190
MED482F57639BB74CB0B21F547449912FD7

Såld!

Gimo, Gimo

Fabriksgatan 6


Såld!
Slutpris: SEK 2,300,000

Ansvarig mäklare

Helrenoverad 30-talsvilla där fokus har legat på att höja standarden samtidigt som man bevarar den gamla charmen!

Denna välplanerade 2-plasvilla med källare präglas av tidstypiska detaljer tillsammans med neutrala färgval för att skapa ett boende som passar de flesta. Samtliga ytskikt är renoverade, likaså har man dragit ny el, rustat hela köket samt byggt en ny altan. Detta har resulterat i drömvillan för er som söker något i äldre stil men inte vill gå ner i standard.

Fastigheten är belägen i ett barnvänligt område med lite trafik. Gimo har ett levande centrum med service och butiker. Gymnasieskola, bla. Wilhelm Haglunds gymnasium, grundskola och förskola finner du också i Gimo. Här finns även simhall, ishall, ridklubb och idrottsanläggning samt fint terrängspår. Skidspår vintertid som även har konstsnö vid behov.

Pendlaren bor inom bekvämt avstånd till och från centrala Uppsala och vill man hellre ta bussen tar man enkelt 811:an från Gimo bussterminal.

Vid intresse, vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Om området

Gimo är en gammal bruksort vid Olandsån i Skäfthammars socken ca 5 mil nordost om Uppsala. Gimo Bruk grundades redan 1615. I orten bor idag ca 2 700 invånare
Historik
Gimo Bruk anlades 1615 som kronobruk under Österby. 1643 köpte Louis De Gee bruken.
Gimo förblev i släkten De Geers ägo till 1756, Herrgården, som stod färdig på 1780-talet, har bevarat sin ursprungliga karaktär med bl.a. Rehns inredningar. Under 1800-talet, då Gimo ägdes av släkten Reuterskiöld, fick järnhanteringen mindre betydelse, medan jordbruk och sågverksrörelse expanderade. Stångjärnssmidet flyttades till Österby, Gimo blev huvudort för sågverksdriften. Masugnen släcktes 1936. I samband därmed övertog Korsnäs AB bruket. Idag är Sandviken Coromant största industrin i orten.

Kommunikation

Bussförbindelserna med Upplands Lokaltrafik är goda både till och från, samt inom Gimo. Bussarna går varje halvtimme till 22.00. En lokalbuss går runt inne i Gimo. Bra bussförbindelse även till Tierp.

Närservice

I Gimo finns två dagis, förskola, två grundskolor varav den ena endast har klass 1-5. Särskola, resursskola och gymnasieskola. Det finns även en familjecentral, simhall, ishall, idrottshall, eljusspår med möjlighet till skidåkning vintertid, ett gym, fotbollsplaner samt en mindre friidrottsplats.I Gimo finns ICA Supermarket. Liljebergs Optik,bensinstationer och Pizzerior.

Parkering
Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea118 kvm
Biarea91 kvm
Tomtarea835 kvm
Byggår1934
Driftskostnad3,639 kr/månad

Bilder

Exteriör

Exteriör

Exteriör

Entréplan

Entréplan

Entréplan

Entréplan

Entréplan

Entréplan

Entréplan

Entréplan

Entréplan

Entréplan

Entréplan

Entréplan

Entréplan & källarplan

Övre plan

Övre plan

Övre plan

Övre plan

Källarplan

Källarplan

Exteriör

Exteriör

Exteriör

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
ENTRÉPLAN

-Hall-
En väldigt stor och ljus hall som erhåller gott om plats för de förvaringsmöblemang som önskas! Här kliver du in på ett vackert vitmålat plankgolv som även pryder flera väggar. I hallen finner du även trappan som tar dig till övre plan.

-Vardagsrum-
När du går in till höger från hallen kommer du in i ett luftigt och härligt vardagsrum som kommer att bli den självklara platsen när det vankas fredagsmys med vänner och familj! Här finns två vackra och spröjsade fönster i två väderstreck som ger ett behagligt ljusinsläpp. På golvet ligger det charmiga träplanket som även här återfinns på väggarna.

-Kök-
Stilrent, moderiktigt och lantligt kök som aldrig kommer att gå ur tiden. Ljusgråa köksluckor, vit bänkskiva och vitt kakel ovanför arbetsytorna. Ypperlig förvaring i två stycken skafferier med fina dörrar. Utöver detta finns det ett mindre utsiktsfönster som vetter ut mot bakgården, utgång till altanen samt plats för en trevlig matgrupp invid fönster. I köket finner du utrustning såsom diskmaskin, häll, samt en fristående fläkt i rostfritt utförande.

-Matsal-
Från både köket och vardagsrummet når du detta oerhört sällskapliga rum som ger dig en fantastisk möjlighet att arrangera större sociala sammankomster. Vitt plank på väggar och golv samt platsbyggd förvaring. Här finns även boendets fullstora kyl och frys.

-WC-
En fin mindre wc med höga vita socklar och vitt träplank på golvet.

-Uteplats-
En framstående trälagd altan där det ryms sköna loungemöbler och större matgrupper, detta är en plats där enbart fantasin sätter gränserna! Här kan du avnjuta morgonkaffet omfamnad av den vackra trädgården på morgonkvisten eller sitta samlad med vänner och familj över en grillkväll.

ÖVRE PLAN

-Övre hall-
En trappa upp kommer du till den övre hallen som idag fungerar utmärkt som en mindre arbetshörna. Ljust golv och vita väggar.

-Sovrum 1-
Ljust och fint sovrum med mycket god förvaring i form av en stor garderobsvägg. Ljust golv och vita väggar.

-Sovrum 2-
Husets master bedroom! Här får du plats med en härlig dubbelsäng mellan de vita träbalkarna som ger just detta rum en extra dimension och charm. Här ligger det ett lite mörkare golv och väggar samt tak är vita.

-Sovrum 3-
Snyggt sovrum med uppiggande tapeter i turkosa kulörer. Här får du plats med säng samt det övriga möblemang som önskas! Inbyggda förvaringshyllor och ett platsbyggt skrivbord som optimerar allt utrymme under snedtaket på bästa möjliga sätt.

KÄLLARPLAN

-Badrum-
Väldigt stort badrum med kaklade vita väggar och ett mörkare klinkergolv. Fönster i två väderstreck ger ett fint naturligt ljusinsläpp. Här finns utrustning såsom bubbelbadkar, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, tvättställ med kommod samt wc. I anslutning till badrummet finner du även boendets bastu.

-Gästrum-
Mysigt sovrum med vit träpanel i taket, vitmålade väggar, ljust golv samt inbyggd förvaring.
Antal rum
5 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
118 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
91 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1934
Uppvärmning
Bergvärme, markvärmepump (el)
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 11/28/2010
Energiprestanda
98 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Stående + liggande träpanel
Fönster
2-glas fönster kopplade, 3-glas fönster
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Skäfthammar 12:41
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 43,672 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 30,000
VA
SEK 6,372
Renhållning
SEK 2,000
Försäkring
SEK 5,300
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Kostnad för el och uppvärmning har slagits ihop.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 5,048 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 673,000
Byggnadsvärde
SEK 434,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,337,550
Tomt
Areal
835 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Planbestämmelser
Byggnadsplan för gimo
Byggnadsplan, beslutad
Datum: 1971-11-17

Avstyckningsplan, avregistrerad
Datum: 1927-07-28

Avstyckningsplan, avregistrerad
Datum: 1930-04-11

Avstyckningsplan, avregistrerad
Datum: 1934-07-28

Avstyckningsplan, avregistrerad
Datum: 1935-12-17
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Last, Avtalsservitut: Brunn, 03-IM1-86/2220

Karta

Gimo Gimo

Fabriksgatan 6

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg