190
MED54B46AE7B1E440BA9F8AC0A5FFACC022

Underbar frontveiwlägenhet med inglasad balkong i söderläge!

Såld!

Eriksberg Sannegårdshamnen, Göteborg

Ångaren Indias Gata 12


Såld!
Slutpris: SEK 6,210,000

Ansvarig mäklare

Nu kan vi erbjuda er en galet läcker lägenhet om 114,5 kvm ombyggd från fyra till trea, vilket resulterat i en fantastisk öppenplanlösning som inbjuder till sociala tillställningar. Lägenheten har allt, oslagbar vattenkänsla, exklusiva materialval, trevlig inglasad balkong med ett klockrent söderläge, två badrum, enormt förråd. Allt detta paketerat i en stabil riksbyggen förening utan fasadbekymmer och allt önskvärda kring faciliteter. Goda möjligheter till båtplats utanför fönstret.

Om området

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning. Lindholmen Science Park ligger på fem minuters promenad österut.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjeläge Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

I Sannegårdshamnen har man närhet till det mesta. På promenadavstånd finner ni Eriksbergs köpcentrum med ett stort utbud av affärer och ett flertal caféer och restauranger längs med hamnen och kajen. Dessutom har du även närhet till inre Sannegårdshamnen centrum med bl.a. ICA Kvantum.

Parkering

Det finns tillgång till 2-timmars gästparkering längst med närliggande gator.

Övrigt

Samtliga skolstadier finns representerade i närområdet. Här finns flera förskolor, fem grundskolor, varav en för rörelsehindrade barn och ungdomar, samt många gymnasieskolor där några har specialinriktning som t ex Ester Mosessons Gymnasium. På Lindholmen finns dessutom Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På Västra Eriksberg finns Taubeskolan för åk 0-6 och förskola. Herrgårdsskolan åk F-9 och Centrina åk 6-9 (friskola) ligger på Lindholmen.

Fakta

MånadsavgiftSEK 7,637 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea114.5 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer234080001-2131
Byggår2007

Bilder

Välkommen till Sannegårdshamnen och Ångare Indias gata 12!

Välkommen in!

Översikt

Utsikten måste upplevas på plats. Vattenkänslan är total!

Det ljusa vardagsrummet med anslutning till balkongen

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till Sannegårdshamnen och Ångare Indias gata 12!

Ni möts av en rymlig ljus hall med gott om förvaring i en stor skjutdörrsgarderob. Från hallen når ni bostadens alla rum och ni slås direkt av en lång utsikt som landar mitt i Sannegårdens hamnbassäng.

På er högra sida finner ni en snygg helkaklad gästtoalett som går i ett stilrent snitt med och mörkgrått.

Vidare når ni det något mindre sovrummet som är ca 11 kvm. Här ryms både dubbelsäng och skrivbord utan problem. Förvaring har ni i en praktisk garderob. Här kan ni få utsikt över hamninloppet från huvudkudden!

Från hallen till vänster finner ni först ett väl tilltaget helkaklat badrum som också detta går i vitt och mörkgrått med inredning i snygg ek. Ni får både duschhörna och badkar med lejontassar, båda med takduschar. Ni får även en stor tvättavdelning med fina arbetsytor och gott om förvaring. Maskinerna är helt nya och kommer från AEG:s värstingserie. Badrummet har ett härligt ljusinsläpp från en fransk balkong med dekorativ fasettdekor.

Badrummet följs av en centralt placerad walk-in-closet följt av Master bedroom.

Master bedroom är ca 14 kvm och rymmer stor säng och övrigt möblemang. Förvaringsmöjligheter får ni gott om i tre platsbyggda garderober. Från fönstren blickar ni ut över de inre delarna av Sannegårdshamnen.

Mitt emot sovrummet ligger köket och vardagsrummet i en härligt öppen planlösning om totalt ca 50 kvm som vräker sig i skönt ljusinsläpp från tre väderstreck!

Köket är mycket välplanerat med bra arbetsytor, gott om förvaring och en matplats för en större familj. Luckorna är i oljad ek, en snygg arbetsbänk i mörkgrå granit, maskinparken är komplett och kommer främst från AEG. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet inbjuder till social matlagning i goda vänners lag!

Vidare har vi det storslagna vardagsrummet som löper längs hela byggnadens gavel och får ett gott ljusinsläpp och en utsikt över Sannegårdshamnen som är få förunnat. Här ryms soffgrupper och matsalsmöbel eller om ni har behov av ett extra sovrum så kan ni göra det. Ytor och fönster mot vattnet har ni gott om. Fördelen med att bo lagom högt upp blir väldigt tydlig - ni har ingen insyn men får en otrolig vattenkänsla. Var ni än står rummet så känns det lite som ni står mitt på kajen. Nuvarande ägare har sin båtplats 20 meter från sin tv-soffa!

Mellan vardagsrummet och matplatsen når ni den inglasade balkongen som är ca 8 kvm med ett riktigt soligt söderläge. Här har ni sol från tidig morgon till sen kväll. Utsikten är mot infarten till Sannegårdshamnen, älven och vackra Slottsberget. När Göteborgsvarvet går har ni absolut första parkett! Golvet på balkongen är klädd med en jättesnygg ljus marmormosaik med en kompassros som är inkalibrerad så det inte blir diskussioner om var väderstrecken går.

I källarplan väntar även ett stor källarförråd om ca 11kvm.

Föreningen är mycket stabil och erbjuder gästlägenhet, tvättstuga, kort kö till parkering och en ny fasad utan fuktproblem.

Varmt välkomna på visning och missa inte chansen att nu få förvärva en av Sannegårdshamnens riktiga pärlor!
Antal rum
4 rum
Boarea
114.5 kvm
Kök
Marbodalkök från byggåret, Luckor i oljad ek, arbetsbänk i mörkgrå granit och diskbänk i rostfritt ovan ett vitt kalkel som stänkskydd. Induktionshäll, fläktkåpa, helintegrerad diskmaskin, inbyggd- Micro och varmluftsugn, Kyl och frys i fullhöjd.
Badrum
Helkaklat badrum med vitt matt kakel och antracitfärgat klinker med komfortvärme. Handfat, väggskåp, duschhörna med välvda glasdörrar och takdusch. Svart badkar med lejontassar blandare med takdusch. Tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare AEG:s bästa serie helt nya. Ovan en arbetsbänks med nedfälld ho, över och underskåp i med ekluckor. Badrummet har fransk balkong.
Toalett
Helkaklad toalett med vitt matt kakel och antracitfärgat klinker. Toalett handfat och väggskåp.
Övriga lägenheten
Vitmålade väggar med undantag för vissa fondtapeter. Genomgående ekparkett i hela lägenheten. Fönsterbänkar i natursten. Balkonggolvet är klätt med ljus marmormosaik med korrekt kompassros.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3, hiss finns
Avgift
SEK 7,637 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andel i föreningen
2.0516 %
Andel av årsavgiften
2.05163 %
Tillträde
Flexibelt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2007
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 3/6/2013
Energiprestanda
126 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Rymlig källar förråd om ca 11 kvm.

Inglasad balkong om ca 8 kvm i söderläge.
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Ångaren Artemis
Om föreningen
Riksbyggeförening byggd 2008 som omfattar 57 totalt bostadsrättslägenheter.

Det finns tvättstuga, cykelrum samt övernattningslägenhet om 4 sängplatser. Övernattningslägenheten ligger i uppgång 9 i entréplan och kostar fn 200:-/natt


Som bosatt i Brf Ångaren Artemis finns möjlighet att bli medlem i Västra Sannegårdshamnens båtklubb och hyra båtplats.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
57
Tv och bredband
Kabel-TV grundutbud ingår i månadsavgiften.
Parkering
47 parkeringsplatser i garage finns i mån om plats. Kostnad f.n. 700 kr/mån. Separat kö.
Renoveringar
Föreningen har renoverat sina fasader.
Ekonomi
Inga planerade.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 448

Karta

Eriksberg Sannegårdshamnen Göteborg

Ångaren Indias Gata 12

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg