190
MEDBF5B9015F8084B8A949D6AFEF4C3779B

Såld!

Centrala Hisingen Wieselgren, Göteborg

Västra Stillestorpsgatan 15


Såld!
Slutpris: SEK 2,725,000

Ansvarig mäklare

Inflyttningsklar 4:a med stambytt badrum + gästtoalett från 2012. Här finns inglasad balkong åt väst samt garageplats som ingår i månadsavgiften. Här är en genomtänkt planlösning och med lite kärlek skapas här lätt ditt drömboende, köket renoverades 2010 och ca 7700 kr finns i reperationsfonden. Gångavstånd till butiker och kommunikationer som tar dig in till centralstationen på 10 minuter. I närområdet finns både grönområden med Keillers park samt Ramberget med sin storslagna utsikt. Populära Rambergsskolan F-6 ser du till och med från bostaden.

Om området

Wieselgrensplatsen är ett torg på Hisingen i Göteborg uppkallat efter Peter Wieselgren. Wieselgrensplatsen ligger inte långt i från Ramberget med dess fantastiska utsikt över Göteborg. Dessutom ligger Lundbybadet och Rambergsvallen inte långt ifrån Wieselgrensplatsen.

Kommunikation

Här går spårvagnarna 5,6,10 och 13.

Närservice

Wieselgrensplatsen har ett väletablerat och komplett utbud av dagligvaror, servicebutiker och övrig detaljhandel. Även ett sjukhus, Lundby Sjukhus. Wieselgrensplatsen kan även ses som den mest centrala delen av Hisingen då avståndet inte är långt vare sig till centrala Göteborg, Ramberget, Rambergsvallen eller Backaplan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,006 inkl värme, bredband, kabel-TV (basutbud) samt garageplats
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea91.4 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer22-2063-1-86-1
Byggår1968-1971

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Köket är från Kvänum och renoverades 2010

Sovrum eller matsal i anslutning till köket

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
91.4 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Hjärtat i bostaden är den rymliga hallen med plats för avhängning direkt till höger innanför entrén. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett laminatgolv. Hallen är delvis möblerbar. Entrédörren är utbytt mot en säkerhetsdörr.
Kök
Till vänster i hallen kommer man in till det funktionella köket med fönster som vetter mot innergården. Köket renoverades 2010 och är av märket Kvänum. Skåpsinredningen är vit och ovanför diskbänken i trälaminat sitter ett ljust kakel. Här finns hällspis, spisfläkt, diskmaskin, frys i fullhöjd samt en kyl i fullhöjd. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade.
Vardagsrum
Till höger i hallen öppnar sig det ljusa vardagsrummet som har fönster åt väster. Här ligger en vacker fiskbensmönstrad ekparkett på golvet och på väggarna sitter en beige tapet. Här ryms både matbord och soffhörna.
Sovrum 1
Innanför vardagsrummet ligger ett sovrum med en egen klädkammare. Väggarna är tapetserade i en ljust mönstrad tapet och på golvet ligger en vacker fiskbensmönstrad ekparkett.
Sovrum 2
Fortsätter man in i hallen till höger finns ett sovrum som har en egen inglasad balkong i västerläge. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade i en gul tapet. Det finns två flyttbara garderober här.
Matsal/sovrum 3
På motsatt sida om sovrum 2 ligger det tredje sovrummet alternativt matsalen med gott om förvaring i form av 4 garderober. Här finns ett fönster som vetter ut mot innergården. På väggen sitter en ljus tapet och på golvet ligger ett laminatgolv.
Badrum
Badrummet är renoverat 2012 och ligger strategiskt bra i anslutning till hallen, mitt emellan två av sovrummen. På golvet ligger ett blått klinker oc på väggarna sitter ett ljust kakel med en blå dekorativ rand i duschhöran. Här finns wc, dusch med glasdörrar, vit kommod, spegelskåp samt en tvättmaskin (ElektroHelios).
Gäst-WC
Bredvid badrummet finns en liten gästtoalett som också renoverades 2012. Här ligger ett vitt klinker på golvet samt väggarna är vitmålade. Här finns wc, tvättställ och spegelskåp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 6,006 inkl värme, bredband, kabel-TV (basutbud) samt garageplats
Andel i föreningen
0.30155 %
Andel av årsavgiften
0.30155 %
Reparationsfond
SEK 7,758
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1968-1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 4/22/2009
Energiprestanda
144 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
HSB Brf Linjalen
Om föreningen
HSB Brf Linjalen omfattar 426 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter samt 42 lokaler. Det finns tvättstuga - tvättning mellan 08.00 - 20.30. Byggnaderna är uppförda 1968-1971.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och garageplats i varmgarage. Kabel-TV erbjuds via Sappa. Bredband (100/100 mbit) och IP-telefoni erbjuds via NetAtOnce. Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.
Det tillkommer tillägg för enhetsmätning av el, kall- och varmvatten - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar, containerträffar och räkafton. Tillgång till gym, utomhusschack och boulebana finns också.

För mer detaljerad information se föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
426
Varav hyreslägenheter
6
Antal lokaler i föreningen
42
Tv och bredband
Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Telia.
Parkering
Det finns 467 garageplatser och 82 st parkeringsplatser. Föreningen har egen tvätthall med spolplatta med oljeavskiljare - kostnadsfri för garageplatsägare. Till varje bostadsrätt i föreningen hör en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar.
Renoveringar
2012
Stambyte, omläggning av tak, balkonginglasning.

2013
kompletterande fasadrenoveringar.

2014
Installation elektroniska lås och postboxar.

2015
Upprustning av tvättstugor-

2017
Renovering av gård 1 (Västra Stillestorp 1-21).

2018
Fönsterbyte i hela föreningen (pågående)

Det kommer även ges möjlighet att byta balkongdörr mellan 3 alternativ; helglasad, glas med ribba eller liknande som nu. Detta får dock bekostas själv. Informationsblad om detta kommer att delas ut till lägenheterna.
Ekonomi
Inga planer på att höja månadsavgiften. Pratat med styrelsen 2019-04-08
NYTT! Avgiften höjs från den 1/7-19 med 3% enligt information i brevlådor 2019-05-11
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Källarförråd och matkällare
Till varje lägenhet hör ett sedvanligt källarförråd. Utöver detta kan i föreningen boende hyra ett av föreningens små matkällarförråd, för förvaring av exempelvis konserver och torrvaror. Kostnaden för ett matkällarförråd är 10 kr/månad. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Barnvagnsrum
I flera huslängor finns barnvagnsrum för barnvagnsparkering. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Cykelrum och mopedrum
Cykelrum finns i varje hus och nås med vanlig nyckel. För tillgång till mopedrum - kontakta föreningsexpeditionen.

På Övre Hallegatan 32 ligger föreningens gym. Här finns bland annat motionscyklar, löpband, trappmaskin och vikter. Fr.o.m. 2017-10-16 gäller start 06.30 på vardagar på försök. Vi kallar det "tyst morgonträning". Öppettider: vardagar kl. 06.30-21.00, lördagar samt sön- och helgdagar kl. 10.00-18.00.
Kostnaden för att nyttja gymmet är 40 kr per månad och lägenhet. Behörighet till gymmet läggs efter förfrågan hos föreningsexpeditionen in på till lägenhet hörande nyckelbricka/tagg.

Barn under 15 år får endast nyttja gymmet i målsmans/vuxens sällskap. Överträdelse innebär stängning av brickan.

Även pingisrum och stadsodling finns i föreningen.

Karta

Centrala Hisingen Wieselgren Göteborg

Västra Stillestorpsgatan 15

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg