190
MEDF72A311FFA584628AAAD87F09477ABB0

Unik 30-talsvåning om 149 m² med härlig vy över Fyrisån!

Såld!

Centrum, Uppsala

Östra Ågatan 59


Såld!
Slutpris: SEK 6,500,000

Ansvarig mäklare

I detta tidiga funkishus, ritat av arkitekt Simon Lindsjö, finner du denna våning om 149 m². Våning 4 av 5 med hiss. Takhöjd 2,70 meter. Vackra rum i fil, öppen spis, burspråk, 2 balkonger i olika väderstreck. Stamrenoverat badrum, separat gästtoalett. Här finns ett härligt ljusinsläpp och stora sällskapsytor!

Från våningen så har man en enastående utsikt med vackra vyer över Hamnen, Stadsparken, Flustret, Slottet och Fyrisån. Här bor du i ett mycket bra och ostört läge i huset. Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Välkommen hit, välkommen hem!


Vid intresse kontakta ansvarig mäklare Jesper Ackelman för mer information, på 070-770 18 13 eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

Om området

Här finner man storstadens utbud och puls men samtidigt en småstads närhet och lugn. Flanera mellan charmiga butiker och gallerior, eller upptäck sevärdheter i stans klassiska Pelle Svanslös-kvarter. Promenera längs natursköna Fyrisån, koppla av på något av stadens caféer eller besök Domkyrkan, som bara är en av Uppsalas berömda sevärdheter och en del av Uppsalas historia. Universitetet är en annan, som fortfarande lockar studenter från hela landet. Musikintresserade kan ta del av Uppsala konsert och kongress gedigna utbud. Uppskattar man grönska och vackra trädgårdar ska självklart besöka Linnéträdgården eller Botaniska trädgården. Uppsala har blivit en stad med något för alla.

Kommunikation

Uppsala resecentrum är centralt beläget med kommunikationer mot Stockholm och Arlanda men även norr och söder över. Härifrån utgår även alla regionbussar som trafikerar hela Uppsala län. Stadshuset, Stora torget samt resecentrum är också stora knytpunkter för Uppsalas stadsbussar.

Närservice

Från Stora torget utgår de två största handelsgatorna, Svartbäcksgatan och Kungsängsgatan. Här ligger de större kedjorna och varuhusen men även caféer och restauranger.

Parkering

I centrala Uppsala finner du goda parkeringsmöjligheter. Här finns ett antal parkeringshus och även möjlighet att parkera på gatorna i området.

Övrigt

Skolor och barnomsorg
Dagis, skolor och gymnasieskolor finns i eller i nära anslutning till Uppsalas centrala delar. Uppsala Universitet ligger centralt med studenter från hela Sverige.

Natur och fritid
Flertalet gym och träningsanläggningar finns i centrum. Längs med Fyrisån finns uppströms fina bryggor och grönområden nedströms vid hamnen ligger Stadsparken och Svandammen. Uppsalas centrala delar erbjuder en hel del små parker. Tex. Frodeparken, Höganäsparken, Vasaparken m.fl. Flertalet har fina lekplatser.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,743 inkl. värme, vatten, kabel-tv och internet
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea149 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1008 / 1302
Byggår1936

Bilder

Välkommen till Östra Ågatan 59!

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
- Entré -
Här finner du dubbla entrédörrar, ena i form av köksentrén. Plats för avhängning av ytterkläder på hatthyllan. Entrédelen leder vidare till den inre hallen med ett större möblerbart utrymme. Vid köksentrén finner du även förvaring i klädkammare.

- Sovrum 1 -
Vacker original parkett, fönsterbänk i marmor. Tapetserade väggar. Fönsterparti som ger en vacker vy över Hamnen, Slottet, Flustret och Stadsparken.

- Sovrum 2 -
Med tapetserade väggar och original parkettgolv. Från rummet finns utgång till en stor och härlig balkong. Stort och härligt fönsterparti med underbar utsikt.

- Balkong -
Stor och härlig balkong med gott solläge. En mycket vacker utsikt mot Slottet, Stadsparken, Flustret, och den vackra Hamnen. Ständigt närvarande är det forsande vattenljudet från Islandsfallet. Härifrån ser du även domkyrkan.

- Vardagsrum / Matsal -
Stora, härliga och ljusa rum med stort glasparti i både sydväst och nordöst. Här ger de två rummen en fin känsla av yta, ljus, samt en otrolig utsikt, rummen går att separera genom att stänga skjutdörrarna.
I vardagsrummet finner du den pampiga öppna spisen (dock för närvarande eldningsförbud) och i båda rummen ligger ett vackert parkettgolv i original med tillhörande friskant.

- Jungfrukammare -
Med plastmatta i parkett imitation och ljusa väggar. Utanför finner du serveringsgången med förvaring i fasta förvaringsskåp samt två garderober, här är väggarna ljusa och på golvet ligger en plastmatta.

- Kök -
Stamrenoverat kök med skåpinredning i original. Utrustat med spis, fläkt samt kombinerad kyl/frys. I köket finner du även ett skafferi. Ljusa väggar samt plastmatta på golvet.

- Badrum -
Stamrenoverat med vitt kakel i grunden samt klinkers med golvvärme i beige ton. Utrustat med vikbara duschdörrar i glas, handfat, spegelskåp, handdukstork, vägghängd toalettstol samt tvättmaskin.

- Gästtoalett -
Utrustat med handfat, spegelskåp samt vägghängd toalettstol. Stamrenoverat med vitt kakel i grunden samt klinkers i beige ton.
Antal rum
5 rum
Boarea
149 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 5,743 inkl. värme, vatten, kabel-tv och internet
Andel i föreningen
8.1016 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1936
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F, FT samt FTX
Energideklaration
Utförd. 11/7/2013
Energiprestanda
234 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Islandsgården
Om föreningen
BRF Islandsgården är en äkta bostadsrättsförening med 14 bostadsrättslägenheter samt 3 st. lokaler, varav en med hyresrätt. Föreningen bildades år 1935. Fastigheten bebyggdes 1936 med ett flerbostadshus i vinkel med adresserna Östra Ågatan 59 samt Bäverns gränd 2.
Organisationsform
Bostadsratt
Tv och bredband
Tv och bredband levereras via fiber av Telia.
Parkering
I föreningen finns det 5 st. parkeringsplatser med el-plint, 300 kr/mån. Till dessa råder separat kö.
Renoveringar
PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen har under 2017 skapat en underhållsplan fram till 2037 som de följer. I den kommer de bland annat se över balkongerna samt även de stammar som är relinade och inte är utbytta.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2016 - Renovering av fasaden ut mot gatan. Samtliga köksstammar byttes ut.
2015 - OVK. Besiktning av golvbrunnar på Bäverns gränd.
2014 - Renovering av källare med bla utbyte av avlopp- och elstammar och målning av väggar, golv och tak.
2013 - Utbyte av undercentral för fjärrvärme, nya termostater på elementen, energideklaration,
2012 - Telia fiber installerades, renovering av samtliga fönster och balkongdörrar, målning av hissar och nya golvmattor
2011 - Värmekabel i tak- och stupränna mot gården i del av fastigheten på Bäverns gränd
2009 - Ny frånluftsfläkt
2008 - Elledningar mellan källare och lägenheterna byttes ut tillsammans med nya elcentraler och automatsäkringar
2007 - Byte av tappvattenstammar och tappvattenrör, i samband med detta renoverade alla badrum och toaletter.
2006 - Relining av avloppsanläggningen (utom stammen i källargolvet).
Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar för närvarande.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,137
Pantsättningsavgift
SEK 455

Karta

Centrum Uppsala

Östra Ågatan 59

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg