190
MED0B966AF9BDEB43FFBDB2426A76AD1925

Värdig penthouse trea i Sannegården med grym utsikt o takterrass!

Såld!

Eriksberg Sannegårdshamnen, Göteborg

Sannegårdsgatan 30


Såld!
Slutpris: SEK 4,700,000

Ansvarig mäklare

Inom kort har ni chansen att förvärva en härlig penthouse 3:a i Sannegårdshamnen. På våning 5 av 5 finner ni denna pärla som har en bländande utsikt takåsarna med Göteborg i skyline. Här får ni både stor balkong och takterrass sol från morgon till sen kväll. Allt välpaketerat i en välmående Riksbyggeförening, Kajpromenader och Citylivet väntar runt knuten!

Om området

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning. Lindholmen Science Park ligger på fem minuters promenad österut.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjeläge Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

I Sannegårdshamnen har man närhet till det mesta. På promenadavstånd finner ni Eriksbergs köpcentrum med ett stort utbud av affärer och ett flertal caféer och restauranger längs med hamnen och kajen. Dessutom har du även närhet till inre Sannegårdshamnen centrum med bl.a. ICA Kvantum.

Parkering

Det finns tillgång till 2-timmars gästparkering längst med närliggande gator.

Övrigt

Samtliga skolstadier finns representerade i närområdet. Här finns flera förskolor, fem grundskolor, varav en för rörelsehindrade barn och ungdomar, samt många gymnasieskolor där några har specialinriktning som t ex Ester Mosessons Gymnasium. På Lindholmen finns dessutom Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På Västra Eriksberg finns Taubeskolan för åk 0-6 och förskola. Herrgårdsskolan åk F-9 och Centrina åk 6-9 (friskola) ligger på Lindholmen.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,798 inkl värme, VA, D-TV (grundutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea83 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer5262
Byggår2009

Bilder

Utsikt i världsklass!

Rummet badar i ljus från stort fönsterparti

Från vardagsrummet nås den soldränkta terrassen...

I köket finns plats för middagsbjudningar till hela familjen

Från balkongen har ni fri utsikt till Masthugget

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till en härlig penthouse-3:a i Sannegårdshamnen med fantastisk utsikt! Denna genomgångslägenhet är belägen en våning högre än omkringliggande hus, vilket erbjuder ett helt insynsskyddat boende med utsikt över Göteborg. Med en takterrass och en balkong i olika väderstreck, 18 + 8 kvm, kan ni med vänner njuta av solen hela sommaren. Genomgående ekparkett i lägenheten och vitmålade väggar med inslag av ljusa tapeter.

Vi börjar vår rundtur i hallen! Här finns både avhängningsyta och garderob som tillsammans rymmer alla era ytterkläder.

I anslutning till hallen ligger badrummet, helkaklat med antracitklinkers och vita väggar med en ljusgråa fond vägg. Här hittar ni vägghängd-wc, handfat, ett badkar samt en handdukstork. Det finns också en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med avlastningsyta med överskåp. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i form av tre garderober och ett badrumsskåp.

Till höger om badrummet ligger ett av lägenhetens två sovrum. Här ryms en dubbelsäng tillsammans med de tre garderober som finns på plats. Från sovrumsföntstret har ni en smäktande skyline över sannegårdshamnens takåsar hela vägen in till masthuggskyrkan och city.

Från hallen fortsätter vi in till vardagsrummet. Här finner vi ett ljust, volymiöst rum som har plats för både en stor soffgrupp och tv-bänk om så önskas. Från vardagsrummet når vi den stora terrassen om ca 18kvm som har ett soldränkt västerläge. Terrassen kan möbleras på en mängd olika sätt. Låt fantasin flöda!

Vidare från vardagsrummet på er vänstra sida når vi köket som kommer från Marbodal med rostfria vitvaror och vita släta skåpsluckor. Arbetsbänken är ljusgrått melerat laminat med underlimmad ho, över den sitter ett stänkskydd i svart blankt kakel. Köket erbjuder mycket förvaring och bra arbetsytor. Här finns induktionsspis, inbyggd ugn och micro samt kyl/frys i fullhöjd. Dessutom finns det plats för en stor matgrupp för 6-8 personer. Från köket nås balkongen som har en fri utsikt över takåsarna och som fortsätter bort över älven till centrum och Masthugget.

I anslutning till vardagsrummet ligger också det andra sovrummet. Här har ni ett underbart ljusinsläpp från stora fönster mot takterrassen, ingen insyn samt enastående förvaring i en praktisk klädkammare.

Är detta er kommande drömbostad? Kontakta mäklaren redan nu för visning!
Antal rum
3 rum
Boarea
83 kvm
Kök
Marbodalkök med rostfria vitvaror från Electrolux. Vita släta luckor med gråmelerad bänkskiva samt svart kakel som stänkskydd. infälld spishäll, inbyggd ugn och micro samt två stycken kombinerade kyl/frys.
Badrum
Helkaklat badrum, mörkgrått klinkers samt vitt och ljusgrått kakel med vit fondvägg. Handfat, wc, badkar, handdukstork och komfortgolvvärme. Tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Maskinpark från Electrolux.
Övriga lägenheten
Genomgående parkett med vitmålade väggar och inslag av ljusa tapeter.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 4,798 inkl värme, VA, D-TV (grundutbud)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2009
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
En balkong i om ca 8 kvm österläge.

En takterrass om ca 18 kvm i västerläge

Källarförråd om ca 10kvm
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Ångaren India
Om föreningen
Brf Ångaren India är belägen i Göteborg och består av 85 lägenheter och två lokaler fördelade i tre hus med adresserna Ångaren Ernas gata 1-5, Sannegårdsgatan 28-30 samt Ångaren Indas gata 2-6. Föreningen äger fastigheten Göteborg Sannegården 42:2 som bebyggdes under 2009 genom totalentreprenad med Riksbyggen.
Föreningens belåning ligger efter bokslutet 2018 på 8278 kr/kvm.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
85
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Öppet stadsnät via Gothnet/ Itux. Du bestämmer själv vad du vill ha för hastighet. Läs mer på: https://goteborg.itux.se/
Titta även på bredbandskollen.se för bäst erbjudande just nu. Vid en sökning 2019-10-29 på adressen erbjuder Boxer 100/10 mbit för 202 kr/månad.
Parkering
Föreningen disponerar 64 st garageplatser som kan hyras av föreningens medlemmar till en kostnad om f.n. 1083 kr/månad. 2019-10-31 var det ingen kö till garaget.
Renoveringar
Föreningen följer underhållsplan som uppdaterades under 2016, inget större underhåll är planerat för 2017. Under 2017 kommer injustering av värmesystem att göras.
Ekonomi
Inga kända.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja, ingen tomträtt att ta hänsyn till här alltså.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Eriksberg Sannegårdshamnen Göteborg

Sannegårdsgatan 30

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg