190
MED05DE99472F2B4AF99E9FC2BFED81F16E

- STADSPULSEN - LÅG MÅNADSAVGIFT - UTSIKT ÖVER CITY -

Såld!

Luthagen, Uppsala

Sturegatan 4B


Såld!
Slutpris: SEK 1,650,000

Ansvarig mäklare

- STADSPULSEN - LÅG MÅNADSAVGIFT - UTSIKT ÖVER CITY -

Mycket välplanerad 1:a med låg avgift i ett av Uppsalas absolut bästa lägen i Främre Luthagen! Lägenheten är i gott skick och rymmer en hall med avhängningsmöjligheter, en kokvrå och ljust allrum med öppen planlösning och vitmålade väggar.

Här bor du i ett av Uppsalas allra mest populära områden, ett stenkast från Fyrisån, och med allt staden har att erbjuda på bekvämt promenadavstånd. I Luthagen bor man i attraktiva kvarter med Ekonomikum, Universitetet, studentnationer, restauranger, matvarubutiker och fina parker i området.

Vid intresse vänligen kontakta ansvarig mäklare Walat Taha 0707- 925 943 eller walat.taha@husmanhagberg.se!

Om området

Luthagen ligger i Uppsalas västra del utanför den omedelbara stadskärnan. Området präglas av bostadsrätter, villor och radhus. Läget är centralt med närhet till Ekonomikum, universitetet, nationslivet, stadskärnan såväl som till Stabbyskogen. Denna skog lämpar sig utmärkt för både rekreation samt motion. Det finns även fina promenadstråk utmed Fyrisån.

Stabby backe och Stabbyskogen är en av stadens oaser. Här finner du spår efter inlandsisen, lämningar från forntiden, en gammal prästgård och varierad vacker natur alldeles intill stadens bebyggelse. De större gångvägarna och en grillplats är anpassade för funktionshindrade. Dessutom finns en grillplats anlagd med tanke på mindre barn. För den som vill löpträna finns det även en upplyst motionsslinga genom området.

Kommunikation

Gångavstånd till centrum, stadsbussar passerar genom området. Från ekonomikum går stads- och regionbussar samt SWEBUS direkt till Stockholm.

Närservice

I området finns flera matbutiker och ett nybyggt torg med bl.a. apotek, gym. Det finns även flera restauranger och t.o.m. ett lokalt bankkontor. På cykelavstånd finns Fyrishov med äventyrsbad, sportarena och camping.

Parkering

Boendeparkering via kommunen finns i området.

Övrigt

Förskolor i området är: Stabby Montessori-, Luthagens-, Hällby-, Brune-, Kims- och Barnbitens förskola. Grundskolor är: Eriks- (F-4), Sverker- (F-4) och Tiundaskolan (5-9). Gymnasieskolor i närheten är: Fyris-, Linné- och Katedralskolan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 703 inkl. värme, vatten, kabel-tv och internet
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea21 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer30
Driftskostnad325 kr/månad

Bilder

Allrum

Allrum

Hall

Utsikt

Vardagsrum

Allrum

Hall

8-Utsikt

16-Omrade

Områd

2-Omrade

15-Omrade

Badrum

kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
- Hall -
Hall med plastmatta och vitmålade väggar. Pentry del med diskbänk och ho, överskåp samt litet kylskåp. En garderob med överskåp.

- Allrum -
Ett rymligt allrum som får plats med stor säng och skrivbord för den som önskar. Här finns stora fönster med utsikt över staden. Inrett med plastmatta och ljusa väggar.

- Badrum -
Ett mycket fräscht badrum. Helkaklade väggar och klinkergolv med dusch, tvättställ och WC.
Antal rum
1 rum
Boarea
21 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 703 inkl. värme, vatten, kabel-tv och internet
Driftskostnad
SEK 3,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,700
Försäkring
SEK 1,200
Andel i föreningen
0.18 %
Andel av årsavgiften
0.18 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Energideklaration
Ej utförd
Förening
Namn
Brf Luthags-city
Om föreningen
Brf Luthags City är en mycket välskött och solid bostadsrättsförening som idag består av 51 lägenheter och 13 lokaler med bostadsrätt. Husen uppfördes åren 1963-1966 är mycket väl underhållna, bland annat har stamrenovering utförts 2009. I fastigheten finns även garage, och gemensamma tvättstugor.

Föreningen äger fastigheten Luthagen 76:1 i kvarteret Hervor. Här finns en sammanhängande byggnad bestående av tre huskroppar i 2 - 6 våningar längs Sysslomansgatan (15A och 15B), Skolgatan (6 och 8) och Sturegatan (2A, 2B, 4A och 4B). Byggnaderna omgärdar en gård med infart från Torsgatan. Från Torsgatan nås också det stora garaget i källarplan.

ANDRAHANDSUTHYRNING:
Föreningen följer bostadsrättslagen gällande uthyrning och tar beslut från fall till fall. Vid uthyrning i andra hand har föreningen rätt att ta ut en avgift om 10% av ett prisbasbelopp (4 550 kr, 2018).
Tv och bredband
Internet via fiber från AllTele/A3 ingår i månadsavgiften, internetanslutning 100/100 Mbit/s.
ComHem levererar TV till samtliga lägenheter. I månadsavgiften ingår ett basutbud
Parkering
Från Torsgatan når man både föreningens innergård, där det finns ca 17 parkeringsplatser, och garaget i källarplan, med ca 77 st. platser. I garaget finns även ett antal platser med laddstolpe för elbil. P-plats 250 kr/månad respektive 450 kr/månad för garage. Vill man ha fler än 1 parkering/garageplats så tar föreningen ut en extra avgift för dessa. För tillgång till laddstolpe för elbil tas en tilläggsavgift ut.
Till platserna råder separat kö-system.
Renoveringar
UTFÖRDA RENOVERINGAR
2017 - Utbyggnad av samtliga balkonger med nya räcken, byte av fönster och dörr till treglas. Nytt tegeltak med rännor och snöskydd på höghusdelarna.
2016 - Ombyggnad av två hissar på Sturegatan 2 A och Sysslomansgatan 15 A.
2015 - Ombyggnad av två hissar på Sturegatan 2 B och 4 A. Nytt glasparti i två lokaler på Sturegatan och ny ventilation och undertak i hyreslokal på Sturegatan.
2013 - Nytt tvättstugebokningssystem.
2012 - Nya glaspartier till lokal på Sysslomansgatan. Nya entrédörrar samt nytt kontrollpassersystem.
2011 - Stamrenovering avslutad med nya vatten, avlopps- och dagvattenledningar samt totalrenovering av bad- och wc-rum. Ombyggnad av hiss Sysslomansgatan 15 B. Nya fönster till kontor Skolgatan-Sysslomansgatan. Nya glaspartier i två lokaler på Sturegatan
2010 - Fönster-byten till butiker på innergården inleds. Samtliga pumpar till värmesystemet byts ut.
2009 - Första hissen byggs om på Sturegatan 4 B.
2008 - Installation av styrd belysning i trapphus.
2007 - Driftsoptimering av värmen.
2004 - Bredbandsinstallation.
2000 - Nya fönster i samtliga lägenheter, dock inte balkongpartier.
1998 - Bildäcket på innergården tätas och får ny asfaltsbeläggning.
1995-96 - Nya luftbehandlingsaggregat för kontor och butiker på Skolgatan och Sturegatan.

KOMMANDE RENOVERINGAR
- För närvarande håller föreningen på att bygga om 2 plan av kontorslokaler till 21 st. lägenheter. Planerad inflytt till dessa är oktober 2019.
- Utbyte av återstående fönster på låghusdelen en trappa upp till treglasfönster.
- Ombyggnation av ventilation i restaurang vid Sysslomansgatan
Ekonomi
Ekonomisk förvaltning sköts av Azets Insight AB.
Överlåtelseavgift
SEK 1,137
Pantsättningsavgift
SEK 455
Övrigt
Gemensam tvättstuga finns i källaren på Sturegatan, mellan 2B och 4A. Den är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, tre torkskåp, lakansträckare och kallmangel.

FÖRRÅD:
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Till de flesta av de större lägenheterna hör dessutom ett litet källarförråd. Det finns även möjlighet att hyra extra förrådsutrymme, till dessa är det separat kö-system.

Karta

Luthagen Uppsala

Sturegatan 4B

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg