190
MEDCA2C33EBC17A4635AD846E6B278645D0

Toppskick överallt! Inglasad söderbalkong, snabbt tillträde möjligt!

Såld!

Hisingen - Tuve, Göteborg

Brunnehagen 50


Såld!
Slutpris: SEK 2,015,000

Ansvarig mäklare

Kanonläge i Brunnehagen bredvid cykelbanan med utsikt över radhusområdet! Här erbjuds en magisk inglasad balkong i söderläge. I övrigt är det ett välplanerat ljust boende med lite insyn och allt är i toppskick, bara att flytta in! Stabil Riksbyggen förening som har Tuves lägsta avgifter! (De äldre föreningarna)
Snabbt tillträde är möjligt vid behov!

Om området

Tuve ligger mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Tuve-Säve ingår i stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen och omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun.

Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.

Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum med en restid på cirka 20 min samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett ur servicesynpunkt komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service. Torget har vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med elljusspår som även kan ta dig in till Centrala Hisingen.

Det finns kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar i Norra Hisingen. Kulturpunkten i Tuve innehåller bibliotek, kulturskola, tidningscafé och fritidsgård.

Övrigt

I området finns flera för- och grundskolor bl.a. den nybyggda Fridaskolan åk F-9 men även Gunnestorpsskolan åk F-6 och Glöstorpsskolan åk 7-9.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,789 inkl värme, kallvatten och kabel-tv (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea61.5 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer352
Byggår1972
Driftskostnad492 kr/månad

Bilder

Brunnehagen 50, ett boende i toppskick!

Hall

Bra förvaring

Läckert nyrenoverat kök!

Rymlig matplats vid fönstret

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
61.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Allmänt
Tvåa med kanonläge som är toppskick i Brunnehagen! Här erbjuds härlig utsikt över radhusområdet från den inglasade balkongen i soldränkt söderläge. Stabil Riksbyggen förening som har Tuves lägsta avgifter. Snabbt tillträde är möjligt!
Hall
Hallen är rymlig och erbjuder plats för avhängning och förvaring via tre garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är ljust tapetserade.
Kök
Bostadens kök i toppskick rymmer en matplats för 4-5 personer invid fönster med utsikt mot området. Köksinredningen är stilren med vita luckor i högblankt och rostfria handtag. Det rostfria återkommer i den välutrustade maskinparken. Mellan skåpen sitter svart kakel som stänkskydd och arbetsytorna pryds av grå laminat. Den maskinella utrustningen består av integrerad ugn och mikro, induktionshäll, rostfri fläkt, diskmaskin och praktisk kyl/frys i fullhöjd. Väggarna är vita och på golvet ligger lättskött laminat som sig bör i ett kök. En del boende i föreningen har delat av matplatsen från köket och på så vis fått ett extra rum.
Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust tack vare fönster åt både syd och väst. Rummet är generöst och rymmer dels TV-hörna men även matplats eller arbetsplats om man så önskar. Väggarna är gråa och på golvet ligger parkett.
Sovrum
Sovrummet är rymligt med utgång till den inglasade balkongen. Här finns plats för dubbelsäng och annat möblemang om så önskas. Förvaring erbjuds via tre garderober. Här har vi ljusa väggar med grå heltäckningsmatta på golvet.
Balkong
Bostadens stora inglasade balkong med utsikt över radhusområdet. Här är det söderläge med sol stora delar av dagen. Här finns plats för en go loungemöbel och kanske en grill? Inglasningen gör att balkongen kan nyttjas som ett extrarum stora delar av året.
Badrum
Bostadens helkaklade badrum är även det såklart i toppskick och renoverades i samband med stambytet 2012-13 . Här är det helkaklat med vitt kakel på väggarna och svart klinker på golvet som även erbjuder skön golvvärme. Utrustningen består av dusch med vikbara väggar i glas, vägghängd toalett, belyst spegelskåp, kommod med tvättställ, handdukstork och en toppmatad tvättmaskin. Gemensam tvättstuga finns även såklart inom föreningen.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 3,789 inkl värme, kallvatten och kabel-tv (basutbud)
Driftskostnad
SEK 5,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
VA
SEK 1,800
Försäkring
SEK 1,600
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Föreningen har enhetsmätning av el och varmvatten vilket betalas i samband med månadsavgiften.
Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
0.21506 %
Andel av årsavgiften
0.22 %
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 11/24/2008
Energiprestanda
168 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Balkong
Inglasad balkong med utsikt över radhusområdet i söderläge.

-Förråd
Finns i markplan.

-Tvättstuga
Finns i närliggande hus.

-Parkering
Parkering finns framför husen och kostar: utan el-stolpe: 125 kr/mån, med el-stolpe: 250 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

-Bra att veta:

-Balkongutbyggnaden innebar att avgiften höjdes med 3% i oktober 2017 och den kommer höjas ytterligare 3% 1 juli 2018.

-Föreningen har kollektivavtal med elleverantör. Du betalar för din förbrukade mängd el. Debiteras på månadsavin.

-Föreningen tillämpar enhetsmätning av varmvatten. Du betalar således för den mängd varmvatten du förbrukar. Debiteras på månadsavin.

-Barnvagnsrum finns vid entrén.

-Cykelrum finns i närheten.

-Bastu finns att nyttja på Brunnehagen 39.

-Fritidslokal finns att hyra för tillställningar.
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Tuvehus nr 6
Om föreningen
Föreningen innehar tomträtten till tomterna Tuve 51:1-3, Tuve 12:23 samt Tuve 12:32 med adress Brunnehagen 1-59. På dessa tomter har år 1970-72 uppförts bostadshus med sammanlagt 425 lägenheter.

Bra gemensamma tvättstugor på flera platser inom föreningen. Föreningen har en föreningslokal och bastu att boka. Till lägenheten hör ett källarförråd och cykelrum finns på flera platser.
Organisationsform
Bostadsforening
Antal lägenheter
425
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
I månadsavgiften ingår kabel-TV via Canal Digital (basutbud).
Bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, förberett via Bredbandsbolaget(FiberLan). Föreningen för diskussioner om gemensamt upphandlat avtal för TV och bredband.
Parkering
P-plats finns på 343 avgiftsbelagda parkeringsplatser med respektive utan el-anslutning - separat kö - uthyrning söks direkt via Riksbyggen EKC i Västerås. P-plats utan el 175 kr/mån och med el 300 kr/mån. Det finns även bra möjligheter för MC och mopedparkering. Föreningen har även 29 stycken gästparkeringar samt 3 stycken handikapplatser.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
2012/13 Utfördes det största renoveringsprojektet i föreningens historia. Nya badrum, avloppsstammar, fastighets-el i alla lägenheter och allmänna utrymmen, nya fläktar och tilläggsisolering på vindarna.
2016 genomfördes fasadarbeten.
2017/18 Föreningens balkonger byggs ut och glasas in.
Ekonomi
Balkongutbyggnaden innebar att avgiften höjdes med 3% i oktober 2017 samt 3% 1 juli 2018.
2019 kommer man den 1 juli att höja avgiften med 3%. Denna höjning är inlagd i angiven avgift.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, innehar tomträtt.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Hisingen - Tuve Göteborg

Brunnehagen 50

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg