190
MED9950F21A3AED40F5887EF4EEFDD4316A

Såld!

Länsmansgården, Göteborg

Solstrålegatan 8


Såld!
Slutpris: SEK 1,800,000

Ansvarig mäklare

Ombyggd 2:a till bra 3:a med stor balkong åt väst! Högt upp i huset kan vi erbjuda denna rymliga bostad med två bra sovrum. De hela 81 kvm lämpar sig mer än väl till 2 sovrum utan att kännas trångt. Här är det bästa troligen den stora härliga terrassbalkongen i väster som nås från vardagsrummet. Härifrån är det fri utsikt över trädtopparna och en markis skyddar dig när solen är för stark. Utöver detta finns en välvårdad bostad i bra skick med ett ljust kök som även rymmer matplats, badrum med tvättavdelning m.m. Solstrålegatan är ett expansivt område med ypperliga förbindelser och närhet till natur. Snabbt tillträde kan erbjudas!

Om området

Att bo i Länsmansgården på Hisingen ger närhet till både staden och havet, men framförallt till de stora naturområden som omger stadsdelen.
Länsmansgården byggdes i mitten av 1960-talet och ligger vackert placerad på en hög platå. Här uppe fanns tidigare små torpstugor och orörd natur. Stadsdelen kilades mer eller mindre in i de stora naturområden, som gränsar till Hisingens västra kustlinje. Det centrala läget i förhållande till övriga Göteborg och havet innebär att de moderna bostäderna i Länsmansgården blivit mycket eftertraktade. Flera av husen har en hänförande utsikt mot havet i horisonten.

Kommunikation

Buss- och spårvagnsförbindelserna med övriga Göteborg är goda. För den som färdas i bil är det knappt 2 km till närmaste motortrafikled som går direkt till Göteborgs centrum. Härifrån har du inte heller långt till Säve flygplats. Med ca.10 km in till centrala Göteborg tar en spårvagnsresa ca.17 min med nr.5 & 6, närmsta hållplats är Varmfrontsgatan. Mer information om kommunikationer och kollektivtrafik i området hittar du på: www.vasttrafik.se

Närservice

På Länsmanstorget finns livsmedelsaffär, apotek, pizzeria och frisör, men även ett antal mindre butiker av olika slag runt om i stadsdelen. Här finns närhet till skolor och dagis och i stadsdelens södra ände vid sjön Svarte Mosse hittar du motionsanläggningar, fotbollsplaner och tennisplaner. Det är heller inte långt till Hisingsparken, Hisingens badplatser eller fritidsbåtshamnen i Björlanda.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,776 inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2.5 rok
Boarea81 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer62
Byggår1966
Driftskostnad358 kr/månad

Bilder

Solstrålegatan 8!

Avhängning direkt innanför dörren

Vägg-i-vägg med köket ligger vardagsrummet

Stilrent kök med allt du behöver

Kallt vatten och is!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2.5 rum
Boarea
81 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Ljus och rymlig hall med tre stycken garderober för optimal förvaring som kompletteras med avhängning direkt innanför dörren. Här har vi vita tapetserade väggar och laminat på golvet.
Kök
Köket är i bra skick med vita köksluckor, grått kakel som stänkskydd och en rostfri diskbänk. Utrustningen består av en spis och en spisfläkt inköpta år 2012, kyl och frys i fullhöjd med ismaskin inköpta år 2016 samt en diskmaskin, också den inköpt år 2012. Utöver detta har vi tapetserade väggar i vitt och en fondvägg med stenmotiv som ger liv åt köket. På golvet ligger ett laminatgolv.
Vardagsrum
Här har du en otrolig rymd som ger möjligheter till en stor soffgrupp med tillhörande möblemang och även få plats med ett matbord för 6-8 personer. Ett stort fönsterparti ger mängder med naturligt ljus in i denna sociala yta. Här har vi vita tapetserade väggar och ett laminatgolv. Direkt från vardagsrummet når du bostadens stora balkong.
Balkong
Bostadens kanske absoluta höjdpunkt är den stora balkongen i västerläge med en grönskande utsikt. Här finns gott om utrymme för ett stort matbord och en härlig liten soffgrupp att spendera kvällarna i och njuta av kvällssolen.
Sovrum 1
Bostadens första sovrum är rymligt och har plats för en dubbelsäng och ytterligare möblemang. Förvaring finns i form av en skjutdörrsgarderob. Från sovrummets fönster har du vidsträckt utsikt över Länsmansgården och dess natur.
Rum 2
Denna lägenheten är smart ombyggd från två till tre rum i och med att dess klädkammare precis har byggts ut och nu skapat ett extra rum att nyttja precis som passar dig eller er bäst. Här finns gott om plats för en säng, ett skrivbord och förvaring för att skapa ytterligare ett sovrum. Alternativt inreder du rummet som ett hemmakontor eller varför inte en stor walk-in-closet. Rummet har vita väggar och ett laminatgolv som går i mörkare toner.
Badrum
Bostaden har ett stort badrum med duschkabin, WC, handfat med kommod, belyst spegelskåp, kaklade väggar i vitt med en blå bård, en grå plastmatta - precis i enighet med våtrumsexperternas råd! Här har vi även en tvättavdelning med handfat, tvättmaskin och torktumlare (båda inköpta 2012). Utöver detta har du ett stort fönster som innebär att naturligt ljus kan fylla badrummet.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 4,776 inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Driftskostnad
SEK 4,300 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.4606 %
Andel av årsavgiften
0.46276 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1966
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX, från- och tilluft med återvinning
Energideklaration
Utförd 5/27/2009
Energiprestanda
97 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd i entréplanet om ca 5 kvm.
Förening
Namn
Brf Solstaden
Om föreningen
Fastigheter och lägenhetsuppgifter:
Bostadsrättsföreningen Solstaden bildades 1986 och består av 188 bostadsrättslägenheter i två flerbostadshus. Bostäderna är byggda 1965 och renoverade 1986. Föreningens fastigheter har beteckningarna Biskopsgården 80:2 och Biskopsgården 730:730. Området ligger mycket naturnära i stadsdelen Länsmansgården.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
188
Tv och bredband
Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.
Internet: Fiber via AllTele, ingår via månadsavgiften. Under 2017 kommer troligen 1000/1000 mbit fiber installeras.
Parkering
Parkering finns att hyra, separat kö. I föreningen finns även garage att hyra, till dem är det lång kö. Mopedgarage finns.
Renoveringar
Byggnadernas tekniska status:
Föreningen följer en underhållsplan. Mellan åren 2015-2020 kommer relining genomföras i föreningen. Det kommer inte påverka befintliga badrum och det finns ekonomi för detta och avgiften kommer således inte att höjas.
Se årsredovisningen för utfört och planerat underhåll.
Ekonomi
Den tekniska förvaltningen sköter föreningen tillsammans med fastighetsskötaren. Ekonomisk förvaltning samt lägenhetsförteckning sköts av Riksbyggen.

Vid försäljning tar föreningen ut en överlåtelseavgift som betalas av säljaren. Pantsättningsavgift faktureras köparen vid upptagande av lån på lägenheten.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Föreningen har bastu, solarium, två festlokaler, en grovtvättstuga i varje hus, cykelrum samt ett gym. Föreningen har mycket trevliga gårdar med vackra rabatter, trädgårdar och planteringar som sköts av föreningens trädgårdsgrupp, bestående av medlemmar som gör det på ideell basis.
Föreningen har anställt en egen fastighetsskötare på heltid, som medlemmarna kan få hjälp av om behov. Dessutom finns en lokalvårdare anställd som städar alla trappuppgångarna och de gemensamma utrymmena.

Karta

Länsmansgården Göteborg

Solstrålegatan 8

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg