190
MED033C0B067C904854AD12A7DCF1C8656B

Såld!

Centrala Hisingen, Göteborg

Ögontröstgatan 1 A


Såld!
Slutpris: SEK 1,940,000

Ansvarig mäklare

Om området

Välkommen till en av Göteborgs snabbast växande stadsdelar! Här bor du lugnt och naturnära, men med all tänkbar service i närheten. In till stan och övriga Göteborg är det endast några minuters resa och vill du bada finns havet inom räckhåll i väster.

Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar.

Här finns gott om vackra grönområden lite överallt! Hisingsparken med Slätta Damm är en av Göteborgs största grönområde. Flunsåsparken som sommartid bjuder på underhållning med bla. dans och musik. Området kring Keillers park och Ramberget och har inte bara en underbar grönska utan även en bländande utsikt över Göteborg, bättre picnicmål är svårt att finna!

Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästarplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Närhet till Backaplan med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,025 inkl värme, VA och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea51 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer6
Byggår1947
Driftskostnad548 kr/månad

Bilder

Välkommen till Ögontröstgatan!

Gaveltvå med möjlighet att bli en trea

Välrenoverad funkis

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
I den gamla delen av Kville finner ni detta funkishus med en vindsuppbyggnad på gång vilket innebär att du eventuellt kan bygga denna tvåa till en trea med eventuellt en balkong. Lägenheten i sig går i klassisk retroanda med genomgående ljusa väggar, framtaget brädgolv och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här bor du på ett centralt läge i ett expansivt område, bra kommunikationer som tar er in till staden på några minuter och alldeles i närheten finns köpcentrum, saluhall och flertalet nyöppnade restauranger och caféer.

Köket följer en stil som harmoniserar väl med lägenhetens känsla och ursprung och genomgick en större uppfräschning under 2011. Köksinredningen går i vitt med en given vit kakelsättning ovan bänkskivan virrvarr med eklist designad av Sigvard Bernadotte. Utrustat med kombinerad kyl/frys (Siemens), en hällspis (Bosch) en fläkt samt en diskmaskin som båda är rostfria från IKEA. Plats för matbord och tre till fyra stolar invid fönstret. På golvet ligger ett brädgolv som slipades samtidigt som köket renoverades och väggarna är vitmålade.

Vardagsrummet bjuder på härligt ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet och det sydöstra gavelläget som erbjuds. Vardagsrummet har gott om plats för både soffgrupp och arbetshörna. Väggarna är målade i en vit nyans med en dekorativ vintagetapet och golvet har en plastmatta med troligen ett brädgolv under. Härifrån hade troligen en spiraltrappa upp till en framtida våning två lämpat sig.

Sovrummet är ljust och luftigt och utan problem ryms en säng och extra förvaring om det skulle behövas. Det stora fönsterpartiet gör att rummet badar i ljus. Förvaring är A & O och här inne döljer sig inte mindre än 3 inbyggda garderober. Golvet som är vackert bevarat och slipat 2011 ger hela rummet sin karaktär.

Badrummet renoverades ca 2005 och är stilrent och helkaklat i vitt och gråblått, ett fönster i badrummet gör att det naturliga ljuset hittar hit. Utrustat med wc, handfat, två spegelskåp samt ett badkar.

Hallen är lägenhetens nav och här finns också plats för avhängning direkt innanför dörren samt en inbyggd garderob. På väggen sitter en glad grön och vitmönstrad tapet och på golvet avslutar vi givetvis med ett brädgolv. Detta är en lägenhet att trivas i och som bara är att flytta rakt in i.

För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Antal rum
2 rum
Boarea
51 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Avgift
SEK 3,025 inkl värme, VA och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 6,576 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,300
Försäkring
SEK 2,276
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
8.31 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 10/9/2009
Energiprestanda
125 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas isolerglas/ 2-glas
Förening
Namn
Brf Rovan
Om föreningen
Fastigheten byggdes 1947 och består av ett flerbostadshus om 2 våningar. Det är 12 lägenheter varav 11 bostadsrätter, 1 hyresrätt, 11 p-platser och 2 garage med hyresrätt. Bostadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 630 kvadratmeter, varav 614 kvadratmeter utgör bostadsyta och 16 kvadratmeter utgör lokalyta. Fastigheten har tomträttsavtal som löper till 2067.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
12
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Kabel-TV och Bredband levereras via ComHem upp till 1GB. Grundutbud för kabel-TV ingår i avgiften, bredbandsabonnemang tecknas separat av innehavaren.
Parkering
Det finns 2 garageplatser som går att hyra samt 11 p-platser. Det är separat kö till parkeringar samt garage.
Renoveringar
Byte av stammar (badrum) gjordes 1975. 1989 byttes fönster och 2007 målade man om fönsterna. 2010 upprustad tvättstuga samt torkrum, nya tvättmaskiner och torktumlare. Byte av elstigarna 2010 och renovering av tak 2012. 2015 gjordes dränering av fastigheten, samt reparation av vattenläcka. Källarfönstren är målade utvändigt.

Nästa år planeras byte av kranar till elementen. Offerter för fasadrenovering ska tas in.
Föreningen kollar nu upp möjligheter att bygga upp vinden och planerar att ansöka om bygglov.
Ekonomi
Avgifterna under 2014 har höjts med 5%.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Föreningen accepterar ägande tillsammans med släkting ex. 90/10%.
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,108
Pantsättningsavgift
SEK 443

Karta

Centrala Hisingen Göteborg

Ögontröstgatan 1 A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg