Huddunge, Huddungeby

Prästgården 195


Utgångspris: SEK 490,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Huddunge är en plats där du finner lugn och ro och där enbart vinden och fågelkvitter hörs. Här kan du ta ett djupt andetag medan du ser ut över vackra åkrar och horisonten och verkligen slås av den harmonin som ljuder. Strax utanför Huddungeby finns nu möjligheten att forma ditt eget drömboende i denna drömmiljö enligt dina egna preferenser!

Huset som finns på den 5833 kvm stora tomten är i stort behov av upprustning men har en enastående potential! På 180 kvm kommer ni att kunna utforma ett idylliskt boende för hela familjen. På gården finns även idag ett nybyggt Attefalls hus om 15 kvm dit el och fiber är framdraget och inkopplat, inrett med ett stort allrum samt helkaklat badrum.

Positivt förhandsbesked har tidigare lämnats för avstyckning samt uppförande av nytt bostadshus. Vatten via egen brunn med god kvalité.

Mitt i byn ligger kyrkan, skolan och lanthandeln. I området finns flertalet trevliga badplatser, tex vid sjön Myran samt Råksjön. Goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter både till Heby och Uppsala som Sala!

Välkommen hit, välkommen hem!

Det är fritt fram att besöka fastigheten för egen visning. För mer information kontakta ansvarig mäklare Jesper Ackelman, på 070-770 18 13 eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

Om området

Här finns "livskvalitet" med mycket frisk luft och natur. Mitt i byn ligger kyrkan, skolan och lanthandeln. I området finns flertalet trevliga badplatser, tex vid sjön Myran samt Råksjön. Myran är en liten familjär badplats med hopptorn, omklädningsrum, lekplats och sandstrand. Då det är en mindre skogssjö så blir den snabbt varm om försommaren. Råksjön som är en källsjö med liten badplats med sandbotten belägen cirka 5km öster om Huddunge vid Rödje.

I Huddunge finns föräldrakooperativet Skogsdungen samt Huddunge Byskola, läs mer på respektive hemsida http://skogsdungen.se/ samt http://www.huddungebyskola.se/
I Huddunge så anordnas det bl.a. pubkvällar sommartid och Valborg och midsommar firas traditionellt vid Hembygdsgården. Dessutom anordnas varje år "Fest i Heby", som är ett årligt återkommande evenemang som pågår i Heby kommuns geografiska område under en vecka där man kan se landsbygdens utbud och aktiviteter.

Se mer info om byn på hembygdsföreningens egen hemsida: http://www.huddunge.se

Kommunikation

UL-buss mot Heby, Tärnsjö och Östervåla. Mycket bra tågförbindelser från Heby med Upptåget till/från Sala och Uppsala (se www.ul.se samt www.sj.se för tidtabell). Även UL- buss mot Uppsala och Sala.

Närservice

Lunda Handel - ICA mitt inne i Huddunge; ombud för apotek, systembolag och tipstjänst, de har även bensin och diesel.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Boarea195 kvm
Tomtarea5,833 kvm
Byggår1909

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
På tomten står ett större hus på ca 180 kvm i två plan. Huset är i stort behov av renovering/upprustning.

Dessutom finns ett nybyggt Attefalls hus om ca 15 kvm. Utrustat med stort allrum med parkettgolv samt ett helkaklat badrum utrustat med handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna med glasväggar, varmvattenberedare samt wc. Mörkt klinkers på golv samt vitt kakel på väggar. Trälagd uteplats med härligt solläge.
Boarea
195 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
1909
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Fastighetsbeteckning
Huddunge Prästgård 1:2
Övrigt
Till tomten så finns el och fiber framdraget och inkopplat.
Övriga byggnader
Nybyggt Attefalls hus stående på plintar. Byggt med vit träpanel, lutande tak med takpapp. 3-glas fönster.
Allmänt om fastigheten
Tillkommande kostnad
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 922,000
Byggnadsvärde
SEK 720,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 210,000
Tomt
Areal
5833 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om, grävd brunn. Enskilt avlopp (2-kammarbrunn med infiltration)

Karta

Huddunge Huddungeby

Prästgården 195

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg