190
MED583BC9D0E1AE4ADB92D83C1071B449F6

Såld!

Centrala Hisingen Wieselgren, Göteborg

Övre Hallegatan 22


Såld!
Slutpris: SEK 2,400,000

Ansvarig mäklare

Trea med inglasad balkong i söderläge och garageplats som ingår i avgiften. Nästan 10 000 kr i den inre fonden som ni kan renovera för. Renoverat kök och badrum och bevarad stavparkett i fiskbensmönster finns i vardagsrummet.

Om området

Wieselgrensplatsen är ett torg på Hisingen i Göteborg uppkallat efter Peter Wieselgren. Wieselgrensplatsen ligger inte långt i från Ramberget med dess fantastiska utsikt över Göteborg. Dessutom ligger Lundbybadet och Rambergsvallen inte långt ifrån Wieselgrensplatsen.

Kommunikation

Här går spårvagnarna 5,6,10 och 13.

Närservice

Wieselgrensplatsen har ett väletablerat och komplett utbud av dagligvaror, servicebutiker och övrig detaljhandel. Även ett sjukhus, Lundby Sjukhus. Wieselgrensplatsen kan även ses som den mest centrala delen av Hisingen då avståndet inte är långt vare sig till centrala Göteborg, Ramberget, Rambergsvallen eller Backaplan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,499 inkl värme, garage, kabel-TV & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea73.6 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer217
Byggår1971
Driftskostnad800 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Välkommen till Övre Hallegatan 22!

Vardagsrum med plats för matsalsbord

Utsikt från Ramberget

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Mellan Ramberget och Wieselgrensplatsen finner ni denna trevliga lägenhet med genomgående ljusa väggar och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här bor du på ett centralt läge i ett expansivt område, bra kommunikationer som tar er in till staden på några minuter och alldeles i närheten finns köpcentrum och saluhall. En garageplats där även en spolplatta med högtryckstvätt finns ingår i avgiften. Äldre charm finns kvar med fönsterbräden i dekorativ sten och parkett respektive fiskbensparkett på golv. Inglasad balkong i söderläge ger en extra lyx.

Välkommen till denna hemtrevliga bostad som präglas av ett härligt ljusinsläpp och välplanerade kvadratmetrar. Hallen är stor och rymlig med trämönstrad tapet på väggar och ekparkett samt klinker i vitt och svart. En klädkammare rymmer det mesta och det finns även plats för ytterligare möblemang utan att förstöra den härliga rymden. Detta är en lägenhet att trivas i och som bara är att flytta rakt in i.

Rakt fram finns det stora köket som är lättarbetat med rejäl arbetsyta och mycket förvaringsutrymme. Matlagningen blir en fröjd med dessa bra arbetsytor och utan problem ryms en matplats för sex personer, så bjud hem vännerna och laga ihop en god middag tillsammans. Köket erbjuder en skåpsinredning i ek och bänkskivor i svart marmorerad laminat med röd glasmosaik ovanför. Vidare består köket av en rostfri maskinell utrustning med en kyl som har både vanligt och kolsyrat kallvatten i dörren och en frys med ismaskin. Vid matplatsen är väggen tapetserad med en mörkgrå tapet med en grå- och vitrandig fondvägg och på köksgolvet finner nu en ljus eklaminat.

Vardagsrummet är ljust och luftigt och utan problem ryms en soffhörna med tv-möbel. Det stora fönsterpartiet gör att rummet badar i ljus. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds av den vackra och välbevarade stavparketten med fiskbensmönster. Rummets storlek gör det till ett underbart rum för både avkoppling och umgänge. Den inglasade balkongen blir som ett extra rum att njuta i, solen finns här nästan hela dagen i och med söderläget.

Badrummet renoverades i samband med stambytet 2010-2011. Badrummet erbjuder ett svart klinkergolv med underliggande golvvärme och på väggen finner ni vitt kakel med en svart fond. Här finns en vägghängd wc, kommod med spegelskåp, dusch med skjutbara glasdörrar, handdukshängare samt en tvättmaskin.

Lägenheten erbjuder två bra sovrum. Det större ligger mot söder och här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang. I dagsläget finner ni där en skjutdörrsgarderob med gott om förvaring. I rummet finner ni vita väggar som möter ett ljust laminatgolv. I det mindre sovrummet finns plats för ytterligare möblemang i form av garderob eller skrivbord. Rummets väggar består av vita tapeter och på golvet ligger ljus eklaminat.

Välkommen på visning!
Antal rum
3 rum
Boarea
73.6 kvm
Areakälla
föreningens information
Kök
Eklaminat på golvet och grå väggar med en ljusgrå och vit fondvägg. Köksinredning i ek med rostfria handtag och en röd glasmosaik ovan bänkskivan i svart marmorerad laminat. Utrustat med kyl i fullhöjd (Electrolux), frys i fullhöjd (Electrolux), hällspis (Electrolux), fläkt (Thermex) samt en diskmaskin (Bosch). Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande.
Badrum
Renoverat i samband med stambytet 2010-2011. Svart klinker på golv och vitt kakel på väggar med ett fondparti i svart. Utrustat med vägghängd wc, kommod med spegelskåp, dusch med skjutbara glasdörrar, golvvärme, vattenburen handduksvärmare och en tvättmaskin (Whirlpool).
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4
Avgift
SEK 4,499 inkl värme, garage, kabel-TV & bredband
Driftskostnad
SEK 9,596 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,800
VA
SEK 2,400
Försäkring
SEK 800
Övrigt
SEK 1,596
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Föreningen har individuell elmätning. Vattenförbrukningen kommer att debiteras efter verklig förbrukning. Detta läggs på avgiften.
Övrigt: Obligatorisk kostnad av balkonginglasningen på 133 kr/mån.
Andel av årsavgiften
0.24183 %
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 4/22/2009
Energiprestanda
116 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Linjalen
Om föreningen
HSB Brf Linjalen omfattar 426 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter samt 42 lokaler. Det finns tvättstuga - tvättning mellan 08.00 - 20.30. Byggnaderna är uppförda 1968-1971.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och garageplats i varmgarage. Kabel-TV erbjuds via Sappa. Bredband (100/100 mbit) och IP-telefoni erbjuds via NetAtOnce. Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.
Det tillkommer tillägg för enhetsmätning av el, kall- och varmvatten - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar, containerträffar och räkafton. Tillgång till gym, utomhusschack och boulebana finns också.

För mer detaljerad information se föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
426
Varav hyreslägenheter
6
Antal lokaler i föreningen
42
Tv och bredband
Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Telia.
Parkering
Det finns 467 garageplatser och 82 st parkeringsplatser. Föreningen har egen tvätthall med spolplatta med oljeavskiljare - kostnadsfri för garageplatsägare. Till varje bostadsrätt i föreningen hör en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar.
Renoveringar
2012
Stambyte, omläggning av tak, balkonginglasning.

2013
kompletterande fasadrenoveringar.

2014
Installation elektroniska lås och postboxar.

2015
Upprustning av tvättstugor-

2017
Renovering av gård 1 (Västra Stillestorp 1-21).

2018
Fönsterbyte i hela föreningen (pågående)

Det kommer även ges möjlighet att byta balkongdörr mellan 3 alternativ; helglasad, glas med ribba eller liknande som nu. Detta får dock bekostas själv. Informationsblad om detta kommer att delas ut till lägenheterna.
Ekonomi
Inga planer på att höja månadsavgiften. Pratat med styrelsen 2019-04-08
NYTT! Avgiften höjs från den 1/7-19 med 3% enligt information i brevlådor 2019-05-11
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Centrala Hisingen Wieselgren Göteborg

Övre Hallegatan 22

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg