190
MEDD98FB912519B48999E6E365E60369907

Lantlig idyll

Såld!

Vaggeryd

Ulvstorp 12


Såld!
Slutpris: SEK 2,100,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu finns chansen att hitta hem på riktigt. Vid norra Hokasjön ligger Ulvstorp 12 beläget med insynsskyddat läge med utsikt över vacker småländsk natur att vila ögonen på. En kort grusväg leder in till denna lantliga idyll och här får man leva i lugn och ro utan att behöva störas av genomfartstrafik. Lyxen att kunna ta en liten promenad ner till sjöbrynet för att ta ett morgon- eller kvällsdopp vid badplatsen är få förunnat, men en självklarhet här.

Huset om ca 166 kvm är uppfört och omsorgsfullt omhändertagit av nuvarande ägare. Bergvärmen sänker kraven på husägaren och bidrar till ett mer bekymmersfritt boende på landet. I husets hjärta finns en trevlig matplats i direkt anslutning till köket med ett fönsterparti som tillåter solkatter att ta sig in. Härifrån förgrenar sig även resterande del av entréplanet mot ett större sällskapsrum, tre sovrum, ett badrum samt gästtoalett. Köket är försett med en altandörr ut mot en uteplats och direkt access till den lantliga miljön. Förutom källarvåningen med sällskapsrum, förrådsutrymme och hobbyrum finns även ett övre plan som inbjuder till en trivsam och avslappnad atmosfär med både sällskapsrum, sovrum och wc. På övre plan finns även möjlighet att uppföra en vägg vid behov av ytterligare ett sovrum.

Med sitt lantliga läge ligger Ulvstorp strategiskt beläget mellan Jönköping, Nässjö, Hok och Vaggeryd. Närheten ut till Riksväg 30 underlättar pendling både mot Jönköping i norr och Värnamo i söder. I närmsta byn Ödestugu finns väl fungerande omsorg med skola och förskola. Här finns en levande landsbygd med engagerande invånare och under sommaren anordnas populära sockenkvällar.

Om området

Ulvstorp ligger beläget vid Hokasjöns norra del, mitt emellan Jönköping och Vaggeryds kommun. I närheten finns även ett naturreservat och både Hokasjön och intilligande göl ger möjlighet till bad, skridskoåkning samt båtturer. Det är en levande landsbygd med närhet till Ödestugu där både skola och förskola finns. Sockenkvällar med våffelservering under sommarmånaderna lockar långt fler till denna socken än invånarna som bor här.

Kommunikation

Buss via Länstrafiken, se mer på jlt.se

Närservice

Med ca 15 minuters bilresa nås både Vaggeryd, Tenhult och Malmbäck där all tänkbar service finns såsom mataffär, apotek, restauranger m.m.. Hooks Herrgård med sin restaurangverksamhet, golfanläggning och högklassigt spa återfinns endast 5 km ifrån Ulvstorp. Närhet till riskväg 30 bidrar till att Jönköping nås smidigt med en bilresa på ca 25 minuter.

Parkering

Garage

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea166 kvm
Biarea131 kvm
Tomtarea3,043 kvm
Byggår1973
Driftskostnad2,426 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Varmt välkomna till Ulvstorp 12!

Stor taktäckt altan som inbjuder till gemenskap och sol till förmiddagskaffet

Gröna omgivningar och rofylld miljö med västerläge på husets framsida

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 4-5 sovrum
Boarea
166 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
131 kvm
Hall
Hallen är välkomnande och tilltänkt med varma färger och i direkt anslutning till ingången finns plats för att hänga av sig ytterkläderna. Vid passagen in mot övriga delar av huset finns även plats för annat hallmöblemang såsom byrå och spegel. Längs med dörren löper ett långt fönsterparti som släpper in ljus i hallen.
Sovrum
På bostadens västra sida ligger ett sovrum med ett spröjsat fönsterparti som ger vackra speglingar från kvällssolen in i rummet. Utsikt mot entrésidan av trädgården och det lantliga landskapet utanför. Rummet är försett med ett slipningsbart plankgolv och väggarna är beklädda med ljusa sovrumstapeter. Här finns gott om plats för säng och tillhörande sovrumsmöblemang.
Kontor / Sovrum
Rummet med utgång mot altanen och naturen. Idag används rummet som ett kontor men passar likväl som ett extra sovrum med plats för anpassat möblemang. Taket är ljust och naturligt ljusinsläpp kommer både från fönstret samt altandörren.
Sovrum
Sovrum med plats för tillhörande möblemang samt inbyggda garderober. Rummet har ett vitt tak, ljust golv och ljusinsläpp från fönster som är centralt placerat i rummet.
Matplats
Matplatsen i direkt anslutning till kök är beläget på första parkett i bostaden med ett större fönsterparti mot entrésidan och vy mot trädgården och landskapet utanför. Härifrån finns god utsikt mot såväl djur som betar och gäster som anländer. Runt ett matbord på denna plats får det gott och väl rum med sex personer.
Kök
Uppdaterat kök som går i harmoniska färger och inrymmer gott om plats för typiskt förvaring. Kakel ovan bänkskiva samt rostfria vitvaror. I köket finns en altandörr ut mot altanen.
Sällskapsrum
Två dubbeldörrar leder in till sällskapsrummet med plats för matsalsmöblemang, sittmöbler samt tillhörande möblemang. Detta är rummet med karaktär som klarar av ett långbord för de tillfällen som kräver det. Genomgående ljusinsläpp och ekparkett ger rummet en trivsam stämning.
Sällskapsrum övre plan
På husets övre plan är ett större sällskapsrum beläget. En kupa med ett fönsterparti ger rummet karaktär, ljusinsläpp och framförallt en extra yta för möblemang. Ett massivt plankgolv leder genom hela sällskapsrummet och binder ihop rummet till en helhet. Här finns möjlighet att uppföra en vägg för att åstadkomma ytterligare ett, eller kanske till och med, två sovrum.
Sovrum övre plan
Ett sovrum med massivt plankgolv, ljusa sovrumstapeter samt två fönster. Plats för en dubbelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang.
WC övre plan
Ljus WC på övre plan med toalett, handfat samt förvaringsmöjligheter.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1973
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 9/20/2019
Energiklass
D
Energiprestanda
60 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källargrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Betong + trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Ödestugu-Ulvstorp 4:19
Övrigt
Fiber framdraget men ej ännu installerat.
Övriga byggnader
Uthus
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 29,113 / år
Driftskostnad, varav
Uppvärming
SEK 24,578
Renhållning
SEK 4,535
Beräknat antal personer
2
Kommentar
I kostnaden för renhållning ingår även en årlig slamtömningskostnad.
I posten för uppvärmning ingår även elnät och elhandel.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,835,000
Byggnadsvärde
SEK 1,433,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 157,000
Tomt
Areal
3043 kvm
Parkering
Garage samt grusad uppfart utanför garage
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Djupborrad brunn som delas med grannfastigheten vilken också erlägger ca 500 kr per år enligt uppgift från säljaren. Enskilt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Officialservitut Väg, 06-ÖDE-244.2
Last: Officialservitut Vattentäkt Vattenledning, 06-ÖDE-193.1

Karta

Vaggeryd

Ulvstorp 12

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg