190
MEDB83FA48EB19441889CA69027AE3D5728

Såld!

Sannegården, Göteborg

Ångaren Indias Gata 6


Såld!
Slutpris: SEK 4,970,000

Ansvarig mäklare

Stor luftig gaveltrea med utsikt ner mot Sannegårdens småbåtshamn! Nu har ni chansen att förvärva denna rymliga 3:a som även har ett mindre rum som kan nyttjas som klädkammare, kontor eller gästrum. Fönster finns! Lägg där till en solig balkong i söderläge med utsikt ner mot vattnet, balkongen nås antingen från vardagsrum eller ena sovrummet. Genomgående i fint skick med ett nytt kök från 2017 med lyx i form av vinkyl, öppen planlösning och ett badrum med egen tvättavdelning. På Ångaren Indias Gata 6 bor du nära kajpromenaden med restauranger/caféer, buss och båt in till city samt köpcentrum. Allt välpaketerat i en stabil Riksbyggen-förening som inte har någon kö till garaget som du når via hissen, övernattningslägenhet och gemensam tvättstuga.

Om området

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning. Lindholmen Science Park ligger på fem minuters promenad österut.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjeläge Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

I Sannegårdshamnen har man närhet till det mesta. På promenadavstånd finner ni Eriksbergs köpcentrum med ett stort utbud av affärer och ett flertal caféer och restauranger längs med hamnen och kajen. Dessutom har du även närhet till inre Sannegårdshamnen centrum med bl.a. ICA Kvantum.

Parkering

Det finns tillgång till 2-timmars gästparkering längst med närliggande gator.

Övrigt

Samtliga skolstadier finns representerade i närområdet. Här finns flera förskolor, fem grundskolor, varav en för rörelsehindrade barn och ungdomar, samt många gymnasieskolor där några har specialinriktning som t ex Ester Mosessons Gymnasium. På Lindholmen finns dessutom Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På Västra Eriksberg finns Taubeskolan för åk 0-6 och förskola. Herrgårdsskolan åk F-9 och Centrina åk 6-9 (friskola) ligger på Lindholmen.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,028 inkl värme, VA, D-TV (grundutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea91.5 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer234081001-4143
Byggår2009
Driftskostnad417 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Ångaren Indias Gata 6

Välkommen in!

Hallen erbjuder bra förvaring!

Öppen och social planlösning!

Fantastiska sällskapsytor!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
91.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Allmänt
Genomgångstrea i kanonskick med bra planlösning, genomgående stilrent och flera smarta lösningar!
Hall
Välkomnande hall med snygg ekparkett och beigea väggar. Praktisk skjutdörrsgarderob till vänster samt ytterligare en garderob till höger.
Vardagsrum
Öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum så du inte blir ensam vare sig vid grytorna eller soffan när middagen tillreds. I vardagsrummet fortsätter ekparketten samt de beigea väggarna. Här ryms stor soffa med tillhörande tv-möbel samt ytterligare möblemang. Från gavelfönstret slås man av trivsam utsikt ned mot Sannegårdshamnen. Ljust och trivsamt med dessa stora öppna ytor! Från vardagsrummet nås även bostadens balkong.
Balkong
Rymlig balkong i söderläge ut mot lugn gata som nås både från vardagsrummet och master bedroom. Snygg trall på golvet och fin utsikt ned mot Sannegårdshamnen! Plats för loungemöbel eller annat möblemang för sällskapliga tillställningar. Söderläge innebär sol stora delar av dagen.
Kök
Köket är från Marbodal med vita högblanka luckor och tillhörande valsade handtag i metall. Snyggt kakel i grått och bänkskiva i laminat. Praktisk dubbelho och bra förvaring/arbetsyta med en köksö som även rymmer en inbyggd vinkyl. Utrustningen består av två stycken kombinerade kyl/frys, inbyggd ugn och micro, induktionshäll och rostfri fläktkåpa samt diskmaskin. Här finns andra detaljer som läckra nedfällda eluttag i bänkskivan.
Master Bedroom
Sovrum 1 är rymligt för en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här inne finns riktigt bra förvaring med en hel garderobsvägg som är rikligt inredd. På golvet ligger ekparkett och väggarna är beigea. Även här utgång till balkong!
Sovrum/klädkammare/kontor
Från master bedroom nås ett mindre rum med fönster. Här är det din fantasi och dina behov som bestämmer hur detta ska nyttjas. Klädkammare, barnrum eller kontor. Valet är ert! Praktiskt är det iallafall!
Sovrum 2
Sovrum 2 är väldigt rymligt och här finns plats för både säng samt soffa om så önskas. Smart garderobsförvaring i form av två stora garderober. Ekparkett på golv och vita väggar.
Badrum
I anslutning till hallen ligger badrummet, helkaklat med grå klinker på golvet och ljusare grått kaklade väggar. Här finner ni vägghängd toalett, belyst handfat, duschhörna med takdusch och glasväggar samt en handdukstork. Här finns också en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Detta tillsammans med förvaringsskåp samt en tvätt-ho kommer förenkla i vardagsbestyren. Föreningen har även en stor tvättstuga om man hellre vill tvätta där.

Missa inte denna rymliga fina bostad med kanonläge i Sannegården! Allt välpaketerat i en fin förening!
Uteplats
Balkong i söderläge med utsikt mot vattnet. Utgång från vardagsrum och sovrum.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 5,028 inkl värme, VA, D-TV (grundutbud)
Driftskostnad
SEK 5,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnader är individuella och varierar mellan hushåll och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
1.20387 %
Andel av årsavgiften
1.20401 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2009
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd 6/1/2017
Energiklass
F
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Ångaren India
Om föreningen
Brf Ångaren India är belägen i Göteborg och består av 85 lägenheter och två lokaler fördelade i tre hus med adresserna Ångaren Ernas gata 1-5, Sannegårdsgatan 28-30 samt Ångaren Indas gata 2-6. Föreningen äger fastigheten Göteborg Sannegården 42:2 som bebyggdes under 2009 genom totalentreprenad med Riksbyggen.
Föreningens belåning ligger efter bokslutet 2018 på 8278 kr/kvm.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
85
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Öppet stadsnät via Gothnet/ Itux. Du bestämmer själv vad du vill ha för hastighet. Läs mer på: https://goteborg.itux.se/
Titta även på bredbandskollen.se för bäst erbjudande just nu. Vid en sökning 2019-10-29 på adressen erbjuder Boxer 100/10 mbit för 202 kr/månad.
Parkering
Föreningen disponerar 64 st garageplatser som kan hyras av föreningens medlemmar till en kostnad om f.n. 866 kr/månad. 2019-10-31 var det ingen kö till garaget.
Renoveringar
Föreningen följer underhållsplan som uppdaterades under 2016, inget större underhåll är planerat.
Ekonomi
Inga kända.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja, ingen tomträtt att ta hänsyn till här alltså.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Övernattningslägenhet samt en tvättstuga med extra stora maskiner. Till varje lägenhet finns ett rymlig källarförråd på ca 10 kvm

Karta

Sannegården Göteborg

Ångaren Indias Gata 6

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg