190
MED94D8962B2AB341C0BB8679B469228495

Sprillans nytt kök, inglasad balkong åt väst, helkaklat badrum m.m.

Såld!

Hisings Backa, Hisings Backa

Ekebygatan 15


Såld!
Slutpris: SEK 1,755,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu har vi en läcker trea i toppskick på våning 3 av 3 i populära HSB Brf Backadalen till salu. Här finns nytt fräscht kök i stilren design, stamrenoverat helkaklat badrum med golvvärme och tvättavdelning samt inglasad balkong i västerläge(kvällssol). Hela lägenheten är i toppskick! Här ingår bl.a. 100 Mbit bredband samt parkering i avgiften!
Snabbt tillträde möjligt!

Om området

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Övrigt

Hisings Backa erbjuder kommunala förskolor samt dagbarnvårdare. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,999 inkl värme, VA, Kabel-TV, Bredband, IP-tele, P-plats
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea74.3 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer786
Byggår1971
Driftskostnad467 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Ekebygatan 15, ett boende i toppklass!

Välkommen in!

Ljus hall med en garderob och plats för annat

Nyrenoverat kök i stilrent utförande

Elegant!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Högst upp i huset har vi denna eleganta trerumslägenhet i toppskick.

Du kliver in i en rymlig möblerbar hall. Ytskikten består av svartmönstrad laminat på golvet och vitmålade väggar. Här finner ni förvaringsmöjligheter i form av en garderob samt ytterligare utrymme för en byrå eller dylikt.

Stilrent stort kök med matplats för 4-5 personer. Köket renoverades läckert i klassiska nyanser 2016 och här erbjuds gott om förvaring samt arbetsytor via skåp/arbetsbänkar på båda sidor. Här finns viss del i vitrin med belysning. Mellan över och underskåpen sitter vitt fasat kakel samt en mörk bänkskiva bryter av snyggt mot det annars ljusa köket. Maskinparken består av inbyggd micro och varmluftsugn, hel kyl och frys i rostfritt, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt en snygg fläkt. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Det mindre sovrummet nås från köket, här är idag ett barnrum men passar även bra som gästrum/kontor. Väggarna är målade vita (prickarna går att ta bort) och på golvet ligger laminat. Här finns även plats för förvaringsmöjligheter i form av garderober eller dylikt.

Generöst vardagsrum med utgång till inglasad balkong. Här ges ett härligt ljusinsläpp från fönstren belägna åt väster och här ryms både tv-hörna samt matplats om behovet finns. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Från vardagsrummet nås bostadens inglasade balkong belägen perfekt åt väster med kvällssol. Här kommer troligen många timmar att avnjutas, inglasningen går självklart att skjuta bort om du vill ha lite fläktande vindar. Från balkongen är det grönskande omgivningar och härifrån kan du även hålla koll på barnen som leker i sandlådan utanför.

Jämte vardagsrummet ligger det större sovrummet beläget åt öst. Här är det väl tilltaget och finns plats för en dubbelsäng samt annat möblemang. Här erbjuds mycket bra förvaringsmöjligheter tack vare att ena väggen är en stor skjutdörrsgarderob. Sovrummets väggar består av en vitlaserad panelvägg och övriga är målade i vitt. Även här finner ni ekparkett på golvet.

I anslutning till hallen finner du ett helkaklat badrum med det mesta du kan tänkas behöva. Tvättavdelning med både torktumlare och tvättmaskin, arbetsbänk, duschkabin med glasväggar och skön golvvärme att värma fötterna mot. Dessutom finns här såklart toalett, tvättställ med kommod, förvaringsskåp, belyst spegelskåp samt en handdukstork. Här finns även ett fönster som släpper in härligt dagsljus. Väggarna är beklädda med vitt kakel och på golvet ligger klinker i grått.

Varmt välkomna att boka in er för en visning av denna kanonfina lägenhet!
Antal rum
3 rum
Boarea
74.3 kvm
Areakälla
föreningens information
Kök
Kök renoverat 2016, vit inredning (Ikea), mörk bänkskiva i laminat, vitt kakel, ugn, micro, kyl & frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, ekparkett på golvet, vitmålade väggar.
Badrum
Helkaklat badrum från stambytet 2006, vitt kakel, grå klinker, toalett, tvättställ med kommod, belyst spegelskåp, handdukstork, duschkabin med glasdörrar, tvättmaskin (Samsung) torktumlare (Electrolux), golvvärme.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 4,999 inkl värme, VA, Kabel-TV, Bredband, IP-tele, P-plats
Driftskostnad
SEK 5,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Prata med Jonas Lindquist för vidare förklaring.
Andel i föreningen
0.10479 %
Andel av årsavgiften
0.10479 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 12/17/2008
Energiprestanda
144 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
-Balkong
Inglasad balkong i västligt läge (kvällssol) med utgång från vardagsrum.

-Förråd
Finns 1 st i källaren om cirka 4-5 kvm.

-Cykelrum
Finns i samma uppgång.

-Parkering
Finns en p-plats tillhörande lägenheten, ingår i avgiften. Det finns även garage, separat kö.

-Bra att veta
Det finns många gemensamhetslokaler inom föreningen. Exempelvis en gästlägenhet att hyra på Kavaljersgatan 21 (200kr/natt).

Besök gärna HSB Brf Backadalens hemsida för mer information:
https://www.hsb.se/goteborg/brf/backadalen/
Förening
Namn
HSB Brf Backadalen
Om föreningen
Fastigheter och lägenhet/lokaluppgifter:
Föreningen består av 971 lägenheter samt flera lokaler fördelade i 41 st huskroppar. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-71. Här är gårdarna välskötta och det finns gott om lekplatser. Föreningen innehar ett gemensamt el-abonnemang och varje enskild bostadsrättsinnehavare betalar för sin egen elförbrukning.

Avgift:
I avgiften ingår värme, V/VA, kabel-tv (grundutbud) bredband (100mbits) och p-plats.

Förvaltning:
Fastighetsskötseln och administration ombesörjs av HSB Göteborg.

Övrigt:
Socialt aktiv förening med disco för barnen, bussresor, teaterbesök samt studiecirklar.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 465 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Nya medlemmar informeras om föreningen vid ett informationsmöte.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
971
Varav hyreslägenheter
2
Tv och bredband
Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredbands: det ingår 100 mbits bredband till varje lägenhet. Varje lägenhet är även försedd med en mediebox vilken möjliggör digital-TV och IP-telefoni. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren med det utbud som önskas, leverantör då är NetAtOnce.
Parkering
Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Termogarage finns. Dessa är det kö till i dagsläget. Parkering för motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Mopedrum finns även i föreningen.
Renoveringar
Utförda
2007 - Stamrenovering av samtliga badrum
2014 - Balkongrenoveringar
2014 - Bergvärmeprojekt (20%) påbörjade
2016 - Uteplatsernas staket utbytta
2017 - Bergvärmeprojekt (rest 80%) påbörjad
2017/2018- Nyrenoverad bastu.
2018- Portlås/porttelefonen
2019- Bergvärmeprojekt slutfört
2018 - Nyoljade staket

Föreningen följer en underhållsplan för att säkra det yttre underhållet.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) ska göras en projektering och upphandling under våren sedan beror det på när entreprenören kan utföra jobbet om det blir hösten 2019 eller under 2020.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Hisings Backa Hisings Backa

Ekebygatan 15

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg