190
MED20C87DF4442B487A9A2BE3DA50F0D897

Såld!

Hisings Backa, Hisings Backa

Sägengatan 40


Såld!
Slutpris: SEK 2,250,000

Ansvarig mäklare

En trappa upp på populära Sägengatan finns denna välplanerade hörn 4:a med ljust och fritt läge - stor hall med gott om förvaring, stamrenoverat badrum och ljust vardagsrum med utgång till balkong i söder. Nära till affär och bra kommunikationer.

Om området

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Övrigt

Hisings Backa erbjuder kommunala förskolor samt dagbarnvårdare. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,646 Inkl värme, vatten, parkering, bredband & kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea96.8 kvm
Lägenhetsnummer304
Byggår1969-1970

Bilder

Sägengatan

Backaskolan

Ladan

Bäckebol

Backaplan

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
96.8 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Stor välkomnande hall med gott om plats för avhängning samt förvaring i ett garderobssystem. På golvet ligger ett klinker vid entrén som övergår till laminat och väggarna är nymålade i vitt. Från hallen når man de flesta rum i lägenheten.
Kök
Hemtrevligt kök med profilerade köksluckor. Goda arbetsytor och maskinparkbestående av kyl och frys, ugn/spis och fläkt. Trevlig matplats vid fönstret i söder där väggarna är tapetserade i en ljus tapet. På golvet ligger ett ljust laminatgolv.
Vardagsrum
Från hallen når man vardagsrummet där ljuset flödar in från söderfönstret. Härifrån kommer man även ut till balkongen i soligt söderläge. Väggarna är klädda med en ljus diskret mönstrad tapet och på golvet ligger det ekparkett.
Sovrum 1
Innanför vardagsrummet ligger ett större sovrum med mycket goda möbleringsmöjligheter. Här är väggarna klädda med en diskret mönstrad tapet och på golvet ligger ett laminatgolv i ljus ek.
Sovrum 2
Till höger innanför hallen når man detta sovrum som har en ljusbeige tapet på väggarna och laminatgolv i ljus ek.
Sovrum 3
Intill sovrum 2 ligger ett större sovrum med ljusa väggar och på golvet ligger en plastmatta. Här inne finns även en två platsbyggda garderober.
Badrum
Stort badrum från 2017 (stambytt via föreningen). Helkaklade väggar och på golvet ligger uppvärmd klinker. Inredningen består av handfat med tilllhörande kommod, belyst spegelskåp, WC, handdukstork samt duschhörn med glasväggar. Förberett för tvättmaskin.
Gäst WC
Helkaklad gästtoalett (stambytt och renoverat 2017) med WC, handfat och spegel.
Uteplats
Balkong i söderläge
Parkering
P-plats
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 6,646 Inkl värme, vatten, parkering, bredband & kabel-tv
Andel i föreningen
0.26404 %
Andel av årsavgiften
0.26404 %
Reparationsfond
SEK 1,792
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1969-1970
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 9/21/2009
Energiprestanda
145 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Backa
Om föreningen
Föreningens mål
"Vårt mål är att föreningens medlemmar skall känna en trygghet i att bo i Brf Backa, rimliga avgifter och en bra miljö, både ute och inne."

Aktiv förening som anordnar olika aktiviteter för medlemmarna, tex bingokvällar, cafékvällar med teman, ost-och vinprovning, glöggaftnar och bussresor.
Här finns förskolor och skolor för alla åldrar. Brudbergs-, Skälltorps- och Brunnsboskolan är några av de förskolor/skolor som finns i området. Även ett rikt utbud gällande ungdomsverksamheter och fritidsaktiviteter erbjuds.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Föreningen har tecknat centralt el-avtal och står för abonnemanget och tillkommande nätavgifter.
Debitering sker med 3-5 månaders förskjutning. KW priset är 99 öre inkl. alla avgifter.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
484
Tv och bredband
Kabel-TV levereras av ComHem, 8 favoriter och digitalbox ingår i avgiften. Bredband levereras av ComHem och Bredbandsbolaget. Fiberkabel är indraget i huset vilket innebär att hastigheten på bredbandet kan uppgå till 250 Mbit
Parkering
Parkeringsplats som ingår i avgiften och som följer med vid försäljning. Det finns dessutom gott om besöksparkeringar i området.
Renoveringar
2011: Ombyggnad av lyftanordningen på samtliga markbehållare för att lättare kunna tömma soporna. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vattenskador. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vatten/sanitet/värme. Lås, nycklar och porttelefoner. Reparation av tvättstugeutrustning inkl. säkerhetskontroller och serviceavtal.
2012-2013: Ombyggnation av gårdar, filmning och byte av dagvattenledningar.
2012: Ombyggnation ventilation i lokalen i hus 14, ny cirkulationspump i hus 8 och i hus 5. Nytt expansionskärl i hus 5 samt reparation efter vattenskador.
2013: Reparation av tegelväggar på grund av att bitar av ytan släpper. Stängda soprum på Sägengatan har målats och hyrs nu ut till medlemmar med motorcykel. Stängda soprum i vissa hus har målats och hyrs nu ut till medlemmarna.
2015: Målning av staket på parkeringsdäck. Föreningen påbörjade stamrenovering som nu är klart. I samband med detta byttes samtliga cirkulationspumpar och expansionskärl. Ny torkutrustning är installerat i samtliga torkrum. Föreningen kommer att byta samtliga entrépartier och installera ett bokningssystem/passagesystem och byta samtliga cylindrar i allmänna utrymmen.
2017- Stamrenovering alla badrum
2018 - Nytt passersystem och bokning centraler för tvättstugorna

Brf Backa arbetar efter en 10-årig underhållsplan vilken uppdateras löpande. Balkongsinglasning planeras för 2019. Vill man glasa in balkongen så bekosta bostadsrättsinnehavaren detta.
Se årsredovisning för mer info. För mer information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt föreningens hemsida.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,165 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
I varje hus finns tvättstuga och ett mangelrum samt cykelrum. Miljörum finns på Sägengatan 13 och 61.
Föreningen har en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra för sina gäster.
Boulebana finns i hörnet på Sägengatan 2.

Karta

Hisings Backa Hisings Backa

Sägengatan 40

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg