, ovanför arbetsytorna sitter kakel. Den maskinella utrustningen består utav: separat kyl och frys, diskmaskin, fläkt och hällspis med ugn. Vid fönstret finns plats för matbord. Plastmatta på golvet, Målade väggar.

Matrum/sovrum 3
Ligger mellan kök och vardagsrum. Rummet disponeras idag som matrum men kan även fungera som sovrum, bibliotek eller kontor.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med utgång till den möblerbara balkongen med eftermiddags- och kvällssol. Balkongen har trätrall och markis. I vardagsrummet är det gott om utrymme för soffgrupp och eventuellt större matbord. Målade väggar, parkettgolv.

Badrum
Stort helkaklat badrum med klinkergolv som renoverades i samband med stambytet 2017. I badrummet finns dusch med glasdörr, tvättmaskin, wc, inbyggd spegel, handdukstork och en garderob/badrumsskåp.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Tapetserade väggar, parkettgolv.

Sovrum 2
Stort sovrum med gott om förvaring i 5 inbyggda garderober. Här finns gott om plats för dubbelsäng och eventuellt skrivbord. På golvet ligger parkett, tapetserade väggar.
Antal rum
5 rum
Boarea
122 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 4,848 Inkl värme & VA
Driftskostnad
SEK 8,201 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,389
Övrigt
SEK 1,812
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
2.63837 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Bostadshus
Byggnadsår
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 10/6/2018
Energiprestanda
179 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten finns ett vindsförråd. Båda entrédörrarna är säkerhetsdörrar.
Förening
Namn
Brf Arken
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Arken bildades 1986 på friköpt tomt. Föreningens adresser ligger på Hägerstens Allé 18 och 20. Föreningen ombildades 1992 och består av 60 lägenheter varav ca 4 upplåts med hyresrätt. Dessa hyresrätter utgör en dold tillgång och ger tillskott i kassan vid försäljning/ombildning.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd eller vindsförråd. Några extra förrådsutrymmen finns för uthyrning, separat kö.

Föreningen har en samlingslokal Noarken och i anslutning till denna, ett övernattningsrum med ca 4 bäddplatser och tillgång till pentry. Samlingslokalen och gästlägenheten kan hyrs av föreningens medlemmar för ca 250 kr/natt. Det finns även en lokal som inretts till pingisrum, träningslokal med utrustning för innebandy, basket och badminton. En bastu finns tillgänglig för husets boende och ligger i port 20 NB.

Husets tvättstuga är välförsedd med 5 tvättmaskiner, torktumlare, mangelrum och separat torkrum och ligger i port 18. Hissen går ner till källaren/tvättstugan.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppen (prisbasbeloppet är 46 500 kr för 2019) ca 1 163 kr som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet på ca 465 kr som betalas av köparen.

Mer information finns på föreningens hemsida: http://www.brfarken.se/
Antal lägenheter
60
Varav hyreslägenheter
4
Tv och bredband
Kabel-TV och bredband går att beställa via ComHem.

Föreningen har tecknat gruppavtal med ComHem för bredband som beräknas träda i kraft under april 2020. Hastighet 250/50 Mb. Kostnad på 125 kr/månad tillkommer utöver månadsavgiften.
Parkering
I föreningen finns det både varmgarage och p-platser utomhus som går att hyra, separat kösystem. Garageplatserna kostar ca 500 kr/månad.

I övrigt är det boendeparkering på områdets gator vilket innebär att det är parkeringsavgifter och boendeparkering i området med taxa 5. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/
Renoveringar
Genomförda renoveringar i föreningen:
2019 - Ommålning av trapphus.
2018 - OVK (Obligatoriskt ventilationskontroll)
2017 - Stambyte och badrumsrenovering.
2016 - Genomgång av värme- och ventilationssystemen.
2015 - Renovering av det platta lågtaket.
2014 - OVK.
2014 - Nytt låssystem.

Planerade renoveringar:
Under 2019/2020 kommer föreningen troligtvis att utföra relining på liggande stammar i källaren/garaget som återstår som en del av stambytet. Föreningens fjärrvärmecentral planeras att bytas under 2019. Föreningen kommer även påbörja planering av framtida fasadrenovering, tilläggsisolering, fönster och balkong byte som beräknas starta under 2020. Information från styrelsen november 2019.

Karta

Axelsberg Hägersten

Hägerstens Allé 18, vån 5

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg