190
MED1C963B40D48147D39906CAE41A1515A5

Välplanerad etta med centralt läge!

Såld!

Fålhagen, Uppsala

Vaksalagatan 55


Såld!
Slutpris: SEK 1,175,000

Ansvarig mäklare

VISNING Söndag 12/2 12:00 och måndag 13/2 17.30!
Välkommen till denna yteffektiva etta i attraktivt läge med gångavstånd till resecentrum och centrala delarna av Uppsala. Bostaden erbjuder ett ljust och trevligt rum med fönster i högt läge mot husets baksida och en grönskande park. I anslutning till hallen finns ett välutrustat arbetskök. Det rymliga badrummet är helkaklat. Möjlighet till snabbt tillträde!

Om området

Fålhagen är en av de populäraste stadsdelarna i Uppsala. Det är ett lugnt och vackert område med flera olika typer av bebyggelse. Området passar bra för pendlare då det ligger på bekvämt avstånd från det nybyggda resecentrumet. Den nya järnvägsundergången har dessutom ökat tillgängligheten till de centrala delarna av Uppsala.

Kommunikation

Gångavstånd till city. Bra kommunikationer i övrigt med ett flertal stadsbussar som passerar genom området. Bra cykelvägar går genom området.

Närservice

Här finns Friskis och Svettis på Väderkvarnsgatan. På Fålhagens IP och Österängens IP finns fotbollsplaner. Kvarnens köpcenter med ICA Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker. Vaksala Torg med torghandel. Utmed gamla E4:an finns bl.a. mataffären Willy´s, bilmekaniker och bensinmack.

Parkering

I området finns både gratisparkering och boendeparkering utmed gatorna.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,386 inkl värme och vatten.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea21 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer12-3053-1-1205
Byggår1968
Driftskostnad567 kr/månad

Bilder

Rum mot kök med plats för matplats

Kök och entré

Köket

Kök och plats för förvaring, sett från entrén

Matplats

Rum

Plats för säng vid fönstret

Detaljbild

Badrum

Badrum

Fasadbild

Härlig park på husets baksida

Husets baksida

Sommarbild, fasad

Sommarbild, utsikt mot park

Sommarbild, parken på husets baksida

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Hall med plats att hänga ytterkläder. Här finns förvaring tack vare fristående garderober. Vita väggar och laminatgolv.

KÖK
I hallen finns även lägenhetens arbetskök som är bra planerat med flera skåp och lådor samt en arbetsyta i grå laminat. Köksluckorna är vita och ovan arbetsytan sitter vitt kakel. Köket är utrustat med spis, fläkt, micro samt en kyl/frys som är placerad i rummet.

RUM
Ljust rum med ett stort fönsterparti i sydostläge i ett ostört läge mot husets baksida och intilliggande park. Laminatgolv. Vitmålade väggar, varav en vägg har en mönstrad medaljongstruktur samt en röd fondtapet vid matplatsen. Plats för mindre matbord, säng och soffa.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel samt brunt kakel i duschhörnan. Golv i beige klinker. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, spegelskåp, wc och handdukstork. Renoverat 2004-2006.

ÖVRIGT
I korridoren (7 lägenheter) finns en gemensam balkong mot grannföreningens innergård.

SÄLJAREN BERÄTTAR
Lägenheten har varit ett utmärkt boende under min studietid. Den ligger i ett trivsamt område där det råder en lugn miljö trots närheten till centrum. Tack vare att lägenheten ligger in mot bakgården har jag aldrig upplevt någon trafik som stör. På baksidan av huset finns en mindre park där jag har tillbringat tid studerande under soliga dagar. Promenad- och löpmöjligheter finns bland annat i Fålhagens villaområde och i Gränbyparken. Det råder även nära avstånd till både Friskis & Svettis och Fitness24seven. ICA, Willys och Coop finns inom gångavstånd på 5-10 minuter. Bussförbindelserna är bra och hållplats finns precis utanför huset. Storleken på lägenheten gör att den känns mysig och hemtrevlig och i planlösningen har jag gillat att köksdelen är avskiljd från rummet. Det stora fönstret gör att det går att släppa in gott om ljus om man så önskar.
Antal rum
1 rum
Boarea
21 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Beskrivning av våningsplan
Två trappor upp
Avgift
SEK 2,386 inkl värme och vatten.
Driftskostnad
SEK 6,808 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,024
Försäkring
SEK 1,504
Övrigt
SEK 2,280
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Föreningen har tecknat gemensamma avtal för el, internetuppkoppling och kabel-tv. Föreningen debiterar kostnaderna för el 252 kr/mån samt kostnaderna i övrigt: internet 125 kr/mån samt kabel-TV 65kr/mån.
Andel i föreningen
0.82515 %
Tillträde
Snabbt TT eller enligt ök
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- & frånluft
Energideklaration
Utförd 1/14/2009
Energiprestanda
183 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
HSB Brf 405 Törnrosen
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Vaksalagatan 55 består av ett bostadshus i sex våningsplan samt källare, som byggdes 1968. Det finns 105 lägenheter mellan ca 17 och 79 m2 och fördelas på 98 st om 1 rok, 5 st om 2 rok, 2 st om 3 rok. I föreningen finns även en lokal med hyresrätt. Huset byggdes 1968 och föreningen bildades 2011, när lägenheterna ombildades från hyresrätter till bostadsrätter.

ELAVTAL
Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal för sina medlemmar och den obligatoriska kostnaden för detta beräknas via lägenheternas andelstal och debiteras tillsammans med månadsavgiften till brf.

HSB
Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Styrelsens lämnar godkännande för ett år i taget. Arbete eller studier på annan ort, prova att sambo eller liknande krävs för att få godkänt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I husets källarplan finns tvättstuga med ett digitalt bokningssystem. Soprum finns på gården.
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
Bredband levereras via AllTele (65 kr/mån) och Kabel-TV (125 kr/mån) levereras via ComHem.
Parkering
Föreningen har 12 st. p-platser utan el-plint (350 kr/mån), separat kösystem tillämpas. Det finns även 5 st. gästparkeringar med betalning i automat (10 kr/tim., 40 kr/dygn samt 450 kr/30 dagar). I området finns gratisparkering utmed gatorna.
Renoveringar
STÖRRE GENOMFÖRT UNDERHÅLL
2004-2006 Stamspolning och renovering av kök och badrum. Utbyte av elinstallationer.
2005 Nytt papptak samt ny undercentral.
2010-2011 Fönsterbyte.
2011 Renovering av vatten- och avloppsstammar. Färdigställande av innergården. Byte av postboxar. Renovering av tvättstuga (Ytskikt och nya maskiner).
2012 Tätning av grund.
2013 Byte av hissar.
2015-2016 Flera lägenheter i källarplan har råkat ut för vattenskada och renovering är nu klar.
2017 Takrenovering

Framtida underhållsbehov: Föreningen har under 2018 påbörjat en dränering. I övrigt så har de sett att balkongerna bör renoveras inom 10 år.
Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Upplands Boservice AB.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Föreningen accepterar delat ägande av bostadsrätten (ex förälder och barn äger tillsammans), den boende ska äga minst 10 %.

Karta

Fålhagen Uppsala

Vaksalagatan 55

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg