190
MED70FB753E104E4079B82EAC39085BCC7A

4:a högst upp i huset med balkong i soligt läge!

Såld!

Fålhagen, Uppsala

Petterslundsgatan 33


Såld!
Slutpris: SEK 2,900,000

Ansvarig mäklare

I hjärtat av Fålhagen finner du denna fina fyra med balkong i sydostläge!

Detta hemtrevliga boende har gott om yta och fördelar sig på en stor och ljus hall, luftigt vardagsrum som rymmer hela familjen, trevligt kök, tre härliga sovrum, helkaklat badrum med tvättmaskin, gästtoalett samt en möblerbar balkong med utsikt över innergården.

Bostaden är idag en 4:a men med enkelhet bli en 3:a med en uthyrningsdel. Det finns möjlighet att dela av hallen intill entrén för att kunna få ett uthyrningsrum. Det utrymmet skulle då bestå av en gäst wc, hall med förvaring och ett stort sovrum (se alternativ planritning).

I lägenheten finns bra förvaringsmöjligheter inklusive en stor klädkammare. Dessutom finns två stycken förråd som tillhör bostaden.

Lägenheten är placerad högst upp i huset med ett härligt ljus och utan störande insyn. Föreningen är välskött, ligger i ett mycket trevligt läge och har en barnvänlig och vacker innergård som erbjuder fina lekplatser och trädgårdsmöbler.

Fålhagen har fina grönområden med löpspår, flertalet restauranger, gym, apotek och vid Vaksalatorg finns affärshuset Kvarnen med matbutik, postombud och mycket mer. På Petterslundsgatan 33 bor du därutöver endast ett stenkast från Resecentrum vilket ger en perfekt pendlarmöjlighet både via buss och tåg!

Populär bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och en belåning på endast 1333 kr/m².

Vid intresse vänligen kontakta ansvarig mäklare Josef, 070-00 199 60, josef.boulaich@husmanhagberg.se

Välkommen hit, välkommen hem!

Om området

Fålhagen är en av de populäraste stadsdelarna i Uppsala. Området består idag mest av äldre villor och hyreshus från 1920-tal, 1940-tal och tidig efterkrigstid. Området har blivit mer attraktivt sedan det nya resecentrumet och järnvägsundergången byggts. Detta har underlättat för pendlare samt gjort centrala Uppsala mer lättillgängligt.

Kommunikation

Gångavstånd till city. Bra kommunikationer i övrigt med ett flertal stadsbussar som passerar genom området. Utmärkt läge, både för pendlaren och den som vill bo centralt, med direkt närhet till city och nya resecentrum med tåg och bussförbindelser.

Närservice

Här finns Kvarnens köpcenter med ICA Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker. Vaksala Torg med torghandel. Utmed gamla E4:an finns bl.a. mataffären Willy´s, bilmekaniker och bensinmack.

Parkering

I området finns både gratisparkering och betalparkering med boendeförmån.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,878 I månadsavgiften ingår värme, vatten & bostadsrättstillägg. Obligatorisk tillägg för bredband, kabel-tv och ip-telefoni tillkommer om 154 kr/månad
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea90 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer00021 - C9
Byggår1962
Driftskostnad300 kr/månad

Bilder

Välkommen till Petterslunsgatan 33

Sovrum med utgång till balkong

Kök

Badrum

Vardagsrum med bra plats för matbord

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
- HALL -
En stor och ljus hall med mycket god förvaring i form av skjutdörrsgarderober samt sko-och hatthylla. Hallen ligger i förbindelse till i stort sett alla rum i lägenheten och erhåller plats för det möblemang som önskas! Parkettgolv samt vita och gråa väggar.

- VARDAGSRUM -
Luftigt och härligt vardagsrum med plats för både stor soffgrupp och matgrupp. Originalparkett samt vita väggar och tak.

- KÖK -
Trevligt kök med skåpsluckor i trä, vitt kakel ovanför generösa arbetsytor samt bänkskiva i trä. Ljusa väggar med en snygg mönstrad fondtapet samt parkettgolv. Här finner du utrustning såsom fullstor kyl och frys, ugn med spishäll, inbyggd mikro, fläkt samt diskmaskin. Utöver detta får du även plats med en matgrupp invid fönster.

- SOVRUM 1 -
Lägenhetens master bedroom! Här finns utrymme för en härlig dubbelsäng och bra förvaring finns i form av en garderobsvägg. Från detta sovrum når du även boendets möblerbara balkong som vetter ut mot föreningens innergård. Ljusa väggar och parkettgolv.

- SOVRUM 2 -
Fint sovrum med gråa väggar och parkettgolv som idag används som ett större kontorsrum.

- SOVRUM 3 -
Hemmets mindre sovrum som idag används som kontor. Vita väggar och en fondvägg i en snygg mörkblå kulör samt parkettgolv.

- BADRUM -
Helkaklat badrum med svart golv och vita väggar. Här finner du utrustning såsom tvättställ, spegelskåp med belysning, tvättmaskin, handdukstork, dusch med vikbara glasväggar samt wc.

- WC -
Mindre toalett med svart klinkergolv och ljusa väggar. Här finns tvättställ, spegelskåp, belysning samt wc.

- KLÄDKAMMARE -
Praktiskt förvaring i rymlig klädkammare.

- BALKONG -
Balkong med utsikt över innergården.
Antal rum
4 rum
Boarea
90 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,878 I månadsavgiften ingår värme, vatten & bostadsrättstillägg. Obligatorisk tillägg för bredband, kabel-tv och ip-telefoni tillkommer om 154 kr/månad
Driftskostnad
SEK 3,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,000
Försäkring
SEK 1,600
Andel i föreningen
1.6062 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1962
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 5/19/2009
Energiprestanda
133 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Innergård:
Fin och lugn innergård som är uppskattat hos föreningsmedlemmarna. Här finns en barnvänlig och levande gårdsmiljö med gräsytor, lekplats, trädgårdsmöbler och grill.

Förråd:
Till lägenheten finns två förråd som ligger på källarplan.

Bigofade dokument:
Under fliken "viktiga dokument" finns energideklarationen, stadgar samt årsredovisningen.
Förening
Namn
Österängen
Om föreningen
Föreningens hus är beläget i Fålhagen och har adresserna Petterslundsgatan 29-33 och Österängsgatan 12 A-B samt Österängsg 14 A-E
Fastigheten består av 3 fierbostadshus i 3 våningar. Den totala boytan är 5459 kvm, lokalylan 41 kvm och hyreslägenheten 33

Gemensamma utrymmen:
I bostadsrätssföreningen finns hobbyrum, cyckelförråd, en samlingslokal och en gästlägenhet för medlemmarnas gäster med dusch, pentry och flera sängar. Det fnns även två st tvättstugor varav en mindre i källaren på Österängsgatan samt en större i källarplan på Petterlundsgatan 31.

Innergård:
Föreninen har en fin innergård med lekplats, grillplats och trädgårdsmöbler. Gräsmattan används flitigt på sommaren för barnens lek
och solande medlemmar.

Fastighetsförsäkring:
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos Trygg-Hansa. Föreningen har också, som ett tillägg till denna försäkring, tecknat bostadsrättstillägg för samtliga bostadsrätter.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
81
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Obligatorisk tillägg för bredband, kabel-tv och ip-telefoni tillkommer om 154 kr/månad
Parkering
Föreningen disponerar totalt 57 parkeringsplatser, varav 19 är belägna i garage.

Garage: 515 kr/mån
P-plats med plint: 177 kr/mån
P-plats: 105 kr/mån
Renoveringar
1997: Balkonger, fasad och tak.
2001: Fönster.
2004: Parkeringar.
2009: Energideklaration.
2010: Säkerhetsdörrar och postboxar i trapphusen.
2013: Renovering av vatten- och avloppsstammar samt badrum, nytt elsystem.
2014: Trapphusrenovering, markarbeten, ny utrustning lekplats
2015 Byte värmeväxlare.
2016 Byte VVC-pump, översyn balkongdörrar.
2017 Ombyggnad av undercentral
2017 Lekplats
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Fålhagen Uppsala

Petterslundsgatan 33

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg