190
MEDD214B19BCC5344F7A856E9166510C82E

Högst upp i huset, inglasad balkong, bredband och garage ingår!

Såld!

Centrala Hisingen Wieselgren, Göteborg

Västra Stillestorpsgatan 19


Såld!
Slutpris: SEK 3,225,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Högst upp i huset har vi denna rymliga och välplanerade 4:a i bra skick. Här nås från vardagsrummet en härlig inglasad söderbalkong med utsikt över innergården och Rambergets grönska. De 96,5 kvm är välutnyttjade och här finns bra förvaring inne i bostaden samt tillhörande källarförråd. Stambytt badrum med tvättmöjligheter och även en gästtoalett i hallen. Köket är ljust och från köksfönstret är det utsikt över Hisingen. I avgiften ingår även en garageplats och bredband samt ett kanalpaket. Gångavstånd till butiker och kommunikationer som tar dig in till centralstationen på cirka 10 minuter. I närområdet finns både grönområden med Keillers park samt Ramberget med sin storslagna utsikt.

Om området

Wieselgrensplatsen är ett torg på Hisingen i Göteborg uppkallat efter Peter Wieselgren. Wieselgrensplatsen ligger inte långt i från Ramberget med dess fantastiska utsikt över Göteborg. Dessutom ligger Lundbybadet och Rambergsvallen inte långt ifrån Wieselgrensplatsen.

Kommunikation

Här går spårvagnarna 5,6,10 och 13.

Närservice

Wieselgrensplatsen har ett väletablerat och komplett utbud av dagligvaror, servicebutiker och övrig detaljhandel. Även ett sjukhus, Lundby Sjukhus. Wieselgrensplatsen kan även ses som den mest centrala delen av Hisingen då avståndet inte är långt vare sig till centrala Göteborg, Ramberget, Rambergsvallen eller Backaplan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,382 inkl värme, garage, digital-TV & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea96.5 kvm
Våning6
Lägenhetsnummer22-2063-1-34-8
Byggår1971
Driftskostnad717 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Högst upp i huset med inglasad söderbalkong!

Rambergets grönska är utsikten från balkongen!

Saluhallen

Grönskande innergård!

Keillers Park

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till denna rymliga 4:a högst upp i huset med dubbla badrum och inglasad söderbalkong i populära Brf Linjalen. Här har du en genomtänkt planlösning och stamrenoverade badrum samt nytt kök. Parkeringsplats i garaget under huset och bredband ingår i avgiften.
Antal rum
4 rum
Boarea
96.5 kvm
Hall
Ni stiger in i en rymlig hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Innanför dörren finns en klädkammare.
Kök
Köket är installerat sent 2017 och är i nyskick med stilrena vita köksluckor. Mellan över- och underskåp sitter vitt kakel och arbetsbänken är i laminat. Här erbjuds gott med förvaring på båda sidor i köket och det finns även plats för ett matbord vid fönstret med utsikt. Köksutrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, micro, helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och köksfläkt. Väggarna är via och på golvet ligger parkett.
Vardagsrum
Bostadens vardagsrum är stort och rymligt med utgång till inglasad balkong. Här ligger vacker fiskbensparkett som slipats på golvet och väggarna är vita. Det finns gott om plats för en stor soffa med tillhörande möblemang samt matsalsbord.
Balkong
Bostadens balkong är stor och självklart inglasad. Här ryms utan problem ett bord med några stolar eller en loungegrupp. Tack vare balkongens läge i söder kan man utnyttja solen hela dagen. Härifrån har ni utsikt över gården och Rambergets härliga grönska och knappt någon insyn alls.
Sovrum 1
Sovrum 1 är stort och rymligt med bra förvaring. Här ryms stor säng och arbetsplats utan problem. Förvaringen löses via en stor skjutdörrsgarderob. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa i en grå nyans.
Sovrum 2
Bostadens andra sovrum är även det stort. Här ligger laminat på golvet med ljusa väggar. Förvaring erbjuds även här via en stor skjutdörrsgarderob. Från detta sovrum är Rambergets grönska din utsikt.
Sovrum 3
Det tredje sovrummet i bostaden har ekparkett och vita väggar. Härifrån är det grönskande utsikt över Ramberget.
Badrum
Bostadens helkaklade badrum med fönster går i grått och renoverades i samband med föreningens stambyte 2012. Utrustningen består av följande: vägghängd toalett, rymlig duschhörna vikväggar i glas, belyst spegelskåp och tvättställ med kommod. Ytterligare förvaring finns i ett högskåp. Här finns även en praktisk kombinationsmaskin för vardagsbestyren men även bra gemensam tvättstuga finns i huset.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 6
Avgift
SEK 6,382 inkl värme, garage, digital-TV & bredband
Driftskostnad
SEK 8,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
VA
SEK 3,000
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten, kallvatten samt el. Föreningen har ett kollektivt elavtal och de ombesörjer även vattenleveransen.

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor.
Andel i föreningen
0.31528 %
Andel av årsavgiften
0.31528 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 4/22/2009
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Just nu genomför föreningen ett omfattande fönsterbyte. Detta är redan utfört i uppgång nummer 19.
Övriga byggnader
-Förråd i källaren, nås via hissen.
-Garage även det i källaren, denna bostad har en riktigt bra plats. Parkeringen ingår i avgiften. Har man inte bil kan man hyra ut platsen för omkring 800 kr / månad.
Förening
Namn
HSB Brf Linjalen
Om föreningen
HSB Brf Linjalen omfattar 426 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter samt 42 lokaler. Det finns tvättstuga - tvättning mellan 08.00 - 20.30. Byggnaderna är uppförda 1968-1971.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och garageplats i varmgarage. Kabel-TV erbjuds via Sappa. Bredband (100/100 mbit) och IP-telefoni erbjuds via NetAtOnce. Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.
Det tillkommer tillägg för enhetsmätning av el, kall- och varmvatten - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar, containerträffar och räkafton. Tillgång till gym, utomhusschack och boulebana finns också.

För mer detaljerad information se föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
426
Varav hyreslägenheter
6
Antal lokaler i föreningen
42
Tv och bredband
Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Telia.
Parkering
Det finns 467 garageplatser och 82 st parkeringsplatser. Föreningen har egen tvätthall med spolplatta med oljeavskiljare - kostnadsfri för garageplatsägare. Till varje bostadsrätt i föreningen hör en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar.
Renoveringar
2012
Stambyte, omläggning av tak, balkonginglasning.

2013
kompletterande fasadrenoveringar.

2014
Installation elektroniska lås och postboxar.

2015
Upprustning av tvättstugor-

2017
Renovering av gård 1 (Västra Stillestorp 1-21).

2018
Fönsterbyte i hela föreningen (pågående)

Det kommer även ges möjlighet att byta balkongdörr mellan 3 alternativ; helglasad, glas med ribba eller liknande som nu. Detta får dock bekostas själv. Informationsblad om detta kommer att delas ut till lägenheterna.
Ekonomi
Inga planer på att höja månadsavgiften. Pratat med styrelsen 2019-04-08
NYTT! Avgiften höjs från den 1/7-19 med 3% enligt information i brevlådor 2019-05-11
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Centrala Hisingen Wieselgren Göteborg

Västra Stillestorpsgatan 19

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg