190
MED063FF60EBACD4F35967579ACCAE9F227

Såld!

Brämaregården, Göteborg

Herkulesgatan 18A


Såld!
Slutpris: SEK 3,175,000

Ansvarig mäklare

På Herkulesgatan finner vi denna ljusa och luftiga trea som är något alldeles extra. Skicket är det allra bästa då den genomgått en totalrenovering under slutet av 2018 samtidigt som den bevarade charmen finns kvar i både takbjälkar och vinklar och vrår. De fina golven är grånyanserade vilket ger lägenheten ett snyggt och enhetligt intryck. Enbart fantasin sätter gränserna för hur ni ska bo i denna bostad och möblera den.

Läget i sig är också angenämt, boendeparkering utanför på gatan, vackra hus att strosa omkring vid, Ramberget en kort promenad bort, trevliga restaurang Tildas på samma gata och Backaplan med spårvagnar och shoppingutbud bara några hundra meter bort.

Föreningen tillåter juridisk person som ägare av bostaden.

Detta är en bostad som måste upplevas! Kontakta mäklaren för visning!

Om området

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter. En ny bro håller på att byggas över som kommer göra det ännu enklare och smidigare att ta sig mellan Hisingen och fastlandet.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Boendeparkering i området.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,977 inkl värme, VA och Kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea79 kvm
Våning4
LägenhetsnummerA1401
Byggår1945

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Välkommen till Herkulesgatan 18A!

Charmiga vinklar och vrår tonsätter hela bostaden

Framtagna och betsade takbjälkar gör den unik

Bara fantasin sätter gränser för hur ni ska möblera

Köket i anslutning till vardagsrummet

Allt är nytt och oanvänt!

Från matplatsen ser ni ut över gården

Klassiskt och stilrent

Stora sovrummet är verkligen voluminöst

Gör något unikt med vinklarna denna bostad erbjuder

Det mindre sovrummet är också i bra storlek

Totalrenoverat badrum, även det nytt och oanvänt!

Denna utsikt har ni från de flesta av bostadens fönster

Saluhallen

Alkemisten - kaffebar

Utsikt från Ramberget

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
79 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Vita väggar och grånyanserat laminatgolv som flyter vidare i hela bostaden. Plats för avhängning samt en klädkammare finns här.
Badrum
Gråsvart klinker på golv och vita stora kakelplattor på väggarna. Ett fönster bidrar med ljus. Här finns WC, tvättställ, spegelskåp, dusch samt en kombimaskin (ej med på bild). Allt nygjort december 2018, våtrumsintyg finns.
Master bedroom
Det stora sovrummet är något alldeles extra. Här finns det mycket vinklar och vrår och gör plats till det mesta. En stor säng får givetvis plats, utan den andra ytan kan ni göra er egna walk-in-closet, en stor arbetshörna eller så kanske detta är det perfekta barnrummet med rejält med lekutrymme.
Vardagsrum
Vardagsrummet är något alldeles unik med sina takbjälkar och vinklarna som gör hela rummet. Det är stort och rymmer både matsalsbord och soffhörna. Ljust och fint då ljusinsläppet är från flera håll samt att inga höga hus blockerar i närheten.
Kök
Köket är vägg i vägg med vardagsrummet och är även detta helt nyrenoverat i en stilren och klassisk stil. Köksluckorna är ljusgrå med läder och stålhandtag samt änkskivan och stänkskydd är i marmorlaminat. Maskinparken är rostfri och integrerad, här finns kyl och frys, inbyggd ugn, inbyggt micro, integrerad diskmaskin, kolfilterfläkt samt en inductionshäll. Köksbordet placeras lämpligen vid det stora fönstret med utsikt över gården.
Sovrum
Det mindre sovrummet passar både vuxna och barn, antingen ryms en dubbelsäng eller så får både en enkelsäng och skrivbord plats här, även extra förvaring om så önskas.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 4
Avgift
SEK 4,977 inkl värme, VA och Kabel-TV
Andel i föreningen
11.42 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 6/30/2009
Energiprestanda
147 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Brämaren
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Göteborg Brämaregården 11:18. Landshövdingehuset är byggt år 1945 i fyra våningar med 11 lägenheter. Totalytan är 687 kvm. Föreningen ombildades 2018.

Källarplan innehåller lägenhetsförråd, cykel-, och barnagnsrum samt tvättstuga med separat torkrum. Lokalen är ett stort förråd som hyrs ut.

Föreningen tillåter köp av juridisk person, uthyrning i andra hand ska godkännas av styrelsen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
11
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
ComHem
Parkering
Boendeparkering på gatan utanför. För mer information och ansökning finns på www.goteborg.se. H6 och H7, avgift från 355 kr.
Renoveringar
1981 genomfördes en ROT-renovering
Ekonomi
Bra ekonomi med stora avsatta fondmedel till framtida renoveringar samt lågt belånad med 8 734 kr/kvm i lån.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Uppgifterna är hämtade från föreningens ekonomiska plan, stadgar och samtal med styrelsen. Spekulanter bör kolla upp sådant som är av väsentlig betydelse.

Karta

Brämaregården Göteborg

Herkulesgatan 18A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg