190
MEDB3C0512BB4C14BCCB50672978D9360F7

En bostad utöver det vanliga!

Såld!

Främre Luthagen, Uppsala

Vasagatan 1A

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,655 inkl. värme och vatten
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea178 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1101 / 34
Byggår1906-1911

Såld!
Slutpris: SEK 7,500,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Representativ sekelskiftesvåning om 178 kvm fördelat på 6 rum och kök med utsikt mot Vasaparken. Denna ljusa paradvåning är belägen en trappa upp och erbjuder matsal och salong med stora burspråk. Stort sovrum med balkong och klädkammare. Herrum med kakelugn. Två sovrum varav ett med egen ingång från separat trapphus. Kök med maskiner i rostfritt och helkaklat badrum med dusch. Bevarad sekelskiftescharm med en takhöjd om 3,30, takstuckaturer och speglade pardörrar. En fantastisk våning i en av Uppsalas vackraste byggnader och med ett perfekt läge i Främre Luthagen.
Denna våning presenteras även i 3D visning. Se länk under video.

Om området

Främre Luthagen är den del av Luthagen som ligger närmast centrum. Luthagen ligger i Uppsalas nordvästra del och området präglas av bostadsrätter, villor och radhus. Läget är centralt med närhet till Ekonomikum, universitetet, nationslivet och stadskärnan.

Kommunikation

Gångavstånd till centrum, men det går även stadsbussar förbi området.

Närservice

Närmaste mataffär är Luthagens Livs på Sysslomansgatan. Det finns även andra typer av butiker och restauranger i området.

Parkering

Boendeparkering finns i området. För mer information om boendeparkering ring 018-727 40 85 eller besök http://www.uppsala.se/boendemiljotrafik/trafik--gator/parkering/boendeparkering/

Bilder

Salong

Herrum

Salong

Sovrum

Matsal

Entré

Herrum

Herrum

Herrum

Salong

Salong

Balkong sovrum

Klädkammare i sovrum

Klädkammare i sovrum

Matsal

Kök

Kök

Jungfrukammare

Uthyrningsrum

Uthyrningsrum

Badrum

Badrum

Balkong entré mot innergården

Trapphusentré

Vasaparken

Biotopia i Vasaparken

Fasad

Planlösning original från byggåret

Planlösning original från byggåret

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
-Entré-

Representativ entré från trapphuset. Rymlig och välkomnande hall med parkettgolv och ljusa väggar. Våningen har ytterligare en entré från ett separat trapphus. Denna entré leder till uthyrningsdelen.-Badrum-

Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Infällda takspots. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat och spegelskåp.-Kök-

Kök med vit skåpinredning. Infällda takspots och moderna materialval. Köksutrustningen består av kyl, frys, spisfläkt, spishäll, fläkt. Köksbänkar i ek med vitt kökskakel ovanför.
-Jungfrukammare-

Fint rum med ljusa väggar och plastmatta på golvet.-Uthyrningsrum med egen ingång-

Rum i ljusa färger och med bra ljusinsläpp. Plastmatta på golvet. Rummet har en egen ingång från ett separat trapphus från gården. Detta rum är lägenhetens ursprungliga kök.-Herrum-

Ett stort rum mot Vasaparken med trägolv och ljusa väggar. Vacker kakelugn i original (Eldningsförbud finns i huset på de flesta eldstäder). Vacker utsikt mot Domkyrkan. Speglade pardörrar mot salongen.-Salong-

Ett vackert rum med fiskbensparkett och ljusa väggar. Rummet har ett stort burspråk mot Vasaparken. Speglade pardörrar mot sovrummet.-Sovrum-

Generöst sovrum med fiskbensparkett och ljusa väggar. Utgång till balkong mot Vasaparken. Fint rum med bra ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Rymlig klädkammare med bevarad originalinredning.-Matsal-

Representativ matsal med fiskbensparkett och väggar med panel och ljus tapet. Ett stort burspråk mot Börjegatan.
Antal rum
6 rum
Boarea
178 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 6,655 inkl. värme och vatten
Andel i föreningen
3.2787 %
Andel av årsavgiften
3.2787 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1906-1911
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Fönster
2-glas kopplade
Övrigt
Fastigheten
Vasapalatset färdigställdes 1911 och var en av den tidens största och mest påkostade hyreshus i Uppsala. Arkitekt var Eric Hahr. Byggandet var väldigt mycket ett hantverk vilket de omsorgsfullt utformade fasadetaljerna vittnar om. Även våningarna var större och mer påkostade än i andra byggnader vid den tiden. Huset delades in i lägenheter, små våningar, större våningar samt paradvåningar beroende på storlek, rumsindelning och karaktär. Våningarna var från åtta rum och ner till ett rum. Portvaktens lägenhet fanns på Gluntens gränd 1 (Dåvarande Vindhemsgatan 1. Huset är byggt på ett karakteristiskt sätt med rummen i fil mot gatan och med kök och jungfrukammare mot gården. Herrummet placerades i omedelbar anslutning till salongen.
Vasapalatset byggdes i jugendstil med en mycket detaljrik fasadornamentik. När man ser huset från Vasaparken kan man uppleva att burspråken ej placerats med någon harmoni. Detta kan till en början förefalla något märkligt. Förklaringen får man när man närmar sig huset från Börjegatan. Då ser man den harmoni som burspråken och den övriga fasadutsmyckningen nu ger. Det är detta som är husets framsida. Kakelugnarna i huset levererades av C. Boivies kakelugnsfabrik i Uppsala. Denna kakelugnsfabrik övergick 1917 till Uppsala Ekeby.
Många framstående och intressanta personer har genom åren bott i huset. Sophie Klingberg bodde i huset fram till sin död 1925. Hon skrev dagbok om livet i huset och i den tidens Uppsala. De sista 11 åren av sitt liv bodde hon i den våning på Vasagatan 1A som vi nu förmedlar. Se gärna denna länk
http://www.elfbrink.se/wp-content/uploads/Sophie-Klingbergs-dagbok.pdf
Övriga byggnader
I källaren finns tvättstuga, torkrum och cykelförråd.
Förening
Namn
Vasapalatset
Om föreningen
Brf Vasapalatset köpte sin fastighet 31/8 2016. Föreningen innefattar Vasagatan 1A-C, Gluntens gränd 1. Husets vind utgörs av en separat bostadsrättsförening. Föreningen förvaltas av Mediator. Anslutningsgraden vid ombildningen blev 90% vilket innebär att föreningens belåning per kvm blir ca 8 500 kr istället för de kalkylerade ca 12 100 kr.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
40
Varav hyreslägenheter
3
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Kabel-TV samt bredband levereras genom Alltele.
Parkering
Tidigare har det funnits 20 p-platser med el i föreningen, dessa hyrs för närvarande inte ut pga byggnationen av vindslägenheterna. Planer finns i föreningen att återställa dessa när byggnationen är klar, inget är beslutat ännu dock.
Renoveringar
1970 Grundförstärkning
2000 Renovering stammar i uppgång 1A
2015 Partiellt stambyte i sju lägenheter.
2016 Renovering av hissar där två hissar har förlängts till vindsplan. Samt renovering av trapphus i Vasagatan 1 A-B samt Gluntens gränd 1.

Vindsbyggnationen beräknas vara klar under första halvåret 2017. Vinden och gårdshuset bildar egna fastigheter. Fastigheten urholkas således av 3D utrymme.
Ekonomi
Det finns inga planerade avgiftsförändringar.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,120 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 448
Övrigt
Sophus på innergården med källsortering. I föreningens fastighetsförsäkring hos Länsförsäkringar så ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg.

Karta

Främre Luthagen Uppsala

Vasagatan 1A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg